Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Akarjatok Gyurcsányok lenni!”

K. Gaál István

2022.04.11. 18:00

 

Bevallom, sok minden szerettem volna már lenni az életben. Nyilván mozdonyvezető, meg űrhajós, továbbá rendőr és focista is. Egyik se lettem. Egy azonban biztos: soha sem akartam Gyurcsány Ferenc lenni. Az olyan „elkúrós”, szemkilövetős, kommunista dolog, márpedig az hosszútávon nem túl sikeres ügy.

Erre most jön a böszme és pontot tett a választási megsemmisülés utáni ámokfutásának a végére. Azt tudta mondani – és most idézzük szó szerint ez a félkegyelműt:

„Kora tavasszal, miután már elnyílott a hóvirág, mi több, a nárciszok is inkább utat engednek más növényeknek, de még mielőtt a rózsaszínbe váló cseresznyefa-ültetvények felidézik bennünk az élet örömének határtalanságát, e kettő között, tavasszal, ilyen tavaszi eső közepette elkezdődik a Gyurcsányozás. (…) Ne védekezzetek, akarjatok Gyurcsányok lenni.”

 

Egyrészt ez ugye egy szavakkal festett csodás kép. Olyan, amilyeneket a pszichológusok szoktak kérni a rájuk bízott ápoltaktól, hogy feltérképezzék a szegény elmeháborodott állapotát. Ez azonban nem fontos ebben az esetben, mert azt eddig is tudtuk, hogy a bukott politikus szófordulatai egyenes arányban bonyolódnak az elfogyasztott égetett szesz mennyiségével – lásd még a kígyók kígyóznak. Most azt a lényeg, hogy ne védekezzenek a baloldaliak és akarjanak Gyurcsányok lenni.

Az a baj, hogy önmagában ettől nem lett az embernek kedve Gyurcsányosodni. Ha mondjuk lenne némi részesedés a cégbirodalomból, netán az ebül szerzett budai villában kapna az ember egy kisebb szobát, akkor még érdemes lenne netán elgondolkodni ezen az egészen, de mivel ezekről a bonyolult mondatban nem volt szó, így aztán ez nem egy nagy ajánlat.

 

Komolyabbra fordítva a szót: a baloldali Cézár megfejtette a kudarc okát. Eleve ugye Márki-Zay Péterrel kapcsolatban megvilágosodott Gyurcsány is, így már ő is tudja, hogy egy eszelős állt a lista élén. Ezzel együtt rájött arra is, hogy Dobrev Klárával nyertek volna – nem! Továbbá az összefogás legfontosabb pártja a Demokratikus Koalíció mellett a Jobbik, amelyet Gyurcsány nem hagy magára.

És ezzel együtt azt javasolta a híveinek, hogy akarjon mindenki Gyurcsány lenni. Legyenek is minél többen a baloldaliak közül! Mert ez azt jelenti, hogy a negyedszer is újraválasztott Fidesz-KDNP nagyon hosszú ideig kormányoz még. Ameddig a baloldal vezére ugyanaz, aki most kudarcba vezette az egész társaságot, addig nem lesz gond. Mert Gyurcsány azt nem veszi tudomásul, hogy ha összeereszti a tüzet (Jobbik) és a vizet (DK és a többi komcsi), akkor abból nem sok minden lesz, csak gőz. Ez meg gáz…

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére