Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tengerből kilovagolva a szegénységről beszélni nem túl eredeti

Bohár Dániel

2021.08.08. 16:00

És akkor lőn Tüttő Kata ex-milliárdosné kilovagolva a tenger habjaiból, miközben Gyurcsány felesége arról beszél, hogy a magyarok még néhány napos nyaralást sem engedhetnek meg maguknak, akkora a szegénység. Egyeztetni kellett volna.

Egy átlagos péntek délután az autóban úgy fest Budapesten, hogy minden út telített, a dugók egymásba érnek, lényegében közlekedésre alkalmatlan a város. Ennek ellenére a családommal, jómagam is útnak indultam, hogy hétvégén meghódítsuk a Balatont. A fővárosból nagyjából egy-másfél óra alatt és a stresszelés miatt néhány idegsejt elvesztése árán lehet kijutni. Szuper, gondolhatja a naiv utazó, azonban a java még csak ezután következik. M7-es autópálya, tömött kocsisorok, 59 km/h órás átlagsebesség, ameddig nem érkezik meg az első erősebb összetömörülés, amely teljes megállást eredményez.

Azt nem értem egyedül a dugókban üldögélve, hogyha “megfizethetetlen” a Balaton meg amúgy is “ellopta” az Orbán, “diktatúra” is van, sőt még a lángos, a fagyi és a hekk is “luxusnak” számít, akkor miért mennek minden hétvégén emberek tíz(száz)ezrei a magyar tengerre?

Sok órányi koncentrált dugóban állás után megérkezik a pihenni vágyó a Balcsira, majd szeretne mondjuk elkölteni egy vacsorát. A Balaton (most már) tele van szuper helyekkel, ugyanakkor foglalni érdemes, mivel mélyszegény társaink lerohanják a jobb helyeket, ezzel minket kiszorítva onnan. Másnap újult erővel útnak indulva is arra kell számítani, hogy kapkodásban és gyors haladásban autóval nem lesz részünk, ugyanis rengetegen vannak a “megfizethetetlen” Balatonon.

Konkrétan szombaton történt meg velünk, hogy szerettünk volna reggelizni egy kedves kis helyen az északi-parton és amikor beléptünk, akkor azt kérdezték tőlünk, hogy van-e foglalásunk? Először értelmetlenül álltunk, hogy micsoda? Reggeliző helyre foglalás? Nem volt, úgyhogy éhen is maradtunk. A történteket követően pont olvastam a Heti Világgazdaság (HVG) nevű lapban egy cikket, amely arról szólt, hogy “durván elszálltak az árak a Balatonnál, nincs is túl sok nyaralni vágyó a parton”. Hogy mi volt ezen sorokat olvasva az első gondolatom azt sajnos nem tudom most ide leírni, de el tudja képzelni az olvasó.

Tehát az a probléma, hogy ezeknek a legundorítóbb aknamunkát művelő kommunista propagandista feladatot ellátó pártkatonáknak fogalmuk sincs a valóságról. Mocskaikkal azokat az embereket hergelik, akik nem jártak még a Balatonon és a legnagyobb baj, hogy ezeket a szennyeket olvasva lehet, hogy úgy döntenek (ha meg is tehetnék), hogy el sem jönnek. Értem én, hogy ezeknek a hvg-atv-telex-444-tengelyen mozgó gyökérnélküli gyökereknek élvezet Magyarország egyik legnagyobb kincsét gyalázni, de borzasztóan káros, amit művelnek.

A Balaton él és virul, sokan vannak, akik sok lehetőség közül választhatnak. Ugyanakkor nemcsak a baloldali média hergeli a népet a Balaton ellen, hanem a pártok is. Dobrev Klára a minap a Facebook oldalán beszélt arról, hogy a magyarok jelentős része még néhány napot sem nyaralhat. Mindezt Gyurcsány felesége annyira jól időzítette, hogy miközben mondta demagóg szavait, szövetségese Tüttő Kata egy zakynthosi luxusnyaraláson lovagolt ki a tengerből.

Az egész baloldali kommunikáció nyáron arról szól, hogy ebben az országban nemhogy nyaralásra, de még lecsóra sincsen pénze az embereknek, erre Karácsony Gergely helyettese feltölti saját Instagram profiljára, hogy a tengerben szőrén üli a lovat. Ha létezik politikai álszentség akkor ez az. És itt szeretném megjegyezni, hogy nem az a legnagyobb probléma, hogy az egyébként milliárdos Leisztinger Tamás volt élettársa százezrekért lovagolgat, hanem az, hogy közben arról dumálnak, hogy itt mindenki mélyszegény, ami nyilvánvalóan hazugság.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére