Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Armin Laschet létre akarja hozni a Német Nemzetbiztonsági Tanácsot

Jog és Szabadság

2021.08.27. 17:20

A CDU kancellárjelöltje új felvetésekkel próbálja tartani a versenyt a jelenleg előnyben lévő szociáldemokratákkal és vezetőjükkel, Olaf Scholzcal.

Az elmúlt napok afganisztáni eseményei hatására a kancellári pozícióért folytatott versenyben jelenleg hátrányban lévő Armin Laschet a külpolitikai stratégiát szeretné megerősíteni, és erre a célra nemzetbiztonsági tanácsot akar létrehozni. A jövőben Németországnak „hajlandónak kell lennie a nemzetközi politika alakítására”. Az uniópártok (CDU–CSU) kancellárjelöltje, Armin Laschet a fentiek kapcsán fel kívánja állítani a Német Nemzetbiztonsági Tanács testületét, amely állítólag megerősítheti Németország külpolitikai stratégiáját. A Konrad Adenauer Alapítvány által szervezett külpolitikai előadás-sorozat kapcsán korábban Laschet kijelentette, hogy a meglévő Szövetségi Biztonsági Tanácsot – amely minden külügyi kérdéssel és elsősorban a fegyverexporttal foglalkozó minisztérium szerve – át kell alakítani egy új szervezeti formára.

Ezután minden egyes jogalkotási időszak első és harmadik évében a szövetségi kormánynak a nemzetbiztonsági tanács megállapításai alapján be kell nyújtania egy „nemzetbiztonsági stratégiát”, amelyet meg kell vitatni, és el kell fogadnia a Bundestagnak.

Az Európai Uniónak új külpolitikai egységet kell kialakítania” – mondta Laschet, és elismerte a francia és a német állam alapvető európai motor szerepét. Mindazonáltal minden francia–német kezdeményezésnek nyitva kell maradnia más európai országok részvétele előtt. Közös európai projekteket szorgalmazott az „európai katonai képességek” megerősítésére, és kijelentette, hogy ekkor szükség lesz „egy olyan struktúrára, amelyben ezeket a képességeket ki lehet használni”.

Laschet elkötelezett a NATO katonai kiadási célkitűzése mellett

A német védelmi képességekkel kapcsolatban Laschet elmondta, hogy továbbra is érvényesnek kell maradnia annak a célnak, amelyet Németország a NATO-ban ígért, miszerint a katonai kiadásokat a gazdasági hatalom két százalékára növeli az évtized közepén. Figyelembe véve kancellárjelölt kihívói, Annalena Baerbock (Zöldek) és Olaf Scholz (SPD) különböző kijelentéseit, Laschet leszögezte, hogy a megbízhatóság ebben a kérdésben is része a kancellári tisztségnek.

Laschet szerint a jövőben Németországnak „hajlandónak kell lennie a nemzetközi politika alakítására”. A világban „korszakváltás” tapasztalható, aminek jellemzője Ázsia dinamizmusa és Kína felemelkedése, az új technológiák fontossága, a tekintélyelvű rezsimek részéről a nemzetközi szabályok figyelmen kívül hagyása és a demokráciák populista tendenciái. A meghatározó tényezők közé sorolta a pandémia és az éghajlatváltozás következményeit is.

Afganisztán tekintetében korában is állást foglalt a bűnözők kitoloncolása kapcsán, és zéró toleranciát hirdetett a bűnözőkkel szemben, amely elv semmilyen kivételt nem tesz lehetővé. A bűnözőket továbbra is következetesen deportálni kell, beleértve Afganisztánt is – jelentette ki a hónap elején Laschet, aki arra is rámutatott, hogy „a mi álláspontunk továbbra is világos: aki bűncselekményt követ el Németországban, elveszítette a vendéglátásra vonatkozó jogát”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megválasztották az első transznemű tisztviselőt Chilében

A politikai korrektség jegyében Emilia Schneider 2022 márciusában teszi le a képviselői esküt, és reméli, hogy stabil és párbeszédes módon tudja majd bővíteni a jogokat.

A szülők is aggódnak a veszélyes genderideológia miatt

A szülők is aggódnak a veszélyes genderideológia miatt

Egyre gyakoribbá válnak az iskolákban a genderideológiáról szóló előadások és ezzel a gyerekek érzékenyítése. A téma már a brit parlamentben is terítékre került, ahol egy képviselőnő számolt be az ideológia radikális terjedéséről, azt követően pedig számos szülő is megkereste, hogy aggodalmának adjon hangot.

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

Újabb videóval jelentkezett Anonymus, aki ígéretéhez híven további részleteket közölt a korrupciógyanús fővárosi ingatlanügyletekről. Az álarcos alak egy tucat olyan ingatlant sorolt fel – köztük a Városházát, a Mocsáros dűlőt, illetve a Tétényi út 63.-at – , amellyel manapság a főváros házal – írja az Origo.

Orbán Viktor levélben gratulált az új cseh kormányfőnek

Orbán Viktor levélben gratulált az új cseh kormányfőnek

Orbán Viktor levélben fejezte ki gratulációját Petr Fialának a Cseh Köztársaság miniszterelnökévé történt kinevezése alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Ma dönthet a parlament a gyermekvédelmi népszavazásról

Ma dönthet a parlament a gyermekvédelmi népszavazásról

Kedden dönthet a parlament a gyermekvédelmi népszavazásról, miután a hétfői ülésen a kivételes eljárásról döntöttek. A népszavazáson négy kérdés lesz, a parlamenti választással egy időben kerülhet erre sor – erről Áder János köztársasági elnök hozza meg a végső döntést –, miután ennek lehetőségét – ellenzéki javaslatra – november 9-én az Országgyűlés elfogadta – írja az Origo.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére