Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Orbán-fóbiás Márki-Zay elképzelései kontra valóság

Szűcs Gábor

2021.11.22. 14:20

Márki-Zay Péter ismét csodás elszólásokkal és elmés gondolatokkal kápráztatta el az ATV nézőit az Egyenes beszéd legutóbbi adásában, ahol már-már szinte heti vendég.

Az ellenzék retorikai képességbéli határait jól mutatja, hogy a miniszterelnök-jelöltjük úgy próbálja eladni magát, hogy percenként orbánozik egyet, a tízperces beszélgetés alatt nyolcszor hangzott el a szájából a kormányfő neve.

Márki-Zay Péter szerint „nem az ellenzéktől és Sorostól vagy Brüsszeltől kell félni” azoknak, akik „a migránsoktól rettegnek, csakis Orbán Viktortól”. Nos, az ellenzékkel az a helyzet, hogy – a nemzet nagy szerencséjére – közel tizenkét éve nincsenek hatalmon, így nem igazán rendelkeznek kompetenciával azt illetően, hogy bárkit is beengedjenek. Érdemes viszont megnézni a bevándorlással kapcsolatban tett kijelentéseiket. Hadházy Ákos 2015 augusztusában az ATV-ben azon viccelődött, hogy nem a határra, hanem fideszes politikusok köré kellene kerítést húzni, mert – a migránsokkal ellentétben – ők veszélyesek, 2017 decemberében pedig a Lánchíd rádió műsorában a bevándorlást „kitalációnak” nevezte. Vona Gábor 2015 augusztus 26-án úgy vélte, a kerítés egy hatalmas bukás, és a kormány bevándorláspolitikája megbukott, a kerítés pedig alkalmatlan Magyarország megvédésére. Kunhalmi Ágnes szerint „a bevándorlás álprobléma”. Botka László és Niedermüller Péter egyetértenek abban, hogy a kerítést le kell bontani. Hogy ez mind hazugság, illetve migrációpárti kijelentés, mára egyértelműen bebizonyosodott, de nem kell ezen meglepődni, hiszen a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc kijelentette: „Magyarországnak kifejezetten javára válna, ha befogadná a bevándorlókat.”

Soros György személyesen, 90 éves aggastyánként nyilván nem enged át senkit a határokon, háttértevékenysége eredményeként azonban csak az elmúlt években sok millióan érkeztek Európába. A milliárdos tőzsdespekulánshoz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány 2016-ban, a migránsválság kirobbanását követően 68 739 dollárral – jelenlegi árfolyamon számolva 22,5 millió forinttal – támogatta a magyar Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületet. A Soros-alapítvány bőkezű támogatásával végzi tevékenységét a Földközi-tengeren illegális bevándorlók fuvarozására használt hajókat üzemeltető Migrant Offshore Aid Station, a Sea Watch, a Sea Eye, a Mission Lifeline, az SOS Méditerranée és a Jugend Rettet is. Érdemes még kiemelni a hazánkban a nyílt társadalmak eszmerendszerének propagálását zászlajára tűző Magyar Helsinki Bizottságot, amely 2016-ban, 2018-ban és 2019-ben összesen, 1 millió 410 ezer dollárt, mintegy 460 millió forintot kapott a „nagylelkű filantróptól”.

Brüsszel közvetlenül valóban nem telepít be migránsokat, csak épp vegzál minden tagállamot, amely nem hajlandó befogadni a bevándorlókat, és elfogadni a rájuk kiszabott kvótát. Az Orbán-kormánnyal öt éven keresztül nem volt semmi komolyabb problémájuk, de még a gyurcsányi terror alatt sem emelték fel szavukat, azonban amióta elkezdtük építeni és határkerítést, és a Fidesz határozottan fellépett a migráció ellen, feketelistára kerültünk a brüsszelita körökben. Milyen különös, hogy azokban az országokban állapítanak meg súlyos jogállamiság-deficitet, ahol jobboldali kormány van, és elutasítják a migrációt.

Márki-Zay Péter az üzemanyagár fixálásával kapcsolatban azt mondta Rónai Egonnak: „Nem önmagában a benzinár befagyasztását kritizálom...”, de azért azt „vétlen, felelőtlen, ostoba lépésnek” tartja. Nos, azt tudjuk, hogy ő a rezsicsökkentést sem támogatja, de úgy látszik, általánosságban semmit, ami a magyarok és a magyarok pénztárcájának érdekét szolgálja. A lakosság azonban, hála Istennek, nem ért vele egyet, a Századvég közvélemény-kutatása szerint a magyarok 85 százaléka helyesli, hogy a kormány a 95-ös benzin és a gázolaj tekintetében literenként legfeljebb 480 forintos hatósági árat vezetett be, míg csupán 10 százalékuk ellenzi az intézkedést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Nagy a riadalom a baloldalon, mit fog csinálni a kormány a háború miatti vészhelyzeti felhatalmazással, miközben a Fővárosi Közgyűlésben arra nem voltak képesek, hogy határozatképességet biztosítsanak a mai ülésre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére