Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az érintett hisztizik

Pozsonyi Ádám

2020.04.02. 13:02

Az egyik legismertebb honi fake news portál, a 444.hu, dörgedelmes cikket közölt. Már a címe is egy hatalmas felkiáltójel, akkora majdnem, mint a legendás Kassai téri 20 méteres Gyurcsány-poszter még 2006-ból, a demokrácia aranykorából, amikor nem volt se diktatúra, se személyi kultusz, csak a hőzöngő felbérelt Fidesz-bérencek szeme ment neki szándékosan a rohamrendőrök gumilövedékének.

„13 nyugat-európai kormány közös nyilatkozatban figyelmeztet, hogy vészhelyzetre hivatkozva sem lehet fellépni a jogállamiság és a szabad sajtó ellen.”

Ez bizony akkorát szól, mint Karácsony bejelentése az ingyenes BKV-ról, no, de nézzük tovább!

„Közös nyilatkozatot tett közzé Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország kormánya.”

Jogállamiságért aggódnak? Svédország, ami egy lépést sem tesz a járvány ellen?
Az a Svédország, ahol svéd miniszterelnöknek nincs diplomája, és az egyetlen befejezett képzettsége egy egyéves hegesztő tanfolyam? Finnország, ahol a bíróságot a miniszterelnök jelöli ki? Belgium, amely egykoron 6,5 millió embert irtott ki, és ma Európa urának tartja magát? Az a Franciaország, ahol a tüntetéseken döbbenetes brutalitással lépnek fel a másként gondolkodókkal szemben? Például a sárgamellényesek egyik vezetőjének, Jérome Rodriguesnek tavaly januárban az egyik szemét is kilőtték. És ők aggódnak? Kicsit furcsa...

Miközben kint konkrétan a gondolatrendőrség működik. Bizonyos szavakat tilos leírni. Bizonyos nézeteket tilos megfogalmazni. Az, ami itt, a 888-on lejön, kint nem jelenhetne meg – a jobboldali sajtóban sem, már amennyire a nyugati sajtóban van jobboldali tartalom, illetve egyáltalán létezik valódi jobboldal.

„Mint az aláíró országok írják, ebben a példa nélküli helyzetben törvényszerű, hogy a tagállamok rendkívüli lépéseket tesznek azért, hogy megvédjék polgáraikat és túljussanak a válságon. Ugyanakkor az aláírókat mélyen aggasztja, hogy egyes elfogadott vészhelyzeti intézkedések a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok alapelveinek megsértésének veszélyét hordozzák.

Ezeket a rendkívüli intézkedéseket ugyanis csak a feltétlenül szükségesekre kell korlátozni, arányosnak és ideiglenes jellegűnek kell lenniük, rendszeres felülvizsgálatnak kell alávetni ezeket, és tiszteletben kell tartsák a fent említett alapelveket és a nemzetközi jogi kötelezettségeket. Ezen kívül nem korlátozhatják a szólásszabadságot és a sajtó szabadságát.”

No, várjunk. Hogy is volt ez? „a szólásszabadságot és a sajtó szabadságát.”

Miért érzi úgy az ember, hogy emögött a magyar kormány azon törekvése áll, hogy az álhírek ellen keményen kell fellépni?

Mindig a tolvaj kiált rendőrért. Emlékszünk arra, mikor Tamás Gáspár Miklós akarta egykoron felborogatni azokat az újságosstandokat, ahol a Magyar Demokratát árusítják? Emlékszünk arra, amikor – még a Horn-kormány idején – ismeretlen tettesek betörtek a Demokrata szerkesztőségébe és vasdorongokkal szétverték azt? (Cui prodest? – ugyebár.) Amikor ők voltak hatalmon, akkor az ellenzéki sajtó nagyjából nem létezett. Az összes tévé és rádióműsor a kezükben volt, kivétel nélkül, a jobboldalnak meg volt a Vasárnapi Újság vasárnap hajnali adása. Elődeik ’45 után egyszerűen megszüntették az ellenzéki sajtót. Nem, ne mondják, hogy nem az elődeik, mert pl. a Népszabadság fejlécén a megszűnéséig a Szabad Nép évfolyamszáma volt feltüntetve, egész addig, amíg be nem csődölt, mert túl kevés haladó vásárolta, majd aztán elvárták volna, hogy a magyar kormány fizesse, hogy legyen még egy lap, ahol gyalázhatják. Most meg a Népszava sipákol kolumnás címekkel „Járvány ellen nem véd a megfélemlítés”. (Az a Népszava, mely 1919-ben, a Tanácsköztársaság kikiáltásától kezdve a Magyarországi Szocialista Párt reggeli lapjaként jelent meg, mely időszak alatt a másként gondolkodókat simán fellógatták a lámpavasra.)

Veszélyben a szólásszabadság és diktatúra!

Nos, nézzük még egy csodás elnyomott és betiltott orgánumot, mely cikkének már a címe is eleven példa arra, hogy amit állít, az hazugság.

Mától börtön jár az Orbán-kritikusoknak”.

Ennek a cikknek megjelentetőjét és a szerzőjét már lehet is álhírek közreadása, hergelés és pánikkeltés miatt szigorúan megbüntetni!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Századvég: a magyarok szerint sikeres a járványügyi védekezés

Magyarországot felkészültebben érte a járvány, mint Nyugat-Európát – írja legfrissebb elemzésében a Századvég.

Elbukott a Salvini ellen tervezett politikai leszámolás

Elbukott a Salvini ellen tervezett politikai leszámolás

Az olasz felsőház nem hajlandó felfüggeszteni a Liga-párti képviselő, korábbi belügyminiszter mentelmi jogát, így nem emelhetnek vádat ellene, amiért megtiltotta az Open Arms migránshajó kikötését tavaly augusztusban. Ráadásul korábban kiderült: több olasz ügyész is olyan üzeneteket váltott egymással, amik arra utaltak, hogy koncepciós eljárás folyik Salvinival szemben.

Az őszödi böszme közéleti vétkeinek se szeri se száma

Az őszödi böszme közéleti vétkeinek se szeri se száma

2004 őszén, puccsszerű körülmények közepette ragadta magához a hatalmat, és kormányfői szinten folytatta politikai ámokfutását.

Beszólt a hosszabb diktatúrára vágyó ellenzéknek Deutsch Tamás

Kezd csúnyán visszanyalni a fagyi a tavasz elején diktatúráról óbégató ellenzékieknek. Korábban Kocsis Máté frakcióvezető adott határidőt az örökös elnyomásról keltett álhírek miatti bocsánatkérésre, ma pedig Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő figyelmeztette a baloldali ellenzéket: a koronavírus-törvény vitája során ők pont egy hónappal tovább tartó „diktatúrát” követeltek.

A főváros megtiltotta, hogy az idősotthon ápolói nyilatkozzanak a sajtónak

A főváros megtiltotta, hogy az idősotthon ápolói nyilatkozzanak a sajtónak

„Nyilatkozgatunk, fészbukkolgatunk, elvtárs?” – több kollégát is berendeltek Facebook-posztok és kommentek miatt, szerződésbontással fenyegetve őket.

Na most kapaszkodj meg: a Pixar új homokosmeséje az óvodás korosztályt célozza meg

Na most kapaszkodj meg: a Pixar új homokosmeséje az óvodás korosztályt célozza meg

Az „Out” című 9 perces rövidfilm a Disney Plus csatornán jelent meg múlt pénteken, 3-6 éves gyerekeknek reklámozzák két mese között.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére