Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ákos lelógat

Pozsonyi Ádám

2020.02.19. 09:14

Hadházy Ákos képviselő úr, a szegény ember forradalmára, már megint hozta a formáját. Már megint előadott egy műsort – libsi terminus szerint performanszt – a magyar Országházban. Ezúttal „Stop propaganda” szövegre cserélte le a „Lónak a f888át” feliratú molinóját, amelyet most Kövér László házelnök mögé lógatott be a karzatról.

Az a baj ezekkel az alakokkal, hogy nem tudnak fejlődni. Rendben, egy előadóművésznek – legyen az rockénekes, cirkuszi mutatványos vagy bohóc – kell adnia egyfajta állandóságot. Egy fellépésen mindig el kell játszani a legismertebb műsorszámot. De azért fejlődni is kell. A Judas Priest sem hagyhatja ki, hogy lenyomja a Breaking the law-t egy bulin, de azért ma nem ugyanazt játsszák, mint ’84-ben, a Defenders of the Faith turnén. Újítani kell.

De ezek erre képtelenek.

Szóval Ákos – a szegény ember forradalmára – a karzatról belógatott egy táblát a következő szöveggel: „Stop propaganda”.

(Még jó, hogy nem a zokniját.)

Elképzelem, ahogy előtte bemegy a plázába, mondván, hogy itt van pendrájvon, nyomtassák ki kérem, 102-es betűméretben. Majd álldogál, várakozik, dobol ujjaival, felcsillan a szeme, fizet, s átveszi a készterméket.

A tábla pont a magyar középcímerbe lógott bele, eltakarva Szlavónia, Erdély és Fiume címerét. Én mondjuk az ilyesmit is büntetném. Ahogy zászlóval nem tiszteletlenkedünk, történelmi, nemzeti szimbólumokkal sem. Az ilyen gyáva bohócnak könnyű. Nem jár az ilyesmiért büntetés. Az ő tábora röhögcsél, a normalitás tábora felháborodik, azt annyi. Pár szerencsétlen diktatúrázik egyet, aztán lapozunk.

Próbálná egy olyan helyen tenni, ahol diktatúra van. Észak-Koreában vagy egy arab államban. Vagy akár Eurábia muszlim többségű kerületeiben belógatni valamit Mohamed arcképe elé. Annak következményei lennének. Nem egy egynapos kitiltás. De a tét nélküli hőbörgés a legolcsóbb.

Az ilyen megjátszott balhékban az is közös még, hogy a jelszó is egy nulla. Ugyanis ők is tudják, hogy bohóckodás az egész, tét nélküli vircsaft, így aztán nincs meg az a belső düh, ami segítené egy jó kis jelmondat létrejöttét.

„Bolsik, ha felemelitek a túrós pogi árát, baj lesz!” – állítólag ez a legendás jelmondat virított az egyik budapesti aluljáróban a '80-as évek közepén, s ugyan táblára nem írták fel, de lássuk be, ez egy fantáziadús jelmondat. Van benne erő. Tökösség! (S alig kellett pár év, a rendszer meg is szűnt. Biztos nem vették komolyan, s felemelték.)

„Mire a levelek lehullanak, itthon leszünk” – ezzel a mára már legendássá vált, míves mondattal indították frontra az első világégés magyar bakáit, aztán ez nem jött be teljesen. Hruscsov elvtárs meg imigyen szólott: „Húsz év múlva felépítjük a kommunizmust”. Mindezt 1960-ban! (No, igen, az elgondolás szép volt, csak a fránya körülmények, azok a baloldali eszmék létrejöttének sosem akarnak kedvezni.) De akár idézhetnénk magát a nagy Vlagyimir Iljicset is, ki nem átallotta egy ízben eztet mondani: „Szovjethatalom plusz villamosítás egyenlő kommunizmus”.

Ezek mind ütős és minőségi jelmondatok, még akkor is, ha a többségük baromság.

Na, de az Ákosé!

De legyünk engedékenyek. Még az sem szükségeltetik okvetlen, hogy egy jelmondatnak, vagy transzparensnek értelme legyen. „Damaszt!” – ordította Nagy Feró a közönségnek 1980-ban, amely egy emberként kiáltotta vissza. „Csipke!”, de idézhetnénk a Ramones híres jelmondatát is: „Gabba Gabba Hey!”

De ez, hogy „Stop propaganda.” Ez annyira ócska. Miért nem mindjárt „Stop szél”? Vagy „Stop hurrikán”. „Stop földrengés”?

Tisztázzuk azért a propaganda fogalmát.

Kedves haladó szellemű polgártársaink, kedves Hadházy Ákos zokni tulajdonos úr, kéretik figyelni!

Minden propaganda.

A mosószerreklámtól kezdve a söröző cégéréig és az ismert zenekar klipjéig. Propaganda, amikor a csinos kisasszony kifesti magát, mielőtt kilépne az utcára, és propaganda, amikor az ember kiteszi a Facebookra a húsz évvel korábbi képét. A Facebookra posztolás is propaganda. A „független sajtó” fogalmáról való hazudozás is propaganda. A „Stop propaganda” táblát lógatni is propaganda. Ráadásul a leggusztustalanabbak közül való. Mert a Facebook arra van, hogy az ember propagálja magát vagy a termékét, és az ifjú hölgyike sminkje is arra van, ami célt szolgál. De a magyar parlament ellenben nem erre van.

OLVASTAD MÁR?

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonos hívásokban magyarázkodik a Jobbik, mert nem szavazták meg a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását – tudta meg a HírTv.

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Másfél hónapig nem kezelte kellő komolysággal a koronavírus-járvány potenciális veszélyeit az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), derítette ki a V4NA az EU-s intézmény kockázati jelentései alapján. Az ECDC a vírusfertőzés kockázatát még az első európai haláleset napján is „mérsékeltnek” nevezte az Európai Unió és az Egyesült Királyság lakossága számára.

A magyar lakosság közel 20 százalékát veszélyezteti a koronavírus

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon – hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére