Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Momentum nem képes elszakadni a rollerektől

Szűcs Gábor

2022.06.02. 21:00

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom sikeresnek korántsem mondható ex-elnöke anno büszkén számolt be VV Zsoltinak arról, hogy berakta az elektromos rollert a zuhany alá, az pedig láss csodát: elromlott. A lila ügynökpárt frakcióvezetője számtalanszor bizonyította már, hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban, most azonban nem ő, hanem egy párttársa, Soproni Tamás osztott meg néhány magvas gondolatot a rollerezéssel kapcsolatban.

Budapest VI. kerületének polgármestere, aki egyúttal a Momentum fővárosi frakcióvezetője, fontos, már-már történelmi jelentőségű bejelentést tett: MOBI-pontokat (ún. mikromobilitási pontokat, ahol le lehet tenni a rollert és a biciklit) hoznak létre a belvárosban. Soproni Tamás ezzel kezdi a bejegyzését: „Egyszerűen kevés hely van a városban, miközben Budapest belső részein a közterületeink nagyjából 80%-át átadtuk az autóknak.”
Felvetődik a kérdés, a momentumos politikus vajon melyik városban él?! A budapesti közlekedést ugyanis épp az ő „magas és vékony” elvtársa lehetetlenítette el az indokolatlan kerékpársávokkal. Azokkal a kerékpársávokkal, amiket alig használ valaki, mert egyrészt sok embernek nincs kedve a pöfékelő járművek mellett tekerni, másrészt sok biciklis – valami érthetetlen motivációtól vezérelve – továbbra is a járdát részesíti előnyben a sugárút szélességű, számukra kijelölt felület helyett.

Soproni megosztott a követőivel (akik két nap alatt bő száz like-kal jutalmazták is a politikus tartalmas bejegyzését), hogy örül, amennyiben „szelíd közlekedési módot választ valaki, például kerékpárra ül vagy rollerra pattan”. Nos, itt ismét két kérdést kell feltennünk. Az egyik: kit érdekel, hogy minek örül? A másik kérdés pedig (ismét) az, hogy ez az ember hol él? Az őrülten száguldó félrészeg rollereseknél csak a „se lát, se hall” biciklis futárok kevésbé „szelídek”. Valószínűleg lesz, akinek tetszeni fog a polgármester újítása, az viszont biztos, hogy a Momentumnak ismét nem sikerült megszólítani a társadalom többségét. Ennél talán csak Donáth Anna „Roma lives matter” próbálkozása volt gyengébb – meg persze az rendkívül aljas és szánalmas is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére