Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A rosszindulat párválasztási feltétel lehetett Gyurcsányéknál

Horváth K. József

2021.04.24. 18:18

A közpolitikával foglalkozó tollforgató kissé zavarban van, amikor újra és újra Mórickának érzi magát. Mórickának ugye mindig és mindenről az jut az eszébe. Nekem meg – kijelentései, tettei nyomán – mindig a szemem elé ugrik egy alak, akit történetesen Gyurcsánynak hívnak.

Mórickát vágyai vezérlik, Gyurcsányt pedig rosszakarata, amiről egyszerűen nem tud leszokni. Olyan ez, mint az alkohol, ha már az ember odáig jutott az élvezetében. Szerencsére nem tudom, hogy a rosszakarat és az alkohol minden esetben jegyben jár-e? Se egyikből, se másikból nem osztott prémiumot nekem a Mindenható. Ferenc biztos elől állt a sorban.

Mindez a DK egyre inkább elburjánzó halálkampányáról jutott eszembe, amit Gyurcsány tol, ahogy a csövön kifér. Főleg, amióta egy romlottlelkű baloldali elemző fölhívta a figyelmet, hogy a gyászolók fájdalmára való kampányépítés több százezer többlet szavazót is hozhat. Kiemelten a DK-nak, mint a legnagyobb baloldali pártnak címezve a javaslatot.

Nos, mióta ezt Ferenc meghallotta, azóta le nem száll a témáról. Vagy ő emlegeti föl a vírus miatt elhunytak nagy számát, s varrja természetesen azonnal a kormány nyakába vagy a sameszai révén szajkózza a DK ugyanezt, ujjal mutogatva a miniszterelnökre.

Az sem zavarja őket, hogy a magyar halálozás az uniós statisztikák szerint egyáltalán nem sorol bennünket a legfeketébb országok közé, inkább jobban teljesítőként vesznek minket számba, tehát ahol inkább kevesebben halnak meg.

Gyurcsánynak ez egyáltalán nem számít, csak üti a vasat, abban reménykedve, hátha egy szikra véletlenül a kormányrúdhoz repíti. Így aztán fokozza a tempót. A nemzetközi helyzet – mint tudjuk – magától is fokozódik.

Olyan ostobaságokat mond az elhunytakkal kapcsolatban, hogy erről Orbán kacarászva, röhögcsélve beszélt a rádióinterjúban. Tegnap meg is írtuk, hogy ebből egy szó sem igaz. Orbánnak nemcsak az önfegyelme, hanem morális tartása, a belülről fakadó méltósága is megakadályozza, hogy ilyesmire akárcsak gondoljon. Ellentétben Ferenccel, aki akkor is kacagásról, röhécselésről ír, ha ez meg se történt. Azért, hogy akik nem ismerik a sztorit, azonnal háborodjanak föl, s lehetőség szerint utálják meg még jobban Orbánt. Sokmillióan persze tudják, hogy ilyet Orbán soha nem tenne, ellentétben Ferenccel.

Ergo lehet, hogy a módszer kontraproduktív, hiszen az újabb hazugság leleplezésétől többen kedvelik még erősebben a kormányfőt, mint akik eme pállott hazugságtól Gyurcsányhoz fűződő viszonyukat vonják szorosabbra.

Attól viszont a kívülállók egyenesen mosolyogni kezdenek, ha egy nappal később ugyanezt a mantrát a DK szóvivőjétől és más párttagoktól is visszahallják.

Ez csalhatatlanul arra utal, hogy a DK-nak nincs releváns mondanivalója az embereknek, illetve arra, hogy a halottak számának fölemlegetését még mindig elég erős adunak gondolják a szimpatizánsgyűjtéshez. Lehetnének persze kegyelettisztelőbbek akár magukkal szemben is, hiszen nemrég újabb szomorú hír érkezett a DK háza tájáról. Most Dunaújvárosban hunyt el egy képviselőjük, Utassy Éva, aki közösségi felületén ugyanúgy agitált a kínai vakcina elleni petíció aláírására, ahogy néhai Penz András.

Hát maga megbolondult, hogy mindent kétszer mond? – írja Karinthy. Vajon hogy figurázná ki Karinthy Gyurcsányt, aki a röhögcsélős-sztorival nem kétszer, de tucatszor is presszionálni akarja a tragikus történetektől amúgy is szorongó olvasót. Sulykolva, hogy Orbán a gonosz.

Nekem például a legszeretettebb katonatársam, barátom hunyt el tegnap és egyáltalán nem vagyok boldog attól, hogy Gyurcsány a halállal kapcsolatban vidámságot idéző szavakat sorol, ráadásul minden alap nélkül. Sajnos, nem vagyok egyedül, de eszembe sem jut a halál miatt Orbán Viktort okolni. Járvány van, szerencsére visszaszorulóban. Így normális ember ilyet nem gondol, a rosszakaratú emberek viszont annál inkább. Akik nem megkönnyezik az elhunytakat, hanem saját politikai céljaikra használják föl a tragédiákat.

Ugyanebben a hajóban evez Ferenc felesége, Dobrev Klára is. Ő azt nehezményezte a minap, hogy Orbán nem ismételgeti korábban elhangzott kijelentését, miszerint „A védekezés sikerességét a megmentett emberéletekben mérjük.” Mintha azt akarná a szemére vetni, hogy a miniszterelnök nem mentette meg az elhunytak életét, ezért sikertelen a védekezés, amiért felelősséggel tartozik. Dobrev nyilvánvalóan a Jóisten jogait testálná Orbánra, hiszen az emberi élet fölött csak a Mindenható rendelkezhet. Meg most a vírus és a betegségek.

Mit lehet kezdeni ezzel a kijelentéssel? Hogy lehet megmenteni azokat az embereket, akiknek az egészsége a legintenzívebb orvosi ellátás ellenére sem engedi meg a földi létben való további tartózkodást. Dobrev azt gondolja, ha Orbán sokat emlegetné ezt a mondatot, akkor érhetnénk el eredményt? Akkor életben maradnának? Akkor meggyógyulnának?

Olyan követelményt támasztani, ami teljesíthetetlen és ezért vádaskodni, merő rosszindulat, semmi más. A rosszindulat ezek szerint akár párválasztási feltétel is lehetett Gyurcsányéknál.

Móricka – Leninhez hasonlóan – ezek szerint élt, él és élni fog!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére