Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A koronabiznisz

Bohár Dani

2020.03.11. 11:37

Földünkön kitörhet bármilyen járvány, történhet bármekkora tragédia, lehet az az utolsó intő jel az emberiség számára, mindig lesznek olyan elemek, akik nem az összefogásra, a megoldásra törekednek, hanem az önös érdekekre, a haszonszerzésre.

Nem, ez az írás nem arról fog szólni, hogy némelyik üzletben triplájára emelték a védőmaszkok árát és még csak nem is azt fejtegetem, hogy bizonyos autómosó műhelyek koronavírus elleni védelmet ígérnek négyszeres áron, miközben egyértelműen hagyományos tisztításról van szó. Az üzleti nyerészkedés pitiáner kategóriájába tartoznak ezen esetek, lehet rajtuk mérgelődni vagy egyszerűen kinevetni őket, majd továbbmenni.

Egy sokkal veszélyesebb jelenségről szeretnék értekezni, de még mielőtt kifejetném, néhány szó a koronavírusról és a körülötte kialakult hatalmas pánikról.

A koronavírussal kapcsolatban az egyik legfőbb kérdés, hogy miért pont ez az a kórokozó, amely ilyen gyorsan a világ legismertebb járványa lett? Ez a kérdés azért is fontos, mert a WHO hivatalos adatai szerint a Földön jelenleg számtalan fertőző betegség tombol. Elég csak a hagyományos influenzára, a dengue-lázra, a kolerára, az ebolára, a kanyaróra, a chikungunyára vagy a Lassa-lázra gondolni. Ezek közül egyébként van olyan is, amelyre egyáltalán nem létezik ellenszer (még kifejlesztés alatt sem), és sokkal agresszívebben viselkedik, mint például a koronavírus. Magyarul, arányaiban sokkal több áldozatot szed. Mégsem ezek, hanem a koronavírus lett a világpánik legfőbb kiváltója.

A saját kérdésemre magam sem tudom a választ.

Egy dolog viszont biztos. A koronavírus köl pánik alakult ki, hogy ez jogos vagy nem jogos, ismét egy jó kérdés. Véleményem szerint a jobb félni, mint megijedni” elv működőképes lehet ebben az esetben is, viszont túlságosan félni sem szükséges, mert a túlzott pánik legalább annyira káros lehet, mint maga a vírus.

Mértéktartásra lenne szükség minden területen, amire a mai kor embere egyszerűen képtelen. A koronavírus-hisztéria pont emiatt tud hisztéria lenni. Alkalmatlanok vagyunk még ebben az esetben is az arany középút megtalálására. Lehet, hogy rosszul esik az igazság sokunknak, de a rémhíreknek tudunk „örülni”, felvásároljuk az üzletek készleteit, alapvetően teljesen feleslegesen. A járvány a kedvenc érzelmünkre, a félelemre hat. A koronavírus tükröt tart a ma emberének. 2020-ban itt tartunk.

A félelmet és a hülyeséget pedig sokan ki is használják saját céljaik érdekében és itt rá is kanyarodnék a koronavírus-bizniszre. Ahogy már írtam, a biznisz ebben az esetben nem a piti üzleti húzásokat jelenti, hanem a politikai haszonszerzést.

Érdemes megvizsgálni a magyarországi balliberális portálok elmúlt néhány hetes, hónapos tevékenységét. Minden erejükkel azon dolgoznak, hogy még egy világjárványt is saját politikai céljaikra használjanak fel. Visszatérő toposzaik, hogy a magyar kormány nem ura a helyzetnek, a hazai egészségügy képtelen kezelni a koronavírus jelentette nehézségeket, sőt megtudhattuk tőlük azt is, hogy szegény külföldiek (irániak) félnek bemenni a magyar kórházakba, mert ott aztán tarthatatlan állapotok uralkodnak, bezzeg Iránban, ugye. A megbetegedett irániak annyira rettegnek egyébként, hogy székekkel dobálták meg a rajtuk segíteni akaró egészségügyi dolgozókat, ez a rész sajnos kimaradt a hiteles tudósításból. Szörnyű azt látni, hogy Magyarországon (ismét) az a helyzet, hogy egy válsághelyzetben bizonyos érdekkörök a rossznak szurkolnak. Már előre látom, ha ne adj' Isten valaki Magyarországon belehal a vírusba, mit fognak művelni ezek. Biztosak lehetünk, hogy ezért is Orbán Viktor lesz a hibás.

A koronavírus-járvány tökéletes alkalom lenne arra, hogy Magyarország megmutassa erejét, összefogjunk és együtt győzzük le a betegséget. Nekünk, magyaroknak, viszont ez is kevés a konszenzushoz.

Csak reménykedem benne, hogy a közeljöben háborúval nem kell szembenéznünk, mert az országunkat megtámadóhatalmaknak könnyű dolga lenne, hiszen mire ideérnének már kivégeznénk egymást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére