Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szemünk előtt zajlik az újabb Csernobil

Fodor-Horváth Zsófia

2019.06.06. 08:50

Lassabban ugyan, de a vége még rosszabb is lehet.

Hogy minek köszönheti a sikerét az HBO új, csernobili katasztrófát bemutató minisorozata, azt elég könnyű megfejteni: a katasztrófaturizmus mindig is hálás műfaj volt, Csernobil pedig elég közel van térben és időben is ahhoz, hogy újra és újra az emberek figyelmének középpontjába kerüljön. A sorozat hatására egyre több turista tervez utat Pripjaty kihalt vidékére, pedig katasztrófát láthat bárki akkor is, ha csak otthon körülnéz.

A kutatók egymástól függetlenül figyelmeztettek, de a politikai és gazdasági érdekek miatt vagy elhallgattatták, vagy elbagatellizálták őket. Ismerős?

Ez a Csernobil-modell, ami a klímaváltozás esetében is működik.

Évtizedek óta figyelmeztetnek a kutatók a végzetes mértékű szén-dioxid-kibocsátás miatt, illetve hogy az egyébként természetes jelenségnek számító klímaváltozás oly mértékben felgyorsult, hogy esélyünk sem lesz az alkalmazkodásra. A katasztrófa már garantált, és az itt játszódik a szemünk előtt. Csak épp lassabban, mint egy atomrobbanás, a következmények lassan kúsznak be az életünkbe, nem kíséri nagy villanás és füstfelhő, a pusztulás elnyújtott, a vége viszont rosszabb is lehet, mint egy reaktorrobbanásnak.

Aki még mindig szkeptikus, az csak nézzen ki az ablakon vagy nézze meg mennyibe kerül a málna a piacon: nincs mit tagadni, ez a valóság.

Akiknek viszont hatalmukban állna a gyakorlati síkra vinni a megoldást, maximum az érdek szintjén foglalkoznak az üggyel. A legaljasabban az európai zöldek művelik ezt a műfajt. Ők ugyanis zászlójukra tűzték a környezetvédelem ügyét, de ne legyenek illúzióink: a pénz és a hatalom előbbre való számukra, mint az ügy iránti elköteleződés – főleg, ha ez utóbbi csak látszat, puszta imázskérdés.

A zöldpártok eszközként használják a klímaváltozás és környezetvédelem ügyét arra, hogy a csillogó szemű fiatalokat és az önkéntes bálnamentőket becsatornázzák magukhoz.

Amikor viszont döntési helyzetbe kerülnek, lefekszenek bármilyen cégnek, vagy hátralépnek más javára, magukra pedig az áldozatszerep jelmezét húzzák.

A Csernobil-modellt leginkább ők képviselik, de a felelősséget már nem kell vállalniuk. Ugyanis egyelőre működik az önfelmentő módszerük: ujjal mutogatnak a jobboldali konzervatívokra mint bűnbakokra. Pedig a klímaváltozásnak nincs se oldala, se pártja, a keresztényi felfogás szerint pedig soha nem volt kérdés, hogy meg kell óvnunk a környezetet, amelyben élhetünk.

A most harsogó zöldek a hangerővel csak el akarják terelni a figyelmet arról, hogy igazából nincs a kezükben a megoldás kulcsa.

Politikai ügyet csináltak a klímaváltozásból, mandátumszerzésre használták fel azt, amivel csak az idő telt.

A „Ha nem teszünk gyors és határozott lépéseket” kezdetű mondatok igazából csak klisék, amiket a balliberális oldal sajátított ki magának, azt a látszatot keltve ezzel, hogy a megoldás náluk van, csak szavazzanak rájuk és akkor minden rendben lesz.

Pedig a helyzet az, hogy attól semmi sem lesz rendben, hogy több rasztahajú, asztalt csapkodós, „igazán zöld” képviselő ül bármelyik parlamentben.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Fodor-Horváth Zsófia, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László, Vincze Viktor Attila.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
„Minden kultúra egyenlő”: káoszba torkolltak a kijárási tilalmak Afrikában

„Minden kultúra egyenlő”: káoszba torkolltak a kijárási tilalmak Afrikában

A kenyai rendőrség könnygázzal oszlatta fel a tömeget egy kompkikötőben, míg a Dél-afrikai Köztársaságban rendőri túlkapásokra került sor. A kontinensen hivatalosan körülbelül négyezerre emelkedett a fertőzöttek száma szombaton.

Maszkot vagy befőttet venne?

Furcsa reklám egy napjainkban nagyon kapós terméknek, a szájmaszknak.

Orbán Viktor: „Köszönjük a szolgálatot”

Orbán Viktor: „Köszönjük a szolgálatot”

Orbán Viktor a kivilágított Lánchíd fotójával búcsúzott a szombattól Facebook oldalán.

Elvitték az ötöslottó milliárdjait

Kiderült, hogy volt telitalálatos szelvény az ötöslottón, így 6 milliárd 431 millió 516 ezer 010 forintot nyert egy szerencsés. Ez minden idők legnagyobb hazai nyereménye.

Mai visszapillantó: Gyurcsány spanyolban is megbukott, az MSZP pedig megint át akart verni bennünket

Mai visszapillantó: Gyurcsány spanyolban is megbukott, az MSZP pedig megint át akart verni bennünket

Ma is nőtt a fertőzöttek száma, viszont tömegesen jönnek Kínából a védőeszközök. Kiderült, Spanyolországban sem vált be a nálunk már régen megbukott Gyurcsány féle egészségügyi modell. Nem újdonság, de megtudtuk az MSZP megint át akarta verni a választópolgárokat.

Ne felejtsd el: itt a nyári időszámítás

Ne felejtsd el: itt a nyári időszámítás

Március 29-én kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani.

Magányos galamb a Keletinél

Nagy biztonságban lépdel a galamb a Keleti pályaudvar üres aluljárójában március 28-án, szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére