Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nõk nem keresnek kevesebbet, mint a férfiak, de igény lenne rá

888.hu

2017.03.09. 15:58

Akkor ugyanis lenne alapja annak, hogy égetõ szükség van a gender szakra. Az agyonismételt mítosszal szemben az igazság az, hogy ugyanazért a munkáért ugyanannyi pénzt kap a nõ, mint a férfi, ellenkezõ esetben az aktus (nem olyan aktus!) törvénytelen.

Kitört a genderháború. A kormány és körei a hagyományok aláásásával vádolja az alakulni készülő szakot, a szak prókátorai pedig tudatlansággal vádolják a fidesznyik és kereszténydemokrata politikusokat, megmondókat.

A trükk majdnem sikerült is, ha nem zavarodnának bele a védelmezők a magyarázatba. Az egyik megfejtés ugyanis az, hogy nincs itt semmi látnivaló, a „gender studies” pusztán a létező nemek társadalmi szerepeit kutatja. Ezért is az a neve, hogy „társadalmi nemek” szak. Aki ismeri a szociológusokat, az tudja, hogy minden olyannal óvatosan kell bánni, ami elé odabiggyesztik a „társadalmi” előtagot: ugyanis

jó eséllyel valami bullshitről, fingfaragásról van szó.

A „társadalmi” kifejezés azt segíti elő, hogy az alkalmazója tudományossá tegyen teljesen triviális, esetleg nem is létező dolgokat. A genderhívők is ezen a vonalon mozognak: ez itt a Tudomány, kérem, a hülye politikus meg azt sem érti, miről beszél.

A szak védelmezői azt mondják, nincs itt szó semmiféle szélsőségről, nem a 72 (vagy mennyi is van most? az ember könnyen összekeveri a szüzek számával, ami a dzsihádisták osztályrésze a paradicsomban) gendert akarják bevezetni, nem az a céljuk, hogy túllépjenek a kuki-nuni tengelyen, vagy ha mégis, pusztán annyiban, hogy magasabb absztrakciós, azaz „társadalmi” szintre emelik a vizsgálatát. Az állítás lényege tehát annyi, hogy ez egy újabb léggömbhámozó szak, aminek semmi értelme nincs, viszont a nappali melegedőben el kell ütni valamivel az időt.

A fentieket követve ugyanis a megállapítás annyi, hogy a „társadalomban” másképp viselkednek a férfiak és másképp a nők, valamint hogy ez változott a történelem során.

Hoppá!

Ez a nagy heuréka, de ezt Béla bá is megmondja a Kispipacsban, pedig életében nem járt egyetemre. A társadalomtudományban utazók imádják az ilyen nagy felfedezéseket. Komoly módszertannal és matematikával felrajzolják a hálózatelemzést, majd a végén eredményként megjelenik az a következtetés, hogy az emberek kapcsolatban állnak egymással. Wow. Béla bá a Kispipacsból amúgy ezt szintén tudja, csak nem rajzolgat hozzá ábrákat.

Aztán csak kibújik valamelyik elfogultság a tudományosnak feltüntetett gender leple alól. A genderügyi vitalappá átvedlett Magyar Nemzet egyik legutóbbi publijában például arról van szó, hogy „azt az idealizált férfiképet vizsgáljuk, amely minden férfitól azt várná el, hogy legyen erős, szilárd, jó testfelépítésű, rendíthetetlen stb., s ezzel nagyon nagy súlyt rak a vállukra, vagy amikor az iskolában a fiúk nemi sztereotípiák miatti alulteljesítésének, magatartás-problémáinak jelenségét kutatjuk”.

Majd a retorikai kérdés, egyben legitimációs üzenet is:

Valóban az lenne ártalmas a családokra, ha kutatjuk és tanítjuk ezeket a kérdéseket? Nem sokkal inkább az, hogy olyan médiaanyagok látnak napvilágot, mint nemrégiben a TV2-n (Ezért imádják a nők a focistákat), amelyben tudományos igazságokként jelennek meg szexista állítások, megerősítve egy idealizált férfiképet? Az ilyen dilettáns, a családokra, kapcsolatokra ártalmas tartalmakkal szemben van szükség felkészült szakemberekre”.

A fentiek alapján mégiscsak hópehelyképzés készül, ugyanis senki nem halt még bele a fenti „férfi sztereotípiákba”, sőt – newsflash – a deszant-bakancsos feministákon kívül a nők többsége is ilyesmit keres. De legalábbis hamar ráunnak a nyivákoló változatra, még ha ki is vannak képezve ideológiailag érzékenységből. Aztán itt van a „szexizmus” is, mint leküzdendő probléma. Ezek szerint viszont mégiscsak ideológiai projektről van szó.

A nemek Tudományának képviselői szerint probléma az, hogy a nők többsége nem a metroszexuális mimózákat kedveli.

(Szó sincs arról persze, hogy mindeközben a Rambókat keresnék, de ha már dönteni kell, inkább az ahhoz közelebbit.) Ha viszont ez igaz, akkor át kell őket nevelni.

Önmagában ennek túl nagy hatása Magyarországon nem lenne, mert az emberek többsége évek múlva sem fogja ismerni a „gender” fogalmát, a nők továbbra is a férfias férfiakat, a férfiak pedig továbbra is a nőies nőket fogják keresni. Kissé mások a problémáink, mint a fejlettnyugaton, és maximum egy szűk kisebbség engedheti meg magának azt a luxust, hogy ilyesmivel foglalkozzon. Például én, de én is csak unalomból. A családok pedig köszönik szépen, valószínűleg elboldogulnak a „sztereotípiákkal”, főleg, hogy kisebb gondjuk is nagyobb ennél. Legkevésbé pedig zógenannte „szakemberekre” van szükségük, akik esetleg felvilágosítják őket, hogyan éljenek, vagy hogyan nézzenek egy nőre/férfira.

Így valószínű, hogy a nemtudomány megmarad az egyetem falain belül, ahol a kiválasztottak úgy érezhetik, hogy a Tudományos Igazság birtokában tartoznak a kevesek közé, igazi lázadók, felfedezők, miközben persze a világ egyik legnagyobb szabású progresszív átnevelési programjának végtermékeiként fogják elhagyni a szakot. A következő sarkon a kocsmában pedig már kiröhögik őket, ha előadják a nagy leleplezéseket.

Az egész modern hablaty arra fut ki, hogy mindenki érezze magát tökéletesnek, bármilyen is, mert ellenkező esetben súlyos lelki sérelem éri. Ugyanennek a része a testpozitivitás mozgalma: eszerint kétszáz kilósan is pont annyira szép és egészséges lehetsz, mint 70 kilósan. Főleg a nőket kábítják ezzel az agymenéssel, a „szépet” most engedjük is el, az „egészséges” kitételre pedig tízből kilenc kardiológus azt mondja, hogy lófaszt.

Azokat a lelki megrázkódtatásokat, amiket a sztereotípiák miatt szenved el az ember, többnyire mégis fel tudja dolgozni, ha mégsem, akad segítség. A felszabadító, haladó Tudományok azt nem tudják elfogadni, hogy nem lehet minden testnevelés óra mellé érzékenységi trénert állítani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor közösen koszorúzott a Corvin-közben Wittner Máriával

Orbán Viktor közösen koszorúzott a Corvin-közben Wittner Máriával

A miniszterelnök a megemlékezésről készült videót a közösségi oldalán tette közzé „Gloria Victis 1956” címmel.

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Katonai tiszteletadással Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulóján péntek reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

2066 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2066 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1.352 főre emelkedett, 15.655-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 37.272.

Ismét meggyalázták a magyar zászlót – ezúttal egy holland napilapban

Ismét meggyalázták a magyar zászlót – ezúttal egy holland napilapban

A holland sajtóban megjelenő lesújtó hangvételű vélemény hazánkról nem újdonság, de a Het Financieele Dagblad most ennél messzebbre ment – írta meg a Magyar Nemzet.

Gyáva népnek nincs hazája!

Gyáva népnek nincs hazája!

Mennyi mindent kellett túlélnie nemzetünknek mire eljutottunk 1956. október 23-ig és mennyit kellett szenvednünk azt követően is, hogy végre kivívjuk a szabadságunkat, amelyért a mai napig is minden pillanatban meg kell küzdenünk.

Már 41 640 295 ember kapta el a koronavírust a világon

A halottak száma 1 136 495, a gyógyultaké pedig 28 271 833 a péntek reggeli adatok szerint.

Biden 11 millió illegális bevándorlónak adna állampolgárságot

Biden 11 millió illegális bevándorlónak adna állampolgárságot

Nyugodt vita zajlott le az utolsó elnökjelölti vitán a Tennessee államban lévő Nashville-ben csütörtök este Donald Trump amerikai elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden között, melyen a felek több lényeges kérdésekre is kitértek.

Dicsőség a hősöknek: ma van az 1956-os antikommunista felkelés 64. évfordulója

Dicsőség a hősöknek: ma van az 1956-os antikommunista felkelés 64. évfordulója

1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. 1990 májusa óta a forradalom és szabadságharc október 23-ai kezdőnapja Magyarország nemzeti ünnepe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére