Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Németországi Zsidók Központi Tanácsa panaszt tett a ZDF-nél

ifj. Lomnici Zoltán

2021.10.29. 15:20

A német közszolgálati televízió teret enged az antiszemitizmusnak.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Bild beszámolója alapján a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke, Josef Schuster aggodalmát fejezte ki a Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF) német műsorszolgáltató igazgatójának, Thomas Bellutnak a csatorna antiszemitizmuskezelése és a tetten érhető zsidógyűlölet miatt.

A vádak súlyosak, és a legrosszabbkor érkeznek: alig néhány héttel azután, hogy a WDR, egy másik német közszolgálati adó a kritikák után visszavonta Nemi El-Hassan műsorvezetőt a „Quarks” című tudományos műsorból, új antiszemitizmusbotrány fenyeget – ezúttal a ZDF-nél.

Schuster kifogásolta, hogy a ZDF olyan újságírót alkalmaz, aki „az antiszemita és Izrael-ellenes harag terjesztésében jeleskedik”. „Az antiszemitizmust terjesztő embereknek nem szabad helyet kapniuk a közszolgálati műsorszolgáltatásban” – mondta Schuster. A központi tanács elnöke arról is írt, hogy nagyon érdekli, „hogyan kíván eljárni ebben az ügyben”, és hogy „általában hogyan kezeli a hasonló ügyeket a ZDF”.

Konkrétan Yasmin Ayhanról van szó, aki a ZDF „sitcom” írójaként dolgozik. Számos sajtóorgánum, köztük a Bild című napilap is felfedte, hogy Ayhan rendszeresen antiszemita tartalmat terjeszt az interneten, radikális, Izrael-gyűlölő eseményeken vett részt, ahol nyáron beszédet is mondott.

A közszolgálati műsorszolgáltató azonban eddig nem tett semmit, mivel Ayhan kijelentette, hogy „évek óta nyilvánosan harcol az antiszemitizmus ellen”. Schusternek adott válaszában a ZDF igazgatója, Bellut is tanúsítja, hogy a szerző „egyértelműen elhatárolódott az antiszemita álláspontoktól”. Bellut nem reagált Ayhan 2021-es májusi részvételére az Izrael-ellenes tüntetéseken, de kifejtette: „Bárki, aki egyértelműen és nyilvánosan megkérdőjelezi Izrael állam létjogosultságát, vagy antiszemitaként fejezi ki magát – és ezt nem módosítja hitelesen –, az nem tartozhat a ZDF-hez, illetőleg annak produkciós munkáihoz.”

Vita a WDR műsorvezetőjéről, El-Hassanról

A Westdeuitscher Rundfunk (WDR) igazgatójának, Tom Buhrownak írt másik levelében Schuster óva int attól, hogy ejtse a Nemi El-Hassan újságíró elleni vádakat. Bírálják, amiért 2014-ben részt vett az antiszemita Al Quds March megmozduláson, egy Izrael-ellenes tüntetésen, és amiatt, hogy jelenleg is „lájkolja” Izrael online gyűlölését. A Times of Israel című lap szerint Berlin betiltotta az Al Quds March meneteket a német fővárosban.

El-Hassan 2021 őszén „lájkolta” azon Instagram-tartalmakat, amelyekben palesztin terroristák börtönből való kitörését ünnepelték, pedig a terroristák egy része izraeli állampolgárokat is megölt. A WDR kijelentette, hogy El-Hassan egyelőre nem fogja moderálni a „Quarks” tudományos programot. Számára a továbbiakban a kamera mögötti munkát tartják lehetségesnek.

Schuster rámutat, hogy El-Hassan védelmére kelt Izrael volt nagykövete, Avi Primor és Moshe Zimmermann történész, akik „nem tekinthetők a németországi zsidó közösség képviselőinek”. Ők ketten megvédték El-Hassant az antiszemitizmus vádjaitól, és szerintük felfüggesztése „a palesztin származású nő diszkriminációja”.

Schuster ennek egyértelműen ellentmond. A „Zsidó Hang a Békéért” egyesület, valamint a központi tanács elnöke szerint „aktívan támogatta a BDS (Bojkott, Tőkekivonás, Szankciók) bojkottmozgalom eseményeit”, amelyek „érvelési mintáit és módszereit” a német Bundestag „egyértelműen antiszemitának nyilvánította”. Primor és Zimmermann álláspontja „egy kisebbségi vélemény, amelyet a zsidók túlnyomó többsége nem oszt”.

Mint ismert, 2019-ben a ZDF-en futó Heute Show műsorvezetője, Oliver Welke tisztán antiszemitának nevezte a magyar kormány Soros–Juncker-plakátjait, amelyek „szemtelen hazugságokat” állítanak az Európai Unióról. Ugyanebben az évben Jair Netanjahu konzervatív kommentátor Budapesten kijelentette, hogy Soros György üzletember belülről rombolja Izraelt, szervezetei éjjel-nappal és korlátlan költségvetéssel dolgoznak azért, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától. Benjamin Netanjahu korábbi izraeli miniszterelnök fia a XXI. Század Intézet meghívására érkezett a magyar fővárosba, ahol az általuk szervezett Izrael és a választások című rendezvényen tartott előadást. Jair Netanjahu azt mondta, hogy az Európai Unió rengeteg pénzzel támogat több száz radikális Soros-szervezetet Izraelben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Senki sem tudja, milyen hideg lesz a következő tél – újabb józan hang Németországból.

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Ha a nyugat-balkáni bővítés tekintetében az Európai Unió nem tud változtatni nagyképű hozzáállásán, akkor hasonló kudarc fogja érni, mint amikor elvesztette az Egyesült Királyságot – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszteri ülésének szünetében hétfőn.

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

Lehet a Fideszben keresni a hibát, hogy miért nincs ellenzéke, de nem a győztesek dolga a vesztesek helyett működőképes, ellenzéki politikát kitalálni. Más kérdés, hogy vannak olyanok, akiken segíteni sem lehetne. Közéjük tartozik többek közt a párt alapításba fogó Márki-Zay Péter is.

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

133 igen szavazattal megválasztotta az országgyűlés Orbán Viktort miniszterelnöknek.

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Az orosz gázembargó árnyékában Norvégia lehet, hogy mégsem ad elég gázt Európának.

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Erre szoktam mondani, hogy olyan sose lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére