Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Állati jogok

Pozsonyi Ádám

2019.09.19. 16:58

Úgy tűnik, őket a világbéke meg a rasszizmus elleni harc izgatja, mert mint tudjuk, minden húsevő (dögevő) egy patriarchata náci.

Állatkereskedésben jártam.

Véletlenül fedeztem fel, miközben vártam a buszra. Tétován bámultam a szomszéd kapualjra, s a kirakatban megláttam a papagájokat, hörcsögöket, törpenyulakat, ilyen-olyan halak garmadáját. Majd eszembe jutott a megható mém a Facebookról, a szomorú szemű boci alatti vastag szöveg: „Hogy tudjuk megenni ezeket a gyönyörű teremtményeket?”

Ha a vegán mozgalom nem politikai-ideológiai harc lenne, és nem kapcsolódna a balos dolgokhoz (ahogy a zöldmozgalom is, nem véletlenül nevezik görögdinnyének), akkor nem azzal foglalkozna, hogy a rántott húsomat akarja elvenni, hanem a következőket feszegetné.

Biztos jó dolog, hogy ennyi díszállat van? Ennyi kisállatot árusítanak kereskedésekben, és ennyit tartanak városi lakásokban? Biztos normális állapot az, hogy valakinek három kutyája van? Nem városban, falun! Városban – főleg a hatodik emeleten – egyet sem tartok normálisnak. Nem lenne már ideje betiltani, hogy panelházakban kutyát tartanak?

Normális állapot az, hogy a kutya bezárva egy lukba üvölt, ha nem jön haza a gazdája? Ezzel az állapottal sértve az állat jogát, aki szenved, a szomszéd jogát – aki szintúgy szenved –, a lakóközösség jogát, meg a közös képviselő jogát, akinek foglalkozni kell a hozzá áramló panaszokkal, meg az önkormányzati tisztviselő jogát, akinek a birtokvédelmi iratokkal kell pöcsölnie ahelyett, hogy a pucér nőket kukkolhatná az interneten, vagy interjút olvashatna arról, hogy John Cyriis végre visszatért az Agent Steelbe? (Vagy ez alatt az idő alatt esetleg végezhetne más fontosabb, közérdekű munkát is, ne legyünk rosszindulatúak, minden bizonnyal az önkormányzatnál dolgozók zömmel mégiscsak ezzel töltik az idejüket munkaidőben.)

Nem! Ők – a mozgalmárok – ilyennel nem foglalkoznak, hanem azon görcsölnek, hogy miért eszem füstölt szalonnát. Miért eszem húst vagy tojást?

Holott a húsevés az emberi létezéshez hozzátartozik. Az ember élettani szempontból, és tudományos osztályozás szerint egy mindenevő emlősállat. Ezt bizonyítja – a több ezer éves hagyományon túl – a tudomány, a biológia. Csak a következőket kell megvizsgálni: fogazat, emésztőrendszer, bélrendszer. Az ember biológiai felépítése a mindenevő életformához alkalmazkodott. Ez a természeti törvény. Ez ellen küzdeni, az élet ellen küzdeni felesleges. (Mondjuk, a forradalmárok rendszerint az élet természetes viszonyai ellen küzdenek folyton, lásd harc az egyenlőségért meg a nemek eltörléséért.) Ellenben a panelházban való kutyatartás nem tartozik hozzá az élet természetes törvényeihez.

Harcolnak egyik síkon a normalitás ellen, az abnormalitásért, és nem tiltakoznak a köztünk lévő abnormalitás ellen. Ez nem különös dolog?

Feltéve, ha az állatvédőket az állatok sorsa valóban érdekeli. De úgy tűnik, őket a világbéke meg a rasszizmus elleni harc izgatja, mert mint tudjuk, minden húsevő (dögevő) egy patriarchata náci.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ózonos fertőtlenítést tesztel a BKV

Ózonos fertőtlenítést tesztel a BKV

A metrón is ózonos fertőtlenítést tesztel a BKV.

Karantén alá kerül két migránstábor Görögországban

Á, dehogy van összefüggés a migráció és a koronavírus között.

Ez történt ma: Hatalmas összeget költünk a védekezésre, de nagy a baj a fővárosi idősotthonoknál, Karácsony pedig nem tesz semmit

Ez történt ma: Hatalmas összeget költünk a védekezésre, de nagy a baj a fővárosi idősotthonoknál, Karácsony pedig nem tesz semmit

Mozgalmas nap volt a mai: Magyarország az éves jövedelmének ötödét a fordítja a koronavírus elleni harcra, sőt Karácsony Gergely és a főbb városok polgármestereinek bevonásával tárgyalt a minszterelnök a jövőbeli intézkedésekről. Mindeközben kötelező ellenőrzést rendelt el az országos tisztifőorvos az idősotthonoknál.

Állhat-e a forint elleni támadás mögött a magát amorálisnak nevező Soros György?

Állhat-e a forint elleni támadás mögött a magát amorálisnak nevező Soros György?

A forint árfolyama szerdán ismét gyengült, noha a Magyar Nemzeti Bank keddi bejelentései nyomán a romló tendencia azonnal megfordult, s a magyar fizetőeszköz látványosan két százalékot erősödött.

Holnap jelentik be a vírus elleni védekezés további lépéseit

Csütörtökön, a szakértőkkel való egyeztetés után jelenti be a további intézkedéseket a miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére