Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az átverés a Gyurcsány család politikai „kultúrája”

Horváth K. József

2021.02.18. 18:45

Sosem lehet tudni egy nőnél, hol végződik az angyal és hol kezdődik az ördög – mondja Heine. Dobrev Klára esetében soha nem vetődött föl ez a dilemma bennem. Most azonban, hogy a Demokratikus Koalíció végzi Magyarországon az Európai Bizottság nyugdíjasokról szóló konzultációját, már az is megvilágosodott, hogy Gyurcsánynéval kapcsolatban az angyal, mint a szerethetőség jelképe, soha nem jutott eszembe.

Nem volt olyan régen, az európai parlamenti választásra készültünk 2019-ben, amelyen Gyurcsány Ferenc élete párját állította a DK listavezetőjének. Azt kell mondjam, régen volt gusztustalanabb politikai kampány annál, amit a magyarokkal szembeni rosszindulattól messzire szagló házaspár ekkor produkált. Emlékeznek biztosan, hogy Dobrev Klára az európai minimálbér és az európai minimálnyugdíj belengetésével hülyítette a magyarokat. Mézesmázos stílusában, fülig érő szájjal minden megjelenése alkalmával arról nyávogott, ha őt megválasztják, akkor bizony eljön majd a Kánaán, mert programjának központjában lévő európai minimálbér és minimálnyugdíj megvalósulása révén az érintettek életszínvonala egycsapásra érzhetően megemelkedik. Akkor is mondták a józan hangok, hogy kamu az egész, a dobrevi mézmáznak mégis komoly hatása volt. Maholnap két éve, hogy Gyurcsány Ferenc asszonya sokmilliós havi fizetéssel dagasztja a jómódot Brüsszelben, a hazai nyugdíjasoknak tett ígéreteiből pedig azóta se lett semmi.

Dobrev 2019-es kampányban is éppen úgy tolta a valótlanságot az emberek arcába, ahogy férjuram Őszödön hülyítette a magyarokat. Meg is lett az következménye. A vaskos megszorítások egyebek mellett a nyugdíjasokat is vastagon érintették.

És akkor most jön ismét Gyurcsány-anyó, és konzultációt kezdeményez arról, hogyan lehetne az európai időseknek tisztes megélhetést, jó életkörülményeket biztosítani egy végigdolgozott élet után?

Mi vaaan?

Mekkora arc kell ahhoz, ha valaki a két évvel ezelőtti ígéretéből, amiből semmit sem valósított meg, s most kegyesen kikéri az idősek véleményét arról, mi lenne nekik a jó? Az ember zsebében kinyílik a bicska, amikor ismét kiáll a képernyőre, s gusztustalan, csöpögős stílusban – mint aki tényleg segíteni akar – olyanokat mond, hogy „meg kell kérdezni az időseket arról, hogy mire van elsősorban szükségük. Mi a legnagyobb probléma? Miben tudunk segíteni? Mi Magyarországon? És miben tud segíteni az Európai Unió?”

Drága ember, mi a fenét kell ezen kérdezősködni? Dobrevék pontosan tudják, hogy mely nyugdíjas rétegek élnek nehezebben, kik esetében kell leginkább a segítség. Mennyire érdekli az a nyugdíjasokat, hogy az Európai Unió miben tud segíteni? Semennyire, hiszen úgyis a magyar kormány folyósítja a nyugdíjat.

Ezek a jól hangzó „európai” dumák csak arra jók, hogy a szerencsétlen hallgatóságot megint elandalítsák. Arra jók, hogy magukat újfent jó színben tudják feltüntetni, hogy újabb rokonszenvmorzsákat csipegethessenek fel az asztalról, miközben ők tudják a legjobban, hogy semmit nem adnak értük cserébe. Csak az átverés az, amire Dobrevéktől mindig számítani lehet. Az átverés a Gyurcsány család politikai „kultúrája”.

Állandóan az Orbán-kormányt kritizálják azzal, hogy milyen keveset ér az az egy heti részlet, amelyet a 13. havi nyugdíj visszaépítése során idén először kaptak a nyugdíjasok. Anyámról tudom, hogy az a negyvenezer forint neki nagyon is sokat ért. A pénz mellett nem szólva arról a jóérzésről, amit mindig fölemlít, ha találkozunk, milyen jó, hogy kilencven éves kora ellenére sem feledkeztek meg róla. Ezt ő így éli meg, s nyilván nincs egyedül.

Persze Gyurcsány „sem feledkezett meg” az ő nyugdíjasairól, amikor elvette tőlük ezt a pénzt. És pofátlanul azt mondta az arcukba, hogy nem kell félni, nem fog fájni!

A Gyurcsány-család politikai kultúrája: a hazugság kultúrája. Már amennyiben ezt kultúrának lehet nevezni. Esetükben aligha lehet a cselekvőket vezérlő igaz szándékról beszélni. Gyurcsány Őszödön azért hazudott, hogy megtarthassa hatalmát, Dobrev meg azért hazudott, hogy megszerezze azt az Európai Parlamentben. A lényeg mindig a félrevezetés, a választók lenézése és eszközként való felhasználása.

A nyugdíjakkal kapcsolatos hajhúzás napjainkban csak a 13. havi nyugdíj elvételéről, illetve visszaadásáról szól. Pedig már Gyurcsány idejében, 2006-ban megszületett a döntés arról, hogy a teljes nyugdíjrendszer zsugorítása elengedhetetlen. A Bajnai-kormánynál pedig a 13, havi nyugdíj elévetele mellett evidencia volt a nyugdíjkorhatár-emelése és az alacsonyabb mértékű nyugdíjemelés is. Az ország aktualizált konvergencia programjáról elfogadott – a nyugdíjrendszert érintő változásokat publikáló – pénzügyminisztériumi előterjesztés aláhúzta, hogy a 2009. májusi változások kétséget kizáróan arra épültek, hogy a munkavállalók minél tovább maradjanak az aktívak a munkaerőpiacon, miközben a garantált kezdőnyugdíj megváltoztatása helyett az alacsonyabb indexálás, valamint a növekvő korhatár biztosítja a nyugdíjkiadások – nem is kis léptékű – csökkentését.

Ezt azért kellett megtenni, mert Gyurcsány a gazdasági adatok tekintetében hazudott Brüsszelnek, ezt elhallgatta a választók elől, csalással tartva meg a kormányfői széket, amit Őszödön végül bevallott.

Ezek után jön Dobrev és arról sivítozik, hogy meg kell kérdezni az időseket, mi a legnagyobb problémájuk? Őrület!

Talán az, hogy igazat kéne mondani egyszer.

Az ország szerencséje, hogy a Gyurcsány- család „kultúrájával” már sok millióan tisztában vannak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kidolgozták a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét

Az EMMI az előkészített szakmai javaslatot az Operatív Törzs részére átküldte, majd a Kormány elé terjeszti.

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Egy leszbikus lelkészpár házasodott össze vasárnap a franciaországi Montpellier-ben. Úgy gondolják, hogy házasságuk egyházuk mentális fejlődésének szimbóluma – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-show hétfőn újabb állomásához érkezett, a baloldali politikusok hivatalosan is jelezhetik igényüket az epizódszerepekre – közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel.

Késsel támadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőre Londonban

Késsel megtámadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőt Londonban, aki kisebb, nem életveszélyes fejsérüléseket szenvedett – közölte a brit rendőrség hétfőn.

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes” könyv ajánlását.

Csehül áll Katalin

Csehül áll Katalin

Cseh Katalin nyilván már bánja, hogy világmegváltó tervei szövögetése közben nem szentelt kellő figyelmet néhai Kósáné Kovács Magdolna munkásságának. A vétkes hebehurgyaság nyilván poétikusan ifjú korával és persze azzal is magyarázható, hogy az egykori MSZP-s képviselőnő nem cicerói szónoklataival vagy Margaret Thatchert megszégyenítő pragmatizmusával írta be magát a magyar politika történetébe. Inkább egy mára már szállóigévé nemesült mondata miatt – „nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” – került be a panteonba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére