Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az egyén szabadsága

Bohár Dániel

2020.09.15. 09:00

Avagy a liberalizmus árnyoldala.

Szigorú és viszonylag leegyszerűsített értelemben véve az egyik legnagyobb különbség korunk két legnagyobb ideológiája között, hogy miközben a konzervatív emberek azt érzik fontosnak, hogy közösséghez tartozzanak, eközben a liberálisok az egyéni szabadság teljes kiszélesítésére teszik fel az életüket.

Egyéni szabadság? Közösséghez tartozás? Én? Én? Én? Mi? Mi? Mi?

A liberális “egyéni szabadságra” vonatkozó gondolata már önmagában hibás, hiszen az evolúció során mi (!), emberek úgy fejlődtünk, hogy közösségeket hoztunk létre. Családot, nemzetséget, törzset, majd később teljes nemzeteket. Amennyiben őseink is hittek volna már a liberális eszmékben, akkor nagy valószínűséggel ma nem itt tartanánk, ahol. Sőt vélhetően nem létezne az emberiség, de szerencsére a liberalizmusnak nevezett kór csak a történelem későbbi időszakában jelent meg.

Ez az írás azonban alapvetően nem egy eszmetörténeti gondolatfutás, hanem egy történet a liberális “egyén szabadságának” rideg valóságából.

Bennfentes információkkal szeretném bemutatni, hogyan működik a gyakorlatban az elfogadás, az egyéni szabadság és gondolat tiszteletben tartása.

Biztosan sokunk emlékszik még a nyár legnagyobb hisztijére, amikor “megszűnt” az Index és vele együtt a teljes magyar sajtószabadság. (Az elmúlt 10 évben nem is tudom hányadszor.) Az Index aztán egyáltalán nem szűnt meg, sőt kaptunk helyette egy másikat is, amelyet Telex-nek hívnak. Ilyen a mi szerencsénk! A sajtószabadság megszűnése Magyarországon azt jelenteni, hogy az eddigi egy helyett kettő helyen gyalázhatják a nemzetet. Na, de a történet lényege! Az éppen széteső Index belsejében is voltak forrásaim, akik folyamatosan értesítettek, hogy mi is zajlik a szerkesztőségben.

Az Index felmondott 80 munkatársa közül egyáltalán nem akart mindenki felmondani, azonban volt egy nagyon erős 30-40 fős keménymag, akik addig jártak emberről emberre és addig zsarolták a munkatársaikat, míg végül mindenki otthagyta a lapot. A liberális terror azóta is pörög, hiszen a “régiek” ott gyalázzák az Index új munkatársait, ahol csak tudják. Az elfogadás jegyében.

Tudom, hogy undorító, de sajnos ez az igazság.

Az Index-hisztit lehet, hogy többen már elfelejtették, de itt van az új liberális csodafegyver, amivel végre meg lehet dönteni a diktatúrát. Ez pedig az SZFE, pontosabban a #freeSZFE. Véletlenül se gondoljuk, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem összes hallgatója elvakult, harcos liberális. Nem, rengetegen közülük teljesen normális gondolkodású emberek, akik a balhé helyett tanulni szeretnének, azonban kussolniuk kell. Be kell fogniuk a szájukat, ugyanis a liberális “egyén szabadsága” kivégezné őket.

A liberális agresszió mára eljutott arra a szintre, hogy nem elég, ha valamivel kapcsolatban nem fogalmazunk meg semmit. Mondjuk semlegesek próbálunk maradni. Nem, a liberálisok szerint ha valamit nem támogatsz teljes erővel, akkor ellene vagy – és amúgy is náci. Én egyébként sem voltam híve sosem ennek eltartott kisujjú álneutrális viselkedésnek. Ha ők így állnak a dolgokhoz, akkor álljunk mi is. Egyébként is: a langyosokat kiköpi az Isten.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

7:59 – A nap legfontosabb hírei

7:59 – A nap legfontosabb hírei

Orbán Viktor móreste tanította a jobbikos Jakabot | Varju László ismét lejáratta magát | Már csak 10 napos karantén vár a külföldről érkezőkre | 200 ezer eurót fektet a „cseh Soros” a Telex elindításába

Karácsony csúnyán beégett, Gulyás szerint szellemekkel harcol a főpolgármester

Karácsony csúnyán beégett, Gulyás szerint szellemekkel harcol a főpolgármester

Karácsony harcol, petíció aláírására buzdít, de mégis minek?!

Gerő András: káros a baloldalnak a Jobbikkal való szövetség

Gerő András: káros a baloldalnak a Jobbikkal való szövetség

Gerő András történész, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója úgy látja, hogy az ellenzéki pártokat nem az elvek, hanem a kormány iránt érzett gyűlölet köti össze.

200 ezer euróval támogatja a Telex elindulását a „cseh Soros”

200 ezer euróval támogatja a Telex elindulását a „cseh Soros”

A V4NA szúrta ki, hogy a Telex.hu a Facebook oldalán dicsekedett a jó hírrel, hogy hamarosan 200 ezer eurónyi támogatás érkezik Csehországból. Méghozzá a Zdenek Bakala tulajdonában álló Economia kiadótól, akit csak „cseh Sorosnak” neveznek.

Szijjártó: a rendkívüli intézkedések kiállták minden nemzetközi jogrendszer próbáját

A koronavírus-járvány megfékezésére a rendkívüli jogrend idején hozott és a parlament által jóváhagyott magyarországi intézkedések kiállták minden nemzetközi jogrendszer próbáját, és semmilyen módon nem voltak károsak az emberi és szabadságjogok szempontjából – emelte ki Szijjártó Péter Strasbourgban az MTI-nek telefonon nyilatkozva kedden.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére