Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az önteltség világának befellegzett Brüsszelben

Bertha László

2017.01.19. 16:58

Nagy-Britannia kilépését követõen semmi sem maradhat a régiben.
VÉLEMÉNY
Nagy-Britannia kilépését követően semmi sem maradhat a régiben.

A brit miniszterelnök, Theresa May kedden leszámolt a Nagy-Britannia sorsát illető találgatásokkal és illúziókkal. Korábban számos forgatókönyv született, hogy vajon a britek milyen módon lépnek ki az Európai Unióból, hogy az úgynevezett „soft”, vagy a „hard” Brexit valósul meg. Voltak olyanok is, akik reménytelenül hittek abban, hogy egy második referendummal végül visszafordíthatják a folyamatot. May beszédében azonban egyértelművé tette, hogy az Egyesült Királyság nem maradhat az EU mellett az egységes piac tagja sem, ezzel pedig eldőlt, hogy a „hard” Brexit valósul meg.

A britek szempontjából észszerű döntés született, hiszen a kilépést követően szabadkereskedelmi megállapodások révén saját kényük-kedvük szerint tárgyalhatnak mind az Európai Unióval, mind pedig más hatalmakkal. Ebből a szempontból kulcsfontosságú az Egyesült Államok szerepe is, melynek a rövidesen beiktatásra kerülő új elnöke határozottan támogatta a szigetország kilépését az unióból. Donald Trump egy koncepciót is kidolgozott arra vonatkozólag, hogy az új együttműködés hogyan is valósulhatna meg a jövőben.

Az Európai Unió rossz szájízzel tekinthet a britek döntésére, hiszen eddigi taktikájuk és hozzáállásuk is teljesen kontraproduktívnak bizonyult. A zsarolás és a pökhendiség politikája ugyanis már nem kifizetődő Európában.

Már a Brexit-szavazást megelőzően is olyan interjúk és megszólalások jelentek meg a brüsszeli vezetők részéről, amelyek totális önteltségről, elfuserált politikai érzékről tanúskodtak. Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker például nemegyszer leszögezte, hogy a britek nem játszadozhatnak, ha kilépnek az unióból, nem lesz „cseresznyeválogatás”, a „dezertőröket” pedig senki sem várja tárt karokkal.

Juncker kitűnően jelképezi azt az álomvilágban élő brüsszeli világot, amely szép lassan a darabjaira hullik. A brit miniszterelnök beszédét követően az Európai Bizottság elnöke már arról beszélt, hogy a „hanyatlás” és az „újrakezdés” közül kell választani. Nagy-Britannia kilépéséhez márpedig nagyban hozzájárult a jelenleg is regnáló európai elit, amely milliókat engedett be ellenőrizetlenül a kontinensre. Ahogyan a Deutsche Welle szerzője helyesen megjegyezte, a britek nemcsak a jelenlegi uniós állampolgároktól, hanem azoktól tartottak leginkább, akik idővel azzá válhatnak a bevándorlási válságnak köszönhetően.

Brüsszel mára már nem azt a csodálatos világot jelképezi, amelyből mindenki önfeledten szeretne részesülni. Az Európai Unió a hanyatlás fázisában van, de ennek megfordításához új gondolatokra, új impulzusokra, de elsőként új vezetőkre lenne szükség. A britek valóban rácáfoltak mindarra, amiben vakon bíztak a brüsszeli elefántcsonttoronyban. Nevezetesen arra, hogy az EU-t senki sem hagyhatja el, mert azzal az adott ország a saját halálos ítéletét írja alá. Ennek az önteltségnek volt köszönhető az is, hogy Brüsszel mindent megengedett magának. Legyen szó zsarolásról, büntetésről, megszégyenítésről és önsorsrontó elképzelésekről.

Az inga azonban visszaleng, a tornyok pedig ledőlnek. Méghozzá az őreikkel együtt.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Csaknem 320 ezer ajánlóívet adtak ki a választási irodák az első nap

A választási irodák szombaton, a kampány első napján 318 859 ajánlóívet adtak ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők választásán indulni szándékozó jelölteknek, jelölőszervezeteknek – közölte a Nemzeti Választási Iroda.

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket az Amazonas vidékén

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket az Amazonas vidékén

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket szombaton az Amazonas vidékének mintegy három hete lángoló dzsungelében a hivatalos adatok szerint.

Elcsalta az AfD-re leadott szavazatokat egy német számlálóbiztos

Elcsalta az AfD-re leadott szavazatokat egy német számlálóbiztos

Választási csalás gyanúja miatt nyomoz egy szavazatszámláló ellen a potsdami államügyészség. A fiatal férfi a bevándorlásellenes AfD-re leadott szavazatokat szándékosan a Zöldekhez számolta.

Egyre gyakrabban pusztítják a keresztény sírokat

Egyre gyakrabban pusztítják a keresztény sírokat

Aggasztó adatok kerültek nyilvánosságra, egyre több keresztény sírt gyaláznak meg világszerte, melyek mögött a fokozódó keresztényellenesség áll.

Már érkezett is megrendelés a magyar repülőgépre

Már érkezett is megrendelés a magyar repülőgépre

Megrendelték az első példányt a Magnus Aircraft Zrt. pécs-pogányi repülőtéren lévő gyárában készülő, magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépeiből.

A kormánypártok építkezést, az ellenzék békétlenséget kínál

A kormánypártok építkezést, az ellenzék békétlenséget kínál

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke komoly indulatokra és hazugságokra számít az ellenzéki pártoktól a most kezdődő kampányidőszakban.

Publik Ligája: Fodor-Horváth vs. Bayer

Publik Ligája: Fodor-Horváth vs. Bayer

Publik Ligája második forduló: Fodor-Horváth Zsófia vs. Bayer Zsolt versenyez a „foci” témájában. Olvassátok el a publikat és véleményezzétek, hogy ki jusson tovább. A szavazásra 24 óra áll a rendelkezésetekre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére