Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Állati jogok

Pozsonyi Ádám

2019.09.19. 16:58

Úgy tűnik, őket a világbéke meg a rasszizmus elleni harc izgatja, mert mint tudjuk, minden húsevő (dögevő) egy patriarchata náci.

Állatkereskedésben jártam.

Véletlenül fedeztem fel, miközben vártam a buszra. Tétován bámultam a szomszéd kapualjra, s a kirakatban megláttam a papagájokat, hörcsögöket, törpenyulakat, ilyen-olyan halak garmadáját. Majd eszembe jutott a megható mém a Facebookról, a szomorú szemű boci alatti vastag szöveg: „Hogy tudjuk megenni ezeket a gyönyörű teremtményeket?”

Ha a vegán mozgalom nem politikai-ideológiai harc lenne, és nem kapcsolódna a balos dolgokhoz (ahogy a zöldmozgalom is, nem véletlenül nevezik görögdinnyének), akkor nem azzal foglalkozna, hogy a rántott húsomat akarja elvenni, hanem a következőket feszegetné.

Biztos jó dolog, hogy ennyi díszállat van? Ennyi kisállatot árusítanak kereskedésekben, és ennyit tartanak városi lakásokban? Biztos normális állapot az, hogy valakinek három kutyája van? Nem városban, falun! Városban – főleg a hatodik emeleten – egyet sem tartok normálisnak. Nem lenne már ideje betiltani, hogy panelházakban kutyát tartanak?

Normális állapot az, hogy a kutya bezárva egy lukba üvölt, ha nem jön haza a gazdája? Ezzel az állapottal sértve az állat jogát, aki szenved, a szomszéd jogát – aki szintúgy szenved –, a lakóközösség jogát, meg a közös képviselő jogát, akinek foglalkozni kell a hozzá áramló panaszokkal, meg az önkormányzati tisztviselő jogát, akinek a birtokvédelmi iratokkal kell pöcsölnie ahelyett, hogy a pucér nőket kukkolhatná az interneten, vagy interjút olvashatna arról, hogy John Cyriis végre visszatért az Agent Steelbe? (Vagy ez alatt az idő alatt esetleg végezhetne más fontosabb, közérdekű munkát is, ne legyünk rosszindulatúak, minden bizonnyal az önkormányzatnál dolgozók zömmel mégiscsak ezzel töltik az idejüket munkaidőben.)

Nem! Ők – a mozgalmárok – ilyennel nem foglalkoznak, hanem azon görcsölnek, hogy miért eszem füstölt szalonnát. Miért eszem húst vagy tojást?

Holott a húsevés az emberi létezéshez hozzátartozik. Az ember élettani szempontból, és tudományos osztályozás szerint egy mindenevő emlősállat. Ezt bizonyítja – a több ezer éves hagyományon túl – a tudomány, a biológia. Csak a következőket kell megvizsgálni: fogazat, emésztőrendszer, bélrendszer. Az ember biológiai felépítése a mindenevő életformához alkalmazkodott. Ez a természeti törvény. Ez ellen küzdeni, az élet ellen küzdeni felesleges. (Mondjuk, a forradalmárok rendszerint az élet természetes viszonyai ellen küzdenek folyton, lásd harc az egyenlőségért meg a nemek eltörléséért.) Ellenben a panelházban való kutyatartás nem tartozik hozzá az élet természetes törvényeihez.

Harcolnak egyik síkon a normalitás ellen, az abnormalitásért, és nem tiltakoznak a köztünk lévő abnormalitás ellen. Ez nem különös dolog?

Feltéve, ha az állatvédőket az állatok sorsa valóban érdekeli. De úgy tűnik, őket a világbéke meg a rasszizmus elleni harc izgatja, mert mint tudjuk, minden húsevő (dögevő) egy patriarchata náci.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Micsoda nap volt: Soros a franciák előtt is lebukott, Gyurcsány vagyonnyilatkozata gyanús, Hadházy politikai végnapjai közelednek

Micsoda nap volt: Soros a franciák előtt is lebukott, Gyurcsány vagyonnyilatkozata gyanús, Hadházy politikai végnapjai közelednek

A mögöttünk hagyott órák során kiderült, hogy már a franciáknak is feltűnt Soros Magyarország elleni aknamunkája, ahogy a választóknak is az, hogy valami nem stimmel Gyurcsány vagyonnyilatkozatával. Továbbá az is valószínűsíthető, hogy Hadházy Ákos politikai végnapjai is egyre közelednek.

A londoni Szent Pál-székesegyházat akarta felrobbantani egy öngyilkosmerénylő-jelölt

A londoni Szent Pál-székesegyházat akarta felrobbantani egy öngyilkosmerénylő-jelölt

Őrizetbe vétele előtt két, magát szintén terrorszimpatizáns házaspárnak kiadó titkosszolgálati tisztnek mondta el részletesen tervét, és tőlük kérte, hogy szerezzenek neki pokolgépet a tervezett merénylethez. Rosszul tette.

Úgy tűnik, mégsem a szibériai metán lesz a végzetünk

Úgy tűnik, mégsem a szibériai metán lesz a végzetünk

Egy new york-i egyetem kutatói vették a fáradtságot, és átvizsgáltak néhány tonnányi antarktiszi gleccsermintát, és a véltnél nagyságrendekkel kevesebb metánt találtak az ősi levegőbuborékokban, mint a modellek alapján találniuk kellett volna.

Orbán Viktor az uniós csúcsról: ambíciózus Európához ambíciózus költségvetés kell, elfogadhatatlan négy nettó befizető ország álláspontja

Orbán Viktor az uniós csúcsról: ambíciózus Európához ambíciózus költségvetés kell, elfogadhatatlan négy nettó befizető ország álláspontja

Ha valóban akarunk csinálni valamit Európában a hatérvédelem, a digitalizáció, az iparpolitika, a mezőgazdaság, a kohézió, az infrastruktúra-fejlesztés területén, akkor nem állhatunk meg 1 százaléknál, hanem vállani kell, hogy 1,3 százalékot kell mindenkinek befizetnie – nyilatkozta a miniszterelnök.

DK-üzenet: a kerületi lakosság fele Óbudán nem számít

A csupán 457 plusz szavazattal megválasztott Kiss László DK-s polgármester javaslatára a 16 fős baloldali többség (Momentum-DK-MSZP-PM-LMP) a kerület felének támogatását élvező polgári képviselők véleményeit és javaslatait figyelmen kívül hagyva elfogadta Óbuda első gyurcsányista költségvetését.

Őrizetbe vettek egy emberöléssel gyanúsítható pakisztáni férfit

Őrizetbe vett egy pakisztáni állampolgárságú, minősített emberöléssel és más súlyos bűncselekményekkel gyanúsítható férfit a nyomozó hatóság – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Budapest szerte szaglik az újabb kispesti korrupciós ügy gyanúja

Budapest szerte szaglik az újabb kispesti korrupciós ügy gyanúja

Hogyan lehet több tíz millió forinttal kecsegtető üzletet csinálni Kispesten, ha valakinek megvan a szükséges információforrása?

Egy alabamai demokrata törvényjavaslat sterilizáltatna minden férfit 50 év vagy három gyerek felett, így küzdve a nemi egyenlőtlenség ellen

Egy alabamai demokrata törvényjavaslat sterilizáltatna minden férfit 50 év vagy három gyerek felett, így küzdve a nemi egyenlőtlenség ellen

Nem szülhetnek gyereket a nők 50 felett? Akkor a férfiak se csinálhassanak! Legyen már végre nemi egyenlőség!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére