Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar ellenzék EP-kampánya már nagyrészt csak politikai kannibalizmus

Vincze Viktor Attila

2019.05.08. 18:00

Hogy mennyire senkit és semmit sem képviselnek a magyar ellenzék pártjai, arról beszédesen árulkodik az, hogy ezek a pártok a Facebookon és az egyéb közösségi médiafelületeken egyfajta politikai kannibalizmust végrehajtva már csak a konkurens ellenzéki pártok szavazóinak az elszipkázására hajtanak.

A pártok Facebook-hirdetéseinek a targetálásából, azaz a hirdetések célcsoport-meghatározásának a nyilvánosan elérhető adatai alapján egy meglehetősen lesújtó kép rajzolódik ki a magyar ellenzéki pártok értékelvűséget teljesen nélkülöző politizálásáról, valamint az ellenzék által képviselt és képviselni akart választói köröknek a szűkösségéről.

A jelenlegi magyar ellenzéki pártok ugyanis az EP-választási kampányukban az értékelvű politikai üzenetek megfogalmazása, illetve magyar társadalomnak, a szavazók lehető legszélesebb rétegeinek a megszólítása helyett már csak a konkurens ellenzéki pártok szimpatizánsaiból álló csoportokat célozzák meg az üzeneteikkel, amelyekből lehetségesnek tartják a szavazók átcsábítását magukhoz.

Az ellenzéki pártok közötti látens helyosztó harc részeként a DK például az MSZP szimpatizánsait célozza meg a reklámanyagaival a Facebookon. Az MSZP érdekes módon a HVG olvasóit is hirdetésekkel bombázza, míg az MSZP hátán lógó Párbeszéd pedig a DK és Gyurcsány Ferenc iránt érdeklődő facebookozókat célozza meg. A Momentum önálló célcsoportként tekint a Forbes olvasóira, valamint a Wizz Air utasaira is. A Mi Hazánk és az LMP pedig egyaránt a Jobbik szavazóit akarja elérni reklámjaival.

A nagy ellenzéki összefogás fennen hirdetett kötelező szentségével szemben tehát a valóságban az ellenzéki pártok az egyre szűkülő ellenzéki szavazóbázis politikai kannibalizmusába kezdtek. Kannibalizmus ez, mert az ellenzéki pártok már látványosan nem próbálják elérni sem a magyar szavazópolgárok többségét, sem pedig a Fidesz szavazótáborát a – nagyrészt üres ígéretekből és gyűlölködésből álló – politikai üzeneteikkel.

Ez nyilvánvalóan annak a következménye, hogy mostanra beérett az ellenzéknek az elmúlt egy évben folytatott teljesen értelmetlen, kontraproduktív, agresszív, ugyanakkor tartalmatlan politizálása. Teljes a politikai teljesítményük csődje. Az egyre csak csökkenő szavazói támogatottság miatt pedig már szemmel láthatóan a pánik lett úrrá azon az ellenzéki politikusi rétegen, amely a tehetségtelenségével, ötlettelenségével, valamint az ellenzéki összefogósdi önsorsrontó mantrázásával eltüntette a ballib ellenzéki pártok értékelvűségének és hitelességének a legutolsó maradékát is.

Nagy a baj az ellenzéki oldalon, mivel a május 26-ai uniós választáson az MSZP-re rátelepedett – és amúgy csak papíron létező – Párbeszéden kívül minden ellenzéki párt külön fog megmérettetni, ami azt jelenti, hogy biztos, hogy ezen a voksoláson sok ellenzéki párt elvérzik majd. Most feketén-fehéren kiderül, hogy kinek mekkora a támogatottsága, vannak-e szavazói vagy sem.

Ezért van az, hogy az ellenzéki pártok most már egy olyan kétségbeesett, utolsó vészforgatókönyvet hajtanak végre, ami semmi másról nem szól, mint hogy a többi ellenzéki erő lehető legnagyobb kárára bejussanak, illetve bent maradjanak a pártpolitikai rendszerben.

Ebben a harcban semmi sem szent a ballib pártok számára. Bangóné ás Ujhelyi elfogadhatatlan és megengedhetetlen politikai megnyilvánulásai mind a balliberális oldalon dúló küzdelemről és az ezzel járó pánikhangulat meglétéről árulkodnak.

Egy, az LMP számára készült közvélemény-kutatás szerint bőven van miért aggódniuk az ellenzéki pártoknak a közelgő EP-választás kapcsán. A felmérés alapján az EP-választáson a Fidesz 62,2 %-ra, az MSZP 7,7%-ra, a DK 7,3%-ra, a Jobbik 5,6%-ra, az LMP 6,3%-ra, a Momentum 5,1%-ra, a Mi Hazánk 3,4%-ra, a Kétfarkú 2,4%-ra számíthatna a jelenlegi állás szerint.

 

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Falusi Vajk, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Horváth Zsófia, Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László, Vincze Viktor Attila.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Arányait tekintve a Fidesz aratta a legnagyobb győzelmet Európában

Arányait tekintve a Fidesz aratta a legnagyobb győzelmet Európában

Kétharmad

A Fidesz-KDNP a máltai kormánypárt mellett az egyetlen olyan politikai erő Európában, amely 50% feletti eredményt ért el az EP-választáson.

Hatalmasat bukott az ellenzéki összefogás Lengyelországban

Hatalmasat bukott az ellenzéki összefogás Lengyelországban

Amerika, London, Párizs

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) majdnem 50 százalékot ért el, az ellenzék közel tíz százalékkal maradt le.

Az Index az 52 százalékos Fidesz-győzelem ellenére bukást jövendöl

Az Index az 52 százalékos Fidesz-győzelem ellenére bukást jövendöl

Kinyílott a pitypang

A vágyvezérelt újságírás iskolapéldáját mutatta be az Index egyik munkatársa, aki a rekordrészvétel és fideszes győzelem ellenére úgy látja, Orbán Viktor csalódott lehet, mert nem kapott elegendő támogatást.

Ott nyert az AfD, ahol a leginkább kellett

Ott nyert az AfD, ahol a leginkább kellett

Amerika, London, Párizs

A német bevándorlásellenes párt, az AfD minden tartományban javított a 2014-es EP-választási eredményéhez képest, sőt két helyen nyert is.

Szinte az EU összes tagállamában a jobboldal nyerte az EP-választást

A nagyobb uniós országok közül csak Spanyolországban nem tudott győzni a jobboldal, összesen 21 tagállamban nyert jobboldali párt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére