Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az érintett hisztizik

Pozsonyi Ádám

2020.04.02. 13:02

Az egyik legismertebb honi fake news portál, a 444.hu, dörgedelmes cikket közölt. Már a címe is egy hatalmas felkiáltójel, akkora majdnem, mint a legendás Kassai téri 20 méteres Gyurcsány-poszter még 2006-ból, a demokrácia aranykorából, amikor nem volt se diktatúra, se személyi kultusz, csak a hőzöngő felbérelt Fidesz-bérencek szeme ment neki szándékosan a rohamrendőrök gumilövedékének.

„13 nyugat-európai kormány közös nyilatkozatban figyelmeztet, hogy vészhelyzetre hivatkozva sem lehet fellépni a jogállamiság és a szabad sajtó ellen.”

Ez bizony akkorát szól, mint Karácsony bejelentése az ingyenes BKV-ról, no, de nézzük tovább!

„Közös nyilatkozatot tett közzé Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország kormánya.”

Jogállamiságért aggódnak? Svédország, ami egy lépést sem tesz a járvány ellen?
Az a Svédország, ahol svéd miniszterelnöknek nincs diplomája, és az egyetlen befejezett képzettsége egy egyéves hegesztő tanfolyam? Finnország, ahol a bíróságot a miniszterelnök jelöli ki? Belgium, amely egykoron 6,5 millió embert irtott ki, és ma Európa urának tartja magát? Az a Franciaország, ahol a tüntetéseken döbbenetes brutalitással lépnek fel a másként gondolkodókkal szemben? Például a sárgamellényesek egyik vezetőjének, Jérome Rodriguesnek tavaly januárban az egyik szemét is kilőtték. És ők aggódnak? Kicsit furcsa...

Miközben kint konkrétan a gondolatrendőrség működik. Bizonyos szavakat tilos leírni. Bizonyos nézeteket tilos megfogalmazni. Az, ami itt, a 888-on lejön, kint nem jelenhetne meg – a jobboldali sajtóban sem, már amennyire a nyugati sajtóban van jobboldali tartalom, illetve egyáltalán létezik valódi jobboldal.

„Mint az aláíró országok írják, ebben a példa nélküli helyzetben törvényszerű, hogy a tagállamok rendkívüli lépéseket tesznek azért, hogy megvédjék polgáraikat és túljussanak a válságon. Ugyanakkor az aláírókat mélyen aggasztja, hogy egyes elfogadott vészhelyzeti intézkedések a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok alapelveinek megsértésének veszélyét hordozzák.

Ezeket a rendkívüli intézkedéseket ugyanis csak a feltétlenül szükségesekre kell korlátozni, arányosnak és ideiglenes jellegűnek kell lenniük, rendszeres felülvizsgálatnak kell alávetni ezeket, és tiszteletben kell tartsák a fent említett alapelveket és a nemzetközi jogi kötelezettségeket. Ezen kívül nem korlátozhatják a szólásszabadságot és a sajtó szabadságát.”

No, várjunk. Hogy is volt ez? „a szólásszabadságot és a sajtó szabadságát.”

Miért érzi úgy az ember, hogy emögött a magyar kormány azon törekvése áll, hogy az álhírek ellen keményen kell fellépni?

Mindig a tolvaj kiált rendőrért. Emlékszünk arra, mikor Tamás Gáspár Miklós akarta egykoron felborogatni azokat az újságosstandokat, ahol a Magyar Demokratát árusítják? Emlékszünk arra, amikor – még a Horn-kormány idején – ismeretlen tettesek betörtek a Demokrata szerkesztőségébe és vasdorongokkal szétverték azt? (Cui prodest? – ugyebár.) Amikor ők voltak hatalmon, akkor az ellenzéki sajtó nagyjából nem létezett. Az összes tévé és rádióműsor a kezükben volt, kivétel nélkül, a jobboldalnak meg volt a Vasárnapi Újság vasárnap hajnali adása. Elődeik ’45 után egyszerűen megszüntették az ellenzéki sajtót. Nem, ne mondják, hogy nem az elődeik, mert pl. a Népszabadság fejlécén a megszűnéséig a Szabad Nép évfolyamszáma volt feltüntetve, egész addig, amíg be nem csődölt, mert túl kevés haladó vásárolta, majd aztán elvárták volna, hogy a magyar kormány fizesse, hogy legyen még egy lap, ahol gyalázhatják. Most meg a Népszava sipákol kolumnás címekkel „Járvány ellen nem véd a megfélemlítés”. (Az a Népszava, mely 1919-ben, a Tanácsköztársaság kikiáltásától kezdve a Magyarországi Szocialista Párt reggeli lapjaként jelent meg, mely időszak alatt a másként gondolkodókat simán fellógatták a lámpavasra.)

Veszélyben a szólásszabadság és diktatúra!

Nos, nézzük még egy csodás elnyomott és betiltott orgánumot, mely cikkének már a címe is eleven példa arra, hogy amit állít, az hazugság.

Mától börtön jár az Orbán-kritikusoknak”.

Ennek a cikknek megjelentetőjét és a szerzőjét már lehet is álhírek közreadása, hergelés és pánikkeltés miatt szigorúan megbüntetni!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lefoglalta az olasz hatóság a migránsokat szállító Mare Jonio civilhajót

A mentőhajó legénységének megtiltották, hogy a fedélzetre lépjen, és folytassa tevékenységét a földközi-tengeri migrációs útvonalon.

Putyin szerződésbe foglalná az USA-val azt, hogy nem szólnak bele egymás ügyeibe

Putyin szerződésbe foglalná az USA-val azt, hogy nem szólnak bele egymás ügyeibe

Oroszországnak és az Egyesült Államoknak kölcsönösen szavatolnia kell, hogy nem avatkozik be a másik belügyeibe – jelentette ki pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Elkészültek a Magyarországon gyártott világszínvonalú lélegeztetőgépek

Napokon belül a magyar egészségügy rendelkezésére fog állni a külügyminisztérium által megrendelt 1000 darab világszínvonalú lélegeztetőgép, amelyet a hazai székhelyű Celitron Medical Technologies Kft. már legyártott – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Vácon.

Orbán a Reutersnek: Magyarország a beruházások növelésével segíti a gazdaságot

Orbán a Reutersnek: Magyarország a beruházások növelésével segíti a gazdaságot

Magyarország a koronavírus-járványt követő gazdasági fellendülést a beruházások növelésével és az adók csökkentésével kívánja elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában pénteken.

Nemzeti laboratóriumok nyíltak Pécsen

A Pécsi Tudományegyetemen (PTE) megnyílt a Virológiai Nemzeti Laboratórium és a Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium. Az innovációs és technológiai miniszter a pénteki nyitórendezvényen emlékeztetett: a kormány tizenhét nemzeti laboratórium és egy kutatólaboratórium kialakítását, működésének megkezdését támogatja a idén tizennégymilliárd, a következő években összesen mintegy kilencvenmilliárd forinttal.

Egyre több az újszülöttek és a házasságkötések száma

Egyre több az újszülöttek és a házasságkötések száma

Örömhírt osztott meg Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Rétvári: a kormány nem csak beszél a környezetvédelemről

Több támogatást kapnak azok a gazdák, akik erdőt telepítenek, és különös hangsúlyt fektet a környezettudatosságra az oktatásban a kormány – mondta Rétvári Bence államtitkár.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére