Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A zöldmozgalom a baloldal új maszkja

Szentesi Zöldi László

2019.06.18. 12:30

Most, hogy a környezetvédelem a nemzetközi baloldal új hívószava, érdemes felfigyelnünk néhány apróságra.

Ezek sorában az első, hogy a frissen felbukkant zöldgondolat, amelybe olyan szellemi hatalmasságok, mint Ujhelyi István vagy éppen Fekete-Győr András is belecsimpaszkodnak, határozottan importtermék. A nyugati világban a munkásosztály kimúlt, a bevándorlásról nem szabad beszélni, marad tehát a klímavédelem, az esőerdők kimúlása és a szegény kis állatkák bántalmazásának jogi és erkölcsi kérdései.

Magától értetődően a környezetvédelem komoly téma, és üdvözlendő, ha hozzáértő tudósok, politikusok, szakemberek irányt szabnak, hogyan őrizzük meg teremtett világunkat. De szép gondolat volt az is, hogy a föld azé, aki megműveli. Vagy hogy a termelőeszközöket a munkásosztálynak és a vele szövetséges dolgozó parasztságnak kell tulajdonolnia. Az emberiség krónikája telis-tele van gyönyörű gondolatokkal. A baj csak az, hogy azokat az eszméket meg is kell valósítani, cselekvéssé kell formálni, azon kívül érdemes szemrevételezni, kívánságműsor vagy komoly munka folyik egy-egy szép gondolat örve alatt. Probléma továbbá, hogy az elmúlt kétszáz esztendőben, amióta kikovácsolódtak a modern politikai ideológiák, minden szép, új gondolat képviseletével elveszett valami az ember normális ösztöneiből, szokásaiból, életmódjából.

Ma jórészt olyanok beszélnek a globális felmelegedésről, akik a saját életükben még a legalapvetőbb ügyeiket sem rendezték el. Semmijük nincs, nincs miért tisztelni őket, senki nem szereti őket, de merész módon biztos megoldást kínálnak a globális problémákra. Szó se róla, merészek és határozottak, holott az egész kérdéskört csak a velük szimpatizálók propagandakiadványaiból ismerik. A Mit kell tudni a globális felmelegedésről? – 13 kérdés és válasz típusú brosúrák azonban – fájdalom – arról nem rendelkeznek, hogy ezeknek az egypólusú embereknek mit kellene kezdeniük saját magukkal.

Árulkodó az is, ahogyan a nemzetközi baloldal egyszerűen rátenyerelt a környezetvédelemre. Hiszen miért is kellene ideológiai skatulyába gyömöszölni egy nemes kezdeményezést? Létezik baloldali szárazság és jobboldali ivóvízhiány? Ha nem, akkor miért jártatja a száját a melegházasságról, a nők felszabadításáról és a színes, multikulti Európáról az aktivista, ahelyett, hogy a fákat locsolgatná?

Hát azért, mert a zöldmozgalom a nemzetközi baloldal új maszkja. Tetszetős, szépen kikészített portéka, amely mögött megbújik a vigyorgó arc. Ha már a szocializmusok megbuktak, a liberalizmus Európa-szerte szitokszó, itt az új csali. Ki nem szereti az édes kis kutyusokat? Ki ne szeretne több zöldövezetet? És ki nem sajnálja a kipusztuló állatfajokat (amelyek mellesleg folyamatosan pusztulnak ki a világ kezdete óta)?

Így hálóz be téged, így ejti foglyul gondolataidat a nemzetközi baloldal a környezetvédelem ürügyén.

Félreértés ne essék: nem tudom, kinek van igaza a globális felmelegedés ügyében. Nem tudom, mekkora a baj, van-e baj egyáltalán. Azt azonban tudom, hogy a környezetvédelem zsíros üzlet. Akik azzal vádolják a „lelketlen” nemzetállamokat, hogy nem figyelnek a szén-dioxid-kibocsátásra, úgy mellesleg milliárdokat nyelnek el. Hihetünk abban, hogy a Greenpeace-ben a jók adnak randevút egymásnak, és csak a cél a lényeges, nem a pénz, persze. Azt a nézetet is képviselhetjük, hogy a baloldali környezetvédők mintegy véletlenségből szállítanak be hajóikon afrikaiakat Európába, és nyilván nem működnek együtt az embercsempészekkel – mondom, mindenben hihetünk, csak akkor kezdjük el végre az első általánost, és ne akarjunk a felnőttek dolgába belebeszélni. Mindenesetre szögezzük le: egyelőre annyit tudunk a felmelegedésről, a globális klímavédelemről, amennyit ők elmondanak nekünk a rendelkezésünkre álló, nagyszámú médiumban. Vagy úgy van, vagy nem. Ennyi azért kevés a bizonyossághoz. Nyilván Trump elnök is így gondolkodott, amikor az amerikai munkahelyeket választotta a bizonyíthatatlan, ideológiai maszlaggal kevert (ál)tudományos diktátumok helyett.

A nemzetközi zöldmozgalom legbőszebb aktivistái Budapesten is hajszálpontosan olyan emberek, mint Nyugaton. Jobbára nagyvárosi fiatalok, akik állatokat az állatkertben, növényeket a Városligetben láttak. Ők azok, akik még csak nem is hallottak vadgazdálkodásról, erdészetről, sem életformaként, sem hobbiként nem részesei a mezőgazdaságnak. De ahhoz van elég bátorságuk, hogy kioktassanak szakembereket. Hogy odakötözzék magukat azokhoz a fákhoz, amelyek életkora véges, és előbb-utóbb rádőlnének egy babakocsis kismamára. Az aktivista nyilván nem hallott még róla, de az ember a legrégebbi idők óta fát ültet az elpusztult vagy kivágott fák helyére. És talán éppen azért, mert a mezőgazdaságról fogalma sincs, a mi aktivistánk lármázik, hisztériázik, tüntet valamiért, amiről fogalma sincs, hogy eszik-e vagy isszák.

Mostantól figyeljünk oda a zöldekre! A baloldali környezetvédőkre. Persze, ne arra figyeljünk, amit a leghangosabban mondanak – azt úgyis kitaláljuk előre –, hanem a járulékos mondatokat csípjük el. Az árulkodó mellékközléseket, az ideológiai árukapcsolás termékeit.

És ha ezt megtettük, azonnal látni fogjuk, miféle jövőt szánnak nekünk a hivatásos állat- és növénybarátok. Nekünk, embereknek, akinek nincs olyan jó sajtónk három álló napon át, mint egy agyoncsapott állatkerti teknősnek.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Fodor-Horváth Zsófia, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László, Vincze Viktor Attila.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kvótákat követel és Magyarország miatt sivalkodik az új olasz külügyminiszter

Kvótákat követel és Magyarország miatt sivalkodik az új olasz külügyminiszter

Elutasította a magyar kormány fenntartásait Róma migrációs döntéseiről Luigi Di Maio olasz külügyminiszter, a kormánypárt Öt Csillag Mozgalom vezetője hétfő este kiadott közleményében.

Minden esélye megvan Netanjahunak arra, hogy győzzön

Minden esélye megvan Netanjahunak arra, hogy győzzön

Sorsdöntő választásokat tartanak ma Izraelben: hat hónapon belül másodszorra kaphat felhatalmazást az izraeli nép döntése alapján Benjámin Netanjahu.

Brutálisan magas az antibiotikumok aránya a szupermarketekben kapható baromfihúsban

Brutálisan magas az antibiotikumok aránya a szupermarketekben kapható baromfihúsban

Az erről szóló kutatás Németországban látott napvilágot, de a probléma – minden bizonnyal – más európai országokban is fennáll.

A franciák többsége negatívan ítéli meg a migrációt

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a franciák többsége úgy véli, hogy ha még több migránst fogadnának be, az fenyegetést jelentene az országukra nézve.

Így szoktatják hozzá a dzsihádhoz az iszlamista csecsemőket

Az Ausztrál Zsidó Egyesület (AJA) hívta fel a figyelmet arra a Twitteren keringő felvétele, melyen egy muszlim férfi gyomorforgató módon próbál egy csecsemőt kondicionálni.

Tovább dübörögnek a kvóták: nem akar különbséget tenni menedékkérők és gazdasági bevándorlók között az olasz kormány

Tovább dübörögnek a kvóták: nem akar különbséget tenni menedékkérők és gazdasági bevándorlók között az olasz kormány

A földközi-tengeri migrációs útvonalon érkezők különbségtétel nélküli szétosztását szorgalmazza az új olasz kormány – számolt be az ügyben formálódó nemzetközi megállapodás részleteiről az olasz sajtó hétfőn.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére