Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A libsi nem érti

Pozsonyi Ádám

2022.04.06. 18:00

 

Van az a tévhit, hogy a kételkedő, a szkeptikus, a folyton ellenkező és kérdéseket feltevő ember – ezt valami oknál fogva azonosítják a baloldalival vagy a liberálissal, holott a többség semmiféle kérdéseket nem tesz fel, és éppúgy papagájként ismételget, mint egy ministránsfiú az eligazításon –, az az okos. Az az intelligens. Az a fejlett.

Namost az intelligencia legfőbb ismérve a változásra való hajlandóság.

Ha megnézzük a választások utáni haladó reakciókat, azt látjuk, hogy semmiféle változásra nem képesek, semmiféle fejlődésre, a megváltozott körülményeket nem értik, nem fogják fel, és ugyanazt, ugyanúgy tolják nulla tükörbe nézéssel.

És minden bizonnyal azt sem fogják érteni, hogy miért tűnnek majd el úgy, mint a dinoszauruszok.

 

A libsi nem érti. A libsi nem tanul. Nem változik semmit. Folytatja. Ugyanazt, ugyanúgy, mint eddig.

Az első reakció az „Elhagyom az országot”. Két napja Fluor Tomi harsonázta tele az univerzumot azzal, hogy „El kell innen mennem”. Fluor Tomi után VV Zsolti (én sem tudom, ki ez, nyugi, kedves olvasó), szóval VV Zsolti is kijelentette, hogy elköltözik Magyarországról a választási eredmények után.
Majd az aktivista Nagy Blanka rendezett egy nyilvános hisztit azzal kapcsolatban, hogy ő nem jön haza Rómából egy „ilyen országba”. Bár minden bizonnyal haza fog majd oldalogni elég hamar, nem pityereg napokon át a pályaudvaron, már csak azért is, mert ez is egyfajta változásra képtelenség, ez is egyfajta berögözött cselekvéssor, mint amikor egy madárfaj nem érti, hogy nem fészkelhet ugyanoda, ahová eddig, hisz az eddigi fészkeit is leverte az új lakó az emeleten.

Bár Fluor Tomi már január 9-én is hangosan elhagyta az országot, most nem tudom, hogy akar ismét elmenni, bár ebben a bőröndipari performanszban Gerendás a csúcstartó. Ő 2013 márciusában jelentette be, hogy elhagyja az országot, majd nem sokkal később, hogy „végleg elhagyja”, aztán most látom, hogy szeptemberben lesz lemezbemutató koncertje. Hát, biztos sok a pakkja és lassú a csomagolás...

 

Az egyik régi magyar filmben van egy jelenet. Szőke Szakáll, a legendás komikus egy vegyesboltost alakít, s az egyik betévedt vásárló kisfiának ad egy ingyen cukorkát.

És lám, a család utána az ő boltjába jár vásárolni. Na, ezt az egyszerű marketinget nem érti az ellenzék már mióta. Olyat kell kínálni az embereknek, ami vonzó, és ami jobb, mint amit a konkurencia kínál.

 

Mert mit kínált eddig az ellenzék?

Ha a gyerekemnek fura vonzalmai vannak, akkor homokost kell belőle csinálni. Majd ezt eldönti a Háttér társaság meg valami brüsszeli emberjogi lobbi, a Fidesz meg azt, hogy én, mint szülő, eldönthetem, és tehetek ellene.

Ők azt, hogy ha hétfőn kijelenti, hogy ő varázsló, akkor kedden beíratjuk a varázslóiskolába, ha másnap azt, hogy ő nőstény pávián, akkor kivisszük lakni az állatkertbe, a kormány meg azt, hogy ha ilyeneket mond, akkor elvisszük orvoshoz, hogy ezt az állapotot megszüntessük nála.

Az ellenzék Ukrajnáért tüntet, meg szobrot állít egy amerikai drogos bűnözőnek a fővárosban, a kormány meg a babaváró hitellel jön, ami mégiscsak lényegesebb kérdés a Kossuth u. 9-ben.

 

Kedves ellenzék: nem jó a portéka. Nem kell senkinek.

De persze ők ezt nem értik ma sem, mert képtelenek a változásra. Meg amúgy is. Kibírhatatlan a rezsicsökkentés és a fiatalok teljes adómentessége.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon. Pedig Márki-Zay Péter még kampányolt is a másik jelölt mellett, de a „Kapitány” ezúttal se járt sikerrel. Ez (sem) az ő és a baloldal hétvégéje. Ám ez még nem minden: Orosházán is jobboldali jelölt nyert!

Jeruzsálem a robbantásoktól és a szirénától, az Egyesült Államok pedig Donald Trump beszédjétől hangos

Jeruzsálem a robbantásoktól és a szirénától, az Egyesült Államok pedig Donald Trump beszédjétől hangos

Elindultak az újabb gabonaszállító hajók Ukrajnából, melyet a „remény jelének” tart Ferenc pápa.

Az olasz baloldal kitalálta a tuti receptet a jobboldal győzelme ellen: össze kell fogni

Az olasz baloldal kitalálta a tuti receptet a jobboldal győzelme ellen: össze kell fogni

A szeptember 25-i parlamenti választásokon a jobboldal kormányra kerülését akarja megakadályozni a baloldali erők vasárnapra megszületett választási szövetsége Enrico Letta, a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára szerint. Enrico Letta alig jelentette be a szövetség felállását, Carlo Calenda, az Akció nevű párt vezetője vasárnap délután egy televíziós interjúban közölte, hogy mégsem csatlakozik a baloldali pártok csapatához.

Ferenc pápa üdvözölte a gabonát szállító hajók elindulását az ukrajnai kikötőkből

Ferenc pápa a remény jelének nevezte a többek között gabonával megrakott hajók elindulását az ukrajnai kikötőkből a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap. Az egyik hajó Olaszországba tart.

Donald Trump: A radikális baloldalt a feledésbe kell taszítani

Donald Trump: A radikális baloldalt a feledésbe kell taszítani

A közelgő választások megnyerését nevezte a konzervatív erők legfontosabb feladatának a volt amerikai elnök helyi idő szerint szombaton az egyesült államokbeli Dallasban, az Amerikai Konzervatív Unió nagyszabású nyári konferenciáján (CPAC) felszólalva.

Az Iszlám Dzsihád újabb parancsnokával végzett az izraeli hadsereg, megszólaltak a szirénák Jeruzsálemben is

Az izraeli hadsereg vasárnap bejelentette, hogy végzett az Iszlám Dzsihád terrorszervezet újabb parancsnokával Gázában. Ugyancsak vasárnap megszólaltak a légvédelmi szirénák Jeruzsálemben is.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére