Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek nem kérnek a „genderkultúrából”

Jog és Szabadság

2021.06.16. 15:30

Néhányan „belül” vannak, mások viszont „kívül” maradnak: a nemek közötti különbségek gyakran újabb és újabb igazságtalanságokat teremtenek.

 

A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung friss elemzése szerint a „genderizmust” ma már használják a közszolgálati műsorszolgáltatásban, az egyetemeken és az adminisztrációban is, mondhatni kötelezően. Vajon mit gondolnak róla az emberek? A felmérés eredménye egyértelmű.

Kutatásuk alapján a német lakosság kétharmada elutasítja a „nemi szempontból érzékenyített” nyelvet. Emellett a lakosság 65 százaléka nem gondolja fontosnak a különböző nemek hangsúlyosabb figyelembevételét, amint az a Welt am Sonntag felméréséből kiderült. Tavaly az elutasítás még csak 56 százalékos volt. Összességében a nők pozitívabban értékelik a „nemi szempontból érzékenyített” nyelvet, mint a férfiak, de körükben az elutasítási arány így is 52-ről 59 százalékra emelkedett.

Még a Zöldek támogatói között is egy szűk többség, 48 százalék ellenzi, 47 százalék pedig támogatja. A felmérés szerint az összes többi párt szavazói tekintetében meghaladják ezt az arányt: az SPD támogatóinak 57 százaléka, a CDU–CSU támogatóinak 68 százaléka ellenzi. Még nagyobb az elutasítás a baloldal támogatói körében, ahol ez 72 százalék, az FDP tekintetében 77 százalék, az AfD szavazóinak körében pedig 83 százalék.

A Die Welt szerint botrányt váltott ki a szövetségi nagykoalíción belül, hogy a hamburgi CDU azt szorgalmazza: az összes hatóság, iskola, egyetem és más állami intézmény ne használjon nyelvtanilag helytelen nemi nyelvet – áll Christoph Ploss tartományi CDU-vezető indítványában.

Nem szabad megkülönböztetni és kizárni azokat az embereket sem, akik nem akarják használni a nemeknek megfelelő nyelvet, mivel a javaslat szerint „a nyelv mint az egyik legfontosabb kifejezésmód formálja a kultúrát”. Az emberek túlterhelése „az új nyelvi szabályok bevezetésével a társadalmilag-politikailag szükséges kiigazítások összefüggésében nyugtalanítja az embereket, és így mindig kulturális konfliktusokhoz vezet”. A CDU azonban meg van győződve arról, hogy a nyelvnek össze kell hoznia, nem pedig szétválasztania a német embereket.

Végezetül e körben az is beszédes adat, hogy a más, liberálisnak tartott kérdésekben rendkívül toleránsnak mutatkozó németek 51 százaléka „hajlandó ellenezni” a „nemi szempontból érzékenyített” nyelvek tilalmát az állami intézményekben, amint azt a francia kormány a közelmúltban javasolta az országgyűlésnek, míg 36 százalékuk „inkább üdvözölné”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Önkéntesség Világnapja

Önkéntesség Világnapja

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából Orbán Viktor kilenc új képet töltött fel Facebook-oldalára az adventi készülődésről. Egy önálló videót pedig a Bazilika környékén zajló adventről.

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Konzervatív pártvezetők tanácskozása Varsóban, megosztja adatainkat a Facebook és a WhatsApp, gendersemleges mellékhelyiségeket vezetnek be Chicagóban diákoknak.

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Az Európai Unió (EU) szabad és egyenlő nemzetállamokból áll, őket számos szoros együttműködési terület köt össze, Európa pedig csak az ilyen együttműködési modell révén menthető meg további válságoktól és feszültségektől – szögezték le az európai konzervatív pártok vezetői a szombati varsói konferenciájukat záró közös nyilatkozatban.

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

A héten megörvendeztette az ATV nézőit tízpercnyi diktatúrázással Donáth Anna, aki – egyébként nem jogászként – a jogállamiságról beszélt Rónai Egonnal, ekézve a totalitárius Orbán-rezsimet, ami annyira elnyomó, hogy még a hazáját kofaként áruló Momentum korábbi és új elnökét is hagyja rendre felszólalni a magyar érdek ellen, minősíthetetlen stílust megengedve magának a kormány tagjaival szemben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére