Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar Floyd

Pozsonyi Ádám

2021.10.22. 18:00

Aki esetleg azt hinné, hogy még mindig le vagyunk maradva a Nyugattól, hogy még mindig hátul kullogunk a sorban, hogy még mindig irigykedve tekintünk pislogó szemmel a vágyott Nyugat felé, azt téved. Az nem követi az eseményeket!

 

Hol van már az a világ, amikor Gorenjéket pakolt fel a magyar a Zsiguli csomagtartójára, és a Milka csoki jelentette a jóléti álmot. Hol van?

Eltűnt a süllyesztőben – szerencsére –, és oly messze van tőlünk, mint a mohácsi vész, Arad vagy Rajnák, a góré, aki az Ifipark bejáratánál strázsált, és árgus szemmel figyelte, ki az az elvetemült, akinek fül alá ér a haja, és nem öltönyben akar szórakozni szombat este, s minden bizonnyal még farmerről is álmodozik, miközben a Szabad Európa rádióból veszi fel szalagos magnóra a Rolling Stones- és Procol Harum-dalokat.

Hol van már az a világ, amikor a magyar társadalom haladóbb része – nem azok, akik Orbán-rajongásban szenvednek, hanem akik tudják, mit jelent a nagybetűs szabadság – sóvárogva nézte a külföldi csatornákat, s ha meglátott egy jó kis Pride-ot, vagy valami hírt arról, hogy drogos fekete bűnözők felgyújtottak pár autót vagy valami középületet, bánatosan sóhajtott, s azt mondta: Ó, bárcsak nálunk is lenne ilyesmi! Ó, bárcsak ide is elérne ez a világ! Ó, kellene ez nekünk, mint egy falat kenyér.

Aztán nézték tovább a képeket, bámulták csillogó szemmel, amint kapucnis alakok rohannak ki boltokból tévékkel, amint felugrálnak rendőrautókra, és botokkal törik be az ablaküveget, amint sikoltozó fehér nők menekülnek a mellékutcákon, s azt suttogták: Talán majd egyszer. Talán majd hozzánk is eljön ez a gyönyörű világ. Talán majd Cseh Kati és Donáth Anna elhozza nekünk!

Aztán fáradt arccal főztek maguknak egy kávét, felhős mélabúval kevergették, s bámultak ki az ablakon, bámultak ki a szürke magyar valóságba, ahol magyar emberek járnak-kelnek, jönnek a boltból kenyérrel, és sehol egy arab negyed, sehol egy no-go zóna, és a távolban felsejlett a parlament, ahol még csak egy darab transz képviselő sem ücsörgött, hogy képviselje a minőségi és szabad életet.

Aztán az ilyen kínjában felment a Magyar Helsinki Bizottság Facebook-oldalára, s elolvasta a hírt: „Már nyomdában van a Magyar Helsinki Bizottság emberi jogi kalendáriuma!” S a szemében a remény és boldogság könnyei kezdtek csillogni.

Na, elújságolhatjuk, hogy az ilyen szabadság- és haladásrajongó embernek sem szabad elkeserednie. Nálunk is van ám free, és nemcsak a Gorenje beszerezhető, hanem talán még egy kis szobordöntögetésre is van kilátás.

Márpedig anélkül nem élet az élet!

„Egy zavart, félmeztelen férfi ráugrott egy járőrautóra, megbilincselték, erre intézkedés közben meghalt” – számol be a hazai elnyomásellenes küzdelem egyik élharcosa, a 444.hu.

„12:40 perc körül egy félmeztelen ember ráugrott a VIII. kerületi Baross utcában, az úttesten előtte megálló járőrautóra. A rendőrök igazoltatni próbálták a láthatóan zavart férfit, de ellenszegült, ezért megbilincselték. A police.hu azt írja, az intézkedés közben az ismeretlen hirtelen összeesett, a rendőrök ezért azonnal levették a bilincset, és elkezdték az újraélesztést, amit a kiérkező mentők folytattak, de már nem lehetett megmenteni az életét.”

Bízzunk benne, hogy valaki majd felkarolja az ügyet, és elindulunk egy úton a szabadság felé! Le az elnyomással! Black Lives Matter! Freedom for Hungary!

Jó, tudom, nem elég fekete, meg nem rabolt ki késsel terhes anyákat, de legalább a miénk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Újabb vezető politikus szólalt meg Ukrajna Európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

Európa már a majomhimlő-járványra készül

Európa már a majomhimlő-járványra készül

A Covidnál nem voltak ennyire körültekintőek.

Húsz ország ígért újabb fegyverszállítmányokat Ukrajnának

Egy hétfőn megrendezett virtuális találkozó alkalmával mintegy 20 ország ígéretet tett arra, hogy újabb fegyverszállítmányokat juttat el Ukrajnába – jelentette be sajtótájékoztatóján Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter.

Az európai adófizetők finanszírozzák az EU által támogatott LMBTQ-programokat

Az európai adófizetők finanszírozzák az EU által támogatott LMBTQ-programokat

Az Európai Unió több mint 200 ezer euró értékben finanszírozott olyan projekteket egy ifjúsági program keretében, amelyeken a „drag queen” életmódról tartottak oktató előadásokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére