Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amikor a libsi boldog

Pozsonyi Ádám

2022.05.23. 12:30

 

„Így trollkodták meg Novák Katalint” – ezzel a címmel feszít a 168 óra (de kár, hogy nemrég páran közülük kaptak egy balhorgot, s pár elbocsátó szép üzenetet). Majd így folytatják a cikket: „Novák Katalin éppen a gyulafehérvári Bethlen Gábor szobor leleplezésén vett részt, amikor egy román szenátor bocskorban odalépett és közölte vele: »Erdély mindig román volt és az is marad.«”

Tisztázzuk: itt most nem a román szenátor mondatának igazságtartalma a lényeg. Nem is az azon való felháborodás. (Mondhatnánk, hogy „Neki az a dolga”.) Még csak nem is a 168 óra kis cikkecskéje. Tucatjával vannak ilyenek náluk is, más ellenzéki portálokon is. Tolták húsz éve, és tolni fogják majd húsz év múlva is.

Számomra a lényeg itt a liberális lelkiség. Az a lelkiség, ami leírja, hogy ki az oroszokkal Krímből, majd ha megkérdik, hogy mit keres az ukrán Kárpátalján, akkor tesz rá egy röhögős fejet.

Számomra a lényeges, hogy kinek mi a boldogság és gyönyörforrás.

 

„Így trollkodták meg Novák Katalint.”

Csak azt nem értem, miért háborodnak fel – mert mindig felháborodnak –, ha azt mondjuk, hogy hazaárulók? Ha azt mondjuk rájuk, hogy nem részei a magyar nemzetnek. Ha azt mondjuk rájuk, hogy nem magyarok. Hisz ők maguk mutatják és igazolják ezt minden nap és minden percben.

A nemzet valahol egy család. És a nemzetben is – mint minden családban – vannak emlékezetes napok, rosszak és jók.

 

„Ez volt az a szerda, amikor nagybátyádat elvitték Recskre, a munkatáborba”.

„Ott, abban az utcában törte a nyakát a kisebbik Laci gyerek, amikor leesett az állványról”.

„Miskolcról nem beszéljetek, mert ott ütötte el az autó a nagymamát, és utána két héttel ugyanott a Feri bácsi elvesztette a bíróságon a pert, és akkor lett földönfutó a mi családunk”.

 

Ilyesféle mondatok hangzanak el a családon belül, és akkor a családi összejövetelen a család tagjai ezeket átérzik, és ezeket betartják, és ezekhez alkalmazkodik mindenki. És akkor ott nem beszélnek Miskolcról, és az a bizonyos szerda feketével van beírva a családi emlékezetbe.

De ha egy ilyen alkalomkor az egyik unokatestvér röhögve meséli, hogy ő márpedig abban a bizonyos utcában bérel majd lakást, mekkora poén, és mindezt szerdán mondja, majd közli, hogy az új barátnője miskolci, és lenézi a pestieket, akkor joggal áll fel Vilmos bácsi, joggal dülleszti ki a hasát, és ordít fel, hogy „Pimasz kölyök, nem vagy a családunk tagja!”

 

A libsik is pont ilyenek. És épp ezért érzi az egészséges lelkületű ember, hogy nem részei a nemzetnek.

Hogy lenne a nemzet része az, aki annak örül, ha egy román beszólogat Erdéllyel kapcsolatban – Trianon olyan a magyarság számára, mint az a bizonyos szerda a Kovács családnak –, és pimaszkodik a magyar köztársasági elnökkel?

Hogy lehetne magyar az, aki erről diadalittas cikket közöl. és mind a megírása, mind a leközlése boldogsággal és gyönyörrel tölti el?

„Miután Orbán Viktor tengeres megjegyzése kiakasztotta a horvátokat, Novák Katalin most súlyosan magunkra haragította a románokat.”
(Blikk. 05. 21.)

Ti biztos, hogy hozzánk tartoztok?

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

A cikkben változtatás nélkül közöljük Varga Ádám, a Pesti Srácok újságírójának nyílt levelét.

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére