Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A világbéke kimaradt

Bohár Dániel

2021.01.09. 10:05

A szépségkirálynő bután mosolyog, kezével hetykén integet, világbékéről beszél, de valójában fogalma sincs mondandójáról. Nagyjából ekkora súlya van a baloldali kormányzás 6 alapelvének is. De legalább a szépségkirálynő kinéz valahogy, ami miatt elnézzük neki, hogy hülyeségeket beszél. Gyurcsányról ezt már nehéz elmondani. 

 

Szeretnék elmesélni egy történtet, amely annyira tökéletesen jellemzi a magyar baloldalt, mint semmi más. A hét egyik “nagy” belpolitikai eseménye volt, hogy az ellenzéki pártok vezetői összeültek a Parlamentben és elmondták egy sajtótájékoztató keretein belül, hogy megalkották a 2022 utáni közös kormányzás alapelveit. Számukra az már nem is kérdés, hogy a választásokat ők fogják megnyerni. Másfél évvel a voksolás előtt már a kormányzásra összpontosítanak. Az alapelv lefektető sajtótájékoztatót úgy hirdették meg, hogy délután kettőkor ÉLŐBEN(!) nagy bejelentést tesznek. A balosokat azonban egy a falon árválkodó óra lebuktatta, azon ugyanis tisztán kivehető volt, hogy órákkal korábban rögzítették ezt az egész élő sajtótájékoztatónak hazudott ingyen cirkuszt.

Lehet, hogy sokaknak apróságnak tűnhet a sztori, de mégis tökéletesen benne van a baloldali politika esszenciája: a hazugság.

Annyira nem tisztelik a saját választóikat, követőiket, hogy legalább ebben ne hazudjanak nekik.

Mert minden másban megteszik. Nagy valószínűséggel világrekord körüli teljesítmény az, hogy valakik 13 percen keresztül beszélnek úgy a semmiről, hogy közben ők maguk elhiszik, hogy van az elfecsérelt szavaknak bármi értelme vagy jelentése.

  1. Önmagával békében élő nemzet
  2. Demokratikus jogállam
  3. Jövőbe tekintő kormányzás
  4. Gondoskodó társadalom
  5. Igazságos gazdaság
  6. Európai Magyarország

Ezek a baloldal közös kormányzásának alapelvei. Sajnos a hetedik pont, a világbéke lemaradt, de a szellemi színvonal nagyjából ezen a síkon mozog.

A kamuélő sajtótájékoztatón ott volt mind a hat baloldali párt vezetője, társelnöke és ehhez hasonlója. Annyira kitalálták a sztorit, hogy ezeket a rendkívül kiforrott alapelveket elosztották egymás között és mindegyikről más párt prominense beszélt.

Jakab Péter például az önmagában békében élő nemzetről. Megtudtuk, hogy a Jobbik és a többiek jobb Magyarországot fognak teremteni. Jakab pedig betemeti a gyűlölködést, ami azért nevetséges az ő szájából, hiszen a saját politikája maga a gyűlölködés. Nem is ekkor röhögtem fel hangosan, hanem akkor amikor arról hadovált, hogy az ő kormányuk majd 15 millió magyar kormánya lesz. Mindezt Gyurcsány Ferenc mellett, akinek minden országgyűlési választási kampány arról szól, hogyan hergelje az anyaországi magyarságot a külhonival szemben. A pár perces hablatyolás ismét bebizonyította, hogy Jakab Péter úgy képes hazudni, hogy levegőt is ritkán vesz.

Demokratikus jogállam a füstgránátos Fekete-Győr Andrással. Szegény momentumosnak annyi hülyeséget szedtek össze a többiek, hogy képtelen volt bemagolni, ezért folyamatosan puskáznia kellett. Mondjuk rossz nyelvek szerint ennek az is lehet az oka, hogy nem ő a legélesebb kés a baloldali fiókban. Fekete-Győr is korábban százezerszer elmondta, hogy nem fognak össze a múlt pártjaival. Most mégis sikerült egy közös megállapodást aláírni Gyurcsány Ferenccel.

A jövőbe tekintő kormányzás jutott Schmuck Erzsébetnek. Már majdnem elfelejtettem, hogy van még LMP.

Gondoskodó társadalom és Szabó Tímea. A felszólalásokat hallgatva többször elhangzott a javak elosztása, újraelosztása. Mindig jó ezt hallani 40 év kommunizmus után.

Kunhalmi Ágnes is szerepet kapott. De minek?

Végül jött Ferenc. Gyurcsány Ferenc, aki nem tudta vállalni a délutáni előadást, akkor neki már sokkal fontosabb dolga van. Arca fehérre sminkelve, pár litert az is takar, de azt a púdert még nem találták fel, ami itt megoldást jelenthetne. A DK elnöke hazafias kormányzásról beszélt, komolyan, nem viccelek. Még szerencse, hogy ekkor vége lett az egésznek, mert amúgy itt kapcsoltam volna ki. Hazafias kormányzás. Mindezt úgy mondja bele a kamerába púderes fejével, mint aki politikai szűz lenne, mint akinek még soha nem lett volna lehetősége jobbá tenni ezt az országot. Gyurcsány, volt esélyed, de elkúrtad.

Az összejövetel egy szempontból valóban fontos volt. Karácsony Gergelynek végre találtak egy olyan feladatot, amiben helyt tudott állni teljes mértékben, kiváló biodíszlet volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére