Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az embereknek fel kéne végre ébredni!

Pozsonyi Ádám

2021.04.28. 09:00

Nehéz eldönteni, hogy vicces vagy szomorú látni egyes emberek erőlködését oltásügyben. (Az oltás megbetegít, mi nem oltatunk, diktatúra.) Igen, az olyan emberek erőlködését, akiknek annyi hatalmuk sincs, hogy a lépcsőház falának festésénél megváltoztassák a lakóbizottság döntését, vagy hogy a Tescóban 5 százalék engedményt kicsikarjanak a Milka csokira, de ők világhatalmak által is elfogadott – ha összeesküvés-elméletesen nézzük, rábólintott – intézkedések ellen tüntetnek durcásan, és zsebelik be érte mohón a 12 lájkot meg a napi vitaadagjukat. Ez minden bizonnyal nem más, mint maga az ÉBREDÉS!

 

Mert, mint tudjuk, fel kéne ébredni.
Sőt, fel kéne ébredni végre!
Mert mi tudjuk az igazságot, ellentétben velük, akik meg nem tudják. Ha ők tudnák, akkor ugyanazt mondanák, mint mi. De amíg nem azt mondják, addig még nem ébredtek fel. Addig ők csak birkák.
Birka az, aki másként gondolkodik, mint mi. És felébredt az, aki a mi nézetünket hangoztatja, bár ez kissé kontraproduktív, lévén, ha mindenki ugyanazt mondaná, mint mi, akkor csökkenne a lázadásból fakadó dicsőségérzet, és kevesebb öröm lenne kijelenteni, hogy ők márpedig birkák – ellentétben velünk –, és ébredjenek végre fel!

Korunkban mindenfajta másság, idegenség és torzultság elfogadásáról szónokolnak mindenütt, s egyes idealisták fennhangon hirdetik, hogy lehetséges kultúrákat és emberfajokat egymás nyakára zúdítani, miközben a legtöbb ember azt sem képes elviselni, ha valaki szűkszavú vagy körülményesen fejezi ki magát, idegesítően nevet, hangosan veszi a levegőt, vagy esetleg túl közel áll hozzá a villamoson.
(Utóbbitól mondjuk én is frászt kapok, de hát én sosem állítottam magamról, hogy toleráns ember lennék.)

Szóval az emberek.
Vannak az életben nehéz feladatok. Amelyekre azt mondják: „Nem könnyű.” Ezek közé tartozik a világbéke, az örökmozgó, vagy a dimenzióugrás kivitelezése. Ám létezik olyan, ami lehetetlen. Ami meghaladja az emberiség erejét. Megértetni a BKV-n utazó átlagemberrel, hogy ha nyáron működik a légkondi, nem szabad kinyitni az ablakot...
Úgyhogy épp ideje lenne végre már felébredni!

Nézem a képeket a nyitás napján bulizó és összetömörült „fiatalokról” – ez a kifejezés annyira kínos, magamtól le nem írnám soha –, meg az alatta lévő háborgásokat is.
Nem értem az embereket.
Mégis mit vártak?
És nem értem a „mert a fiatalságé a jövő, és mi mások leszünk”, illetve „a mai, modern fiatalság ilyen és olyan” felbuzdulásokat sem.
Ha a fiatalság bármit meg tudna változtatni, már megtette volna. Ha a fiatalság önmagában érték lenne, már megmutatta volna. A kettővel korábbi fiatalság meg a tizenkettővel korábbi.
Változott bármi is? Nem.
Még a hiú remények és a megvető hőbörgés is maradt ugyanaz.

Szóval az ébredés.
Tegnap utaztam hazafelé a buszon, s mögöttem két fiatalember ült. Olvasmányélményeiket vitatták meg, s az újszülöttek lelkesedésével haraptak bele a társadalom örök problémáiba.
„Tömeg”. Ezt a szót igen gyakran alkalmazták, s mindig a felsőbbrendűségüket kifejező stílusban. Mi vagyunk mi, s „ők” a tömeg...
Mivel gyakran vágtak egymás szavába, és túl sok idegen szót használtak, egy idő után eluntam, s elkalandozott a figyelmem, majd felfigyeltem a csöndre, s láttam, hogy leszállnak.
Egy darabig néztem távolodó hátukat, heves gesztikulálásukat, majd egyre kisebbek lettek, és beleolvadtak a tömegbe...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vágó István szerint épeszű ember nem válaszol igennel a népszavazás kérdéseire

Vágó István szerint épeszű ember nem válaszol igennel a népszavazás kérdéseire

A DK kvízprofesszora szerint a kormány által feltett kérdések „nem normálisak”, azt állítja, azokra csakis nemmel lehet válaszolni.

Már a NAV is vizsgálja a Cseh Katalin körül kialakult botrányt

Vajon Fekete-Győr András mikor indít vizsgálatot párttársa céges ügyei miatt?

Az MSZP Karácsony támogatásával mintha bukásra játszana

Az MSZP Karácsony támogatásával mintha bukásra játszana

Ha Kunhalmi Ágnesnek a 168.hu-n megjelent friss interjújára gondolok, amelyben felmagasztalja Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet, akkor akár az is eszébe juthat az embernek, hogy Kunhalmi MSZP-társelnök és a pártja nem is akarja megnyerni a 2022-es választásokat. Magyarán eleve bukásra készülnek.

Béranya hozta világra egy híres meleg divattervező gyermekét

Béranya hozta világra egy híres meleg divattervező gyermekét

A Netflixen futó „Meleg szemmel” című reality szereplője, Tan France divattervező tavaly jelentette be, hogy párjával gyermeket várnak.

Európai magyarnak lenni

Európai magyarnak lenni

Ismét rá kellett jöjjek, hogy Európa szerelmese vagyok.

„Eltörölnék” a libsik az UFC-harcost, mert a „terhes” transznőn poénkodott egy mémmel

Rendőrségi eljárást is indítottak ellene, de ő a Twitteren megüzente: nem érdekli, ha másoknak nem tetszik a véleménye.

Akkora a vagyona Dobrev Klárának, hogy akár a leggazdagabb hazai politikus is lehetne

Akkora a vagyona Dobrev Klárának, hogy akár a leggazdagabb hazai politikus is lehetne

A vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy Gyurcsányné luxusházzal, luxusnyaralóval és kimagasló fizetéssel rendelkezik, emellett 200 millió forintot is meg tudott spórolni. Így van Magyarországon elnyomva egy volt szocialista ellenzéki...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére