Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amikor a libsi boldog

Pozsonyi Ádám

2022.05.23. 12:30

 

„Így trollkodták meg Novák Katalint” – ezzel a címmel feszít a 168 óra (de kár, hogy nemrég páran közülük kaptak egy balhorgot, s pár elbocsátó szép üzenetet). Majd így folytatják a cikket: „Novák Katalin éppen a gyulafehérvári Bethlen Gábor szobor leleplezésén vett részt, amikor egy román szenátor bocskorban odalépett és közölte vele: »Erdély mindig román volt és az is marad.«”

Tisztázzuk: itt most nem a román szenátor mondatának igazságtartalma a lényeg. Nem is az azon való felháborodás. (Mondhatnánk, hogy „Neki az a dolga”.) Még csak nem is a 168 óra kis cikkecskéje. Tucatjával vannak ilyenek náluk is, más ellenzéki portálokon is. Tolták húsz éve, és tolni fogják majd húsz év múlva is.

Számomra a lényeg itt a liberális lelkiség. Az a lelkiség, ami leírja, hogy ki az oroszokkal Krímből, majd ha megkérdik, hogy mit keres az ukrán Kárpátalján, akkor tesz rá egy röhögős fejet.

Számomra a lényeges, hogy kinek mi a boldogság és gyönyörforrás.

 

„Így trollkodták meg Novák Katalint.”

Csak azt nem értem, miért háborodnak fel – mert mindig felháborodnak –, ha azt mondjuk, hogy hazaárulók? Ha azt mondjuk rájuk, hogy nem részei a magyar nemzetnek. Ha azt mondjuk rájuk, hogy nem magyarok. Hisz ők maguk mutatják és igazolják ezt minden nap és minden percben.

A nemzet valahol egy család. És a nemzetben is – mint minden családban – vannak emlékezetes napok, rosszak és jók.

 

„Ez volt az a szerda, amikor nagybátyádat elvitték Recskre, a munkatáborba”.

„Ott, abban az utcában törte a nyakát a kisebbik Laci gyerek, amikor leesett az állványról”.

„Miskolcról nem beszéljetek, mert ott ütötte el az autó a nagymamát, és utána két héttel ugyanott a Feri bácsi elvesztette a bíróságon a pert, és akkor lett földönfutó a mi családunk”.

 

Ilyesféle mondatok hangzanak el a családon belül, és akkor a családi összejövetelen a család tagjai ezeket átérzik, és ezeket betartják, és ezekhez alkalmazkodik mindenki. És akkor ott nem beszélnek Miskolcról, és az a bizonyos szerda feketével van beírva a családi emlékezetbe.

De ha egy ilyen alkalomkor az egyik unokatestvér röhögve meséli, hogy ő márpedig abban a bizonyos utcában bérel majd lakást, mekkora poén, és mindezt szerdán mondja, majd közli, hogy az új barátnője miskolci, és lenézi a pestieket, akkor joggal áll fel Vilmos bácsi, joggal dülleszti ki a hasát, és ordít fel, hogy „Pimasz kölyök, nem vagy a családunk tagja!”

 

A libsik is pont ilyenek. És épp ezért érzi az egészséges lelkületű ember, hogy nem részei a nemzetnek.

Hogy lenne a nemzet része az, aki annak örül, ha egy román beszólogat Erdéllyel kapcsolatban – Trianon olyan a magyarság számára, mint az a bizonyos szerda a Kovács családnak –, és pimaszkodik a magyar köztársasági elnökkel?

Hogy lehetne magyar az, aki erről diadalittas cikket közöl. és mind a megírása, mind a leközlése boldogsággal és gyönyörrel tölti el?

„Miután Orbán Viktor tengeres megjegyzése kiakasztotta a horvátokat, Novák Katalin most súlyosan magunkra haragította a románokat.”
(Blikk. 05. 21.)

Ti biztos, hogy hozzánk tartoztok?

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

„Szemétkedik” a republikánusokkal a legnagyobb e-mail szolgáltató

Az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC) – a republikánus párt – szerint a Google szándékosan spamként, azaz levélszemétként kezelte az adományozóiknak kiküldött hírleveleiket a Gmail rendszerében, s ezzel az elmúlt hónapokban jelentősen szabotálta adománygyűjtő kampányaik sikerességét – jelentette az Axios nevű amerikai baloldali hírportál.

Nem fér meg egymás mellett egy mondatban menopauza és a nő szó

Nem fér meg egymás mellett egy mondatban menopauza és a nő szó

Legalábbis egy online brit egészségügyi lap szerint biztos nem.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére