Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A pimpós párizsi

Bohár Dániel

2022.07.06. 12:00

Vagy írhatnám azt is, hogy süllyedő hajó. Azonban úgy vélem, hogy a hajó még ha süllyed is, valamiféle rangot jelent. A Jobbik utolsó táncában viszont nincs semmi nemes, semmi rangot adó. A tipikus esete annak, amikor az éhes hiénák az utolsó koncon is marakodnak. Kiábrándító.

 

A 2010-es és 2014-es országgyűlési választásokon is körülbelül 12 százalékos támogatottsága volt a Jobbiknak a parlamentben. Ez 2010-ben 59 képviselőt, majd 2014-ben a lefelezett Országgyűlésben 23 képviselőt jelentett. Innen sikerült 2022-re odáig jutni, hogy 9 képviselője van a pártnak a parlamentben, de nagyobb összegben fogadnék rá, hogy a ciklus végéig ennyi sem lesz, hiszen az elnököt, Jakab Pétert már meg is puccsolták, a sértődés vége nyilván az lesz, hogy lelép néhány haverjával és még tovább bomlik a párt.

Erre elég erős jeleket is mutat a parizeres. A korábban megszokott legalja stílusát felpörgette és önálló brandként folytatja a parizerizmust. Néhány példa az elmúlt néhány napból. Fennhangon büszkélkedett, hogy hiányzik neki a diszkosz.rszag, majd azzal folytatta, hogy bement a parlamentbe elmondani, hogy utál odajárni, mert „tele van sz.r emberrel”. Az nem derült ki, hogy ebben az esetben az áruló párttársaira vagy kire gondolt pontosan.

Summa summarum, Jakab Péter vélhetően hamarosan távozni fog a Jobbikból és bizony jónéhányan mennek vele. Már megszámolni is nehéz, hogy ez hányadik szakadása a pártnak, de jelzem ismét: a számok nem hazudnak. 12 év alatt 59 képviselőből 9 képviselő lett, amelyet siker sztorinak nehéz nevezni.

A még megmaradó Jobbik új elnöke Gyöngyösi Márton. Az a Gyöngyösi, aki korábban listázni akarta a zsidó származású képviselőket a parlamentben. Normális esetben ilyenkor véget kellett volna érnie egy politikai karriernek, de nem. Gyöngyösi EP-képviselő lett és most a Jobbik elnöke. Vélhetően ő lesz az utolsó, aki majd bezárja a boltot.

Hiszen ne gondolja senki, hogy itt bármiféle elvekről, tenni akarásról, Magyarországról van szó. A Jobbik mára egy részvénytársasággá nőtte ki magát, ahol semmi nem számít, csak a profit. Ebben a maradék 4 évben (ha kitart addig) maximalizálják a bevételt és elköszönnek a politikától. Nekik így is megérte.

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

A „Birodalmi-polgárok” fegyveres csoport államcsínyét akadályozta meg a német Szövetségi Nyomozóhivatal és a rendőrség speciális alakulatai. Az akció veszélyessége miatt még a GSG-9 kommandósait is bevonták a hajnali razziába. Németország-szerte eddig összesen 52 személyt vettek őrizetbe a puccskísérlet gyanújával és számos lőfegyvert foglaltak le.

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

A brüsszeli elhibázott szankciók miatt megszüntetett benzinárstop feloldása után megnéztük, hogyan állnak az uniós rangsorban a hazai üzemanyagárak. Árstop nélkül is kedvezőek.

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

A globális fegyvereladások 2021-ben közel két százalékkal nőttek az ukrajnai háború előtt.

Orbán Viktor: A szankciós benzinárakból elvonjuk az extraprofitot

Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk – írta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán.

Együttműködési programot indított az energiaellátás biztosítására a brit és az amerikai kormány

Átfogó együttműködési programot indított az energiaellátás biztosítására a brit és az amerikai kormány. A kezdeményezést, amelynek keretében az Egyesült Államok már jövőre jelentősen megemelt mennyiségű cseppfolyósított földgázt (LNG) szállít Nagy-Britanniának, Rishi Sunak brit miniszterelnök és Joe Biden amerikai elnök jelentette be szerdai közös nyilatkozatában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére