Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Állati jogok

Pozsonyi Ádám

2019.09.19. 16:58

Úgy tűnik, őket a világbéke meg a rasszizmus elleni harc izgatja, mert mint tudjuk, minden húsevő (dögevő) egy patriarchata náci.

Állatkereskedésben jártam.

Véletlenül fedeztem fel, miközben vártam a buszra. Tétován bámultam a szomszéd kapualjra, s a kirakatban megláttam a papagájokat, hörcsögöket, törpenyulakat, ilyen-olyan halak garmadáját. Majd eszembe jutott a megható mém a Facebookról, a szomorú szemű boci alatti vastag szöveg: „Hogy tudjuk megenni ezeket a gyönyörű teremtményeket?”

Ha a vegán mozgalom nem politikai-ideológiai harc lenne, és nem kapcsolódna a balos dolgokhoz (ahogy a zöldmozgalom is, nem véletlenül nevezik görögdinnyének), akkor nem azzal foglalkozna, hogy a rántott húsomat akarja elvenni, hanem a következőket feszegetné.

Biztos jó dolog, hogy ennyi díszállat van? Ennyi kisállatot árusítanak kereskedésekben, és ennyit tartanak városi lakásokban? Biztos normális állapot az, hogy valakinek három kutyája van? Nem városban, falun! Városban – főleg a hatodik emeleten – egyet sem tartok normálisnak. Nem lenne már ideje betiltani, hogy panelházakban kutyát tartanak?

Normális állapot az, hogy a kutya bezárva egy lukba üvölt, ha nem jön haza a gazdája? Ezzel az állapottal sértve az állat jogát, aki szenved, a szomszéd jogát – aki szintúgy szenved –, a lakóközösség jogát, meg a közös képviselő jogát, akinek foglalkozni kell a hozzá áramló panaszokkal, meg az önkormányzati tisztviselő jogát, akinek a birtokvédelmi iratokkal kell pöcsölnie ahelyett, hogy a pucér nőket kukkolhatná az interneten, vagy interjút olvashatna arról, hogy John Cyriis végre visszatért az Agent Steelbe? (Vagy ez alatt az idő alatt esetleg végezhetne más fontosabb, közérdekű munkát is, ne legyünk rosszindulatúak, minden bizonnyal az önkormányzatnál dolgozók zömmel mégiscsak ezzel töltik az idejüket munkaidőben.)

Nem! Ők – a mozgalmárok – ilyennel nem foglalkoznak, hanem azon görcsölnek, hogy miért eszem füstölt szalonnát. Miért eszem húst vagy tojást?

Holott a húsevés az emberi létezéshez hozzátartozik. Az ember élettani szempontból, és tudományos osztályozás szerint egy mindenevő emlősállat. Ezt bizonyítja – a több ezer éves hagyományon túl – a tudomány, a biológia. Csak a következőket kell megvizsgálni: fogazat, emésztőrendszer, bélrendszer. Az ember biológiai felépítése a mindenevő életformához alkalmazkodott. Ez a természeti törvény. Ez ellen küzdeni, az élet ellen küzdeni felesleges. (Mondjuk, a forradalmárok rendszerint az élet természetes viszonyai ellen küzdenek folyton, lásd harc az egyenlőségért meg a nemek eltörléséért.) Ellenben a panelházban való kutyatartás nem tartozik hozzá az élet természetes törvényeihez.

Harcolnak egyik síkon a normalitás ellen, az abnormalitásért, és nem tiltakoznak a köztünk lévő abnormalitás ellen. Ez nem különös dolog?

Feltéve, ha az állatvédőket az állatok sorsa valóban érdekeli. De úgy tűnik, őket a világbéke meg a rasszizmus elleni harc izgatja, mert mint tudjuk, minden húsevő (dögevő) egy patriarchata náci.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
„A Fidesz-KDNP ezt a választást is megnyerte”

„A Fidesz-KDNP ezt a választást is megnyerte”

Kósa Lajos Fidesz-alelnök szerint nem szakadt meg a 2006 (ősze) óta tartó jobboldali-konzervatív győzelemsorozat, de kétségtelen tény, hogy az ellenzék a korábbihoz képest működőképesebb stratégiára tért át a vasárnapi önkormányzati választásokon.

II. Erzsébet ismertette Johnson kormányának új programját

A brit kormány szabadkereskedelmi kapcsolatrendszert kíván kialakítani az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után, és törvényt alkot az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak biztosításáról. Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnök kormányának új programját II. Erzsébet királynő ismertette hétfőn a brit parlament felső kamarájában, a Lordok Házában.

Afgán migráns gyilkolt Ausztriában

Afgán migráns gyilkolt Ausztriában

Egy 33 éves afgán férfi késsel megsebesített egy gondozót hétfőn délután a Wullowitz településen lévő menekültszálláson, majd agyonszúrt egy autóst, akinek járművét elvéve szökésnek eredt – közölte Felső-Ausztria rendőrsége.

Magyarország megkapja hatszázezer, a második világháborúban szovjet táborokba került magyar fogoly azonosító kartonját

Az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság megállapodása értelmében Magyarország megkapja hatszázezer, a második világháborúban szovjet táborokba került magyar fogoly azonosító kartonját.

Borkai Zsolt kedden távozhat a Fideszből

Borkai Zsolt kedden távozhat a Fideszből

A Magyar Nemzet információi szerint már nem sokáig lesz a nagyobbik kormánypárt tagja a győri polgármester.

Orbán Viktor Azerbajdzsánban tárgyal

Orbán Viktor Azerbajdzsánban tárgyal

A magyar miniszterelnök a Türk Tanács ülésén vesz részt Bakuban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére