Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az igazságtalanságok éjszakája

Pozsonyi Ádám

2020.06.16. 18:30

Történet a '80-as évekből.

Zselé elhagyatottan üldögélt az egyik széken, és úgy érezte, ez az egész nem érte meg. Nem volt bót. Lemondott a lányokkal való ismerkedés minimális esélyeiről is, komoly anyagi áldozatokat vállalt az egyenruha és a hozzá való kiegészítők beszerzésével, s mindezt miért?

A nagy semmiért!

A kőbányai Muter klub felső szintje volt e keserű gondolatoknak színtere. A lépcsőfeljáró mellett gyülekeztek a régi arcok – Patkány, Csinos, Őrmester –, s valami roppant komoly és jelentőségteljes dologról értekeztek.

Komolynak kellett lenniük, mert Szőkepatkány és Kegyetlen is sűrűn bólogatott hozzá, s Korcs Undor Nünü – akiről köztudott volt, hogy már '82 óta nyomul a magyar punkmozgalomban – egy halk „nos, igen” kitételt is kiejtett a száján.

Mindenesetre ezen létfontosságú információknak tudása nem adatott meg Zselének, ki a szemközti sarokba állított kis asztal, valamint négy szék egyikén üldögélt, s búsan lógatta a fejét.

Fájdalmas életérzésének kiváltó oka Ede volt, aki egy gitárt tartott a kezében, s húsos ujjait a húrokhoz nyomta.
– Ez a Kájosz – jegyezte meg Ede.

Semmi válasz.

A mellette lévő székek egyikén Bubó terpeszkedett, százkilós testét egyensúlyozva a széken, a másikon meg Caca, aki nemrég tett szert egy vadonatúj Martens bakancsra. A harmadik széken természetesen Zselé foglalt helyet, a legfiatalabb a társaságban, aki mint kezdő skinhead, most először látogatott el a Muter klubba, s már harmadszor próbálkozott bekapcsolódni a társalgásba, de igyekezetét nem koronázta siker.

Válaszra sem méltatta senki.

– Ez a Kájosz – jegyezte meg ismét Ede, aki felettébb sértve érezte magát, ugyanis a teljes hétvégét azzal töltötte, hogy megtanulta fejből a legendás 4-Skins együttes Chaos című dalát, s tudományát szerette volna megismertetni hallgatóságával, akik ellenben nem sok befogadókészségről tettek tanúbizonyságot.

Elkeseredését azzal tompította, hogy időnként félretette a gitárt, s egy jót húzott az asztalon középen álló borosüvegből.

– Most vagyok először a Mutter klubban – szólalt meg Zselé, s tekintetét esdeklőn Edére emelte.
– Ez itt a Kájosz… – jegyezte meg erre Ede, s ujjait ismét a húrokhoz nyomta.

Semmi válasz.

Ede hát megint a borosüveg után nyúlt.

– Az még hagyján – füstölgött magában -, hogy Bubó a hétvégi kommunikációs konfliktusát meséli a török vendégmunkásokkal, miközben körbe-körbe jár a borosüveg, Caca az új Martens bakancsát mutogatja, büszkén föl-le emelgetve a lábát, de hogy Zselé, ez a kis mitugrász sem reagál a mutatványára semmit, az már felháborító.
– Kájosz – jegyzi meg ismét, s felemeli a hangját.
Semmi hatás.
– Kájosz – szól, s köhög.

Zselé eközben még mindig azon töpreng, hogy megérte-e voltaképp ez az egész dolog. Eladta a teljes szagos radír- és nyugati szappan-gyűjteményét a nővérének, hogy pénzhez jusson és beszerezhesse a kellékeket. Levágatta a haját kopaszra, miáltal két napig rajta röhögött mindenki a szakmunkásképző intézetben, lejött ide, dacolva a szülői terrorral, és ráadásul még a bort is ő fizette. A bort, ami most körbe-körbe jár, s húz belőle Caca („Látjátok ezt a varrást itt? Eredeti Martens!”), húz belőle Bubó („Leszálltam velük a villamosról, s már ütöttem is”), s persze Ede. S már a sokadik kör megy, és őt persze mindig kihagyják!

Zselében felhorkant a büszkeség. A büszkeség pedig összekapaszkodott az elkeseredéssel, és kettejük szövetsége tetté erősödött.
Kinyújtotta kezét az üveg után.

– Zselé! – csattant fel ekkor egy öblös hang mellette. – Na nehogy már te idd meg az egészet! – szólalt meg Ede, aki úgy érezte, valamit végre vissza kell fizetnie a megaláztatásból. A megaláztatásból, ami őt itt órák óta folyamatosan éri.
Azzal Ede megragadta a borosüveget, s egy határozott mozdulattal a szájához emelte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tömegverekedés Budapesten

Összeverekedett két társaság Budapesten, a VIII. kerületi Práter utcában. Kilenc embert előállítottak – közölte a rendőrség péntek este a honlapján.

„A Vénusz mindig is orosz bolygó volt”

„A Vénusz mindig is orosz bolygó volt”

Oroszország visszatérne a Vénuszra: a Roszkozmosz orosz űrkutatási hivatal vezetője, Dmitrij Rogozin pénteken közölte, vissza akarnak térni a bolygóra, hogy talajmintákat gyűjtsenek. Űrhajóikkal pedig túl akarják a jövőben szárnyalni Elon Musk rakétáit.

A delfinek visszatértek Velencébe, a flamingók pedig... Franciaországba?

A delfinek visszatértek Velencébe, a flamingók pedig... Franciaországba?

Igen. Több mint 50 ezer flamingó gyűlt össze Franciaország déli részén.

7:59 – A nap legfontosabb hírei

7:59 – A nap legfontosabb hírei

Repülőgépkatasztrófa Indiában, hatalmas tűz Hajdúböszörményben, minket is kóstolgat már a második hullám.

Balesetet szenvedett egy utasszállító repülőgép India déli részén

Balesetet szenvedett egy utasszállító repülőgép India déli részén

Legalább tizennégyen meghaltak, több mint százan – közülük tizenöten pedig súlyosan – megsérültek az Air India Express légitársaság Dubajból a délnyugat-indiai Kozsíkódéba (Kálikutba) érkező járatának szerencsétlenségében.

Törvényben szabályozná a Facebook általa kifogásolt gyakorlatát a Mi Hazánk

Törvényben szabályozná a Facebook általa kifogásolt gyakorlatát a Mi Hazánk

Eddig a Facebook cenzúrázta őket, most ők cenzúráznák a Facebookot.

Még csak öt napja indult a tanév Észak-Németországban, már zárják be az iskolákat

Még csak öt napja indult a tanév Észak-Németországban, már zárják be az iskolákat

Ha minden iskolát bezárnak, ahol fertőzöttet találnak, akkor nem sok helyen lesz tanítás.

Hőhullám közepén regisztráltak rekordszámú új megbetegedést Japánban

Hőhullám közepén regisztráltak rekordszámú új megbetegedést Japánban

Rekordszámú, 1597 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak pénteken a japán hatóságok, a fertőzöttek száma a fővároson, Tokión kívül is megugrott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére