Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kormány a konfliktus megoldásán, a baloldal annak elmélyítésén dolgozik

Szűcs Gábor

2022.02.26. 09:00

A képviselő – nomen est omen – képvisel valakiket, a demokráciákban „valakik” alatt a lakosságot (vagy az országét, vagy egy választókerületét) értjük. A baloldal prominens – vagy legalábbis kirakatban lévő – tagjai embert és fegyvert küldenének két másik ország háborújába. Ezzel a lépésükkel mégis kit képviselnek? Szerencsénkre, hazánkért egy nemzeti kormány küzd, amelynek tagjai, a globalistákkal ellentétben, a magyar érdeket helyezik minden más elé.

 

Szijjártó Péter tegnap, 2022. február 25-én a brüsszeli reptérről bejelentette, hogy ma New Yorkban fognak tárgyalásokat folytatni az ENSZ vezetőivel Európa jelenlegi legnagyobb kríziséről, az orosz-ukrán háborúról. „Mi magyarok mindenképpen azt szeretnénk, ha a szomszédságunkban béke lenne, ha véget érne a háború” – mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető háromperces élő bejelentkezésének kulcsfontosságú bejelentése a következő volt:

„...úgyhogy felhívtam Szergej Lavrov kollegámat, és javasoltam neki, hogy ezeket a megbeszéléseket tartsák Budapesten. Budapest biztonságos helyszínként tud szolgálni mind az orosz, mind pedig az ukrán tárgyalódelegáció számára. Ezt a javaslatomat jeleztem az ukrán kormánynak is, most néhány perce beszéltem Andrej Jermakkal, Zelenszkij elnök hivatalának vezetőjével, és számára is felajánlottam ezt a lehetőséget. Szerencsére egyik fél sem zárkózott el ettől. [...] Mi magyarok a békében vagyunk érdekeltek, és ha ezzel, hogy helyszínt ajánlunk, hozzá tudunk járulni a béke megteremtéséhez, akkor az jó. Szergej Lavrov és Andrej Jermak, egyikük sem utasította el ezt a javaslatot, megköszönték, egyeztetnek róla. És őszintén remélem, hogy néhány órán vagy napon belül megállapodás is születhet a megbeszélések megkezdéséről. Minél előbb kezdődnek a megbeszélések, annál előbb lesz béke, és annál kevesebb embernek kell meghalnia ebben az értelmetlen háborúban.”

A tárgyalások helyszínét illetően szóba került Minszk és Varsó is, de vita keletkezett és nem született megállapodás. Most a háborúban álló felek kezében a döntés, mi megtettük, ami tőlünk telt, vállaljuk a „vitarendezés moderálását”. A nemzeti, polgári magyar kormány így kíván „részt venni” a pár napja kialakult és rendkívül gyorsan eszkalálódó konfliktusban. ezzel szemben mit tesz az ellenzék? Póttevékenység gyanánt értelmetlen tüntetéseket szerveznek, ukrán lobogós fotókat posztolnak (ettől majd biztos hazamennek az oroszok), illetve magyar embereket és fegyvereket küldenének Ukrajnába az oroszokkal szemben.

A baloldal (báb)kapitánya a halálba küldené a honfitársainkat, ugyanis magyar katonákkal védené meg Ukrajna területét – fontos kiemelni, a világ egyik legnagyobb és legfejlettebb hadseregével szemben. A Btk. 146. § (1) bekezdése értelmében tiltott toborzás bűntettét követi el, aki a Magyarország területén idegen fegyveres szervezetbe – szövetséges fegyveres erőn kívül – katonai szolgálatra, katonai érdekű egyéb szolgálatra toboroz, vagy ilyen szolgálatra vállalkozókat közvetít. Sem Oroszország, sem Ukrajna nem tagja a NATO-nak, szövetséges fegyveres erőnek nem minősülnek, tehát aki magyarokat küldene harcolni az ukránok oldalán – ahogy ez már felvetés szintjén elhangzott – bűncselekményt valósítana meg.

A semmihez sem értő, elektromos rollert fürdető és a háztetőkön atomerőműveket vizionáló Fekete-Győr Andrást embereket nem, „csak” fegyvereket küldene a Ukrajnába. Van különbség katona és katonai felszerelés között, egy viszont közös: mindkettő aktív szerepet jelentene egy olyan háborúban, amihez semmi közünk. A baloldal Magyarország és a magyar emberek biztonságát tenné kockára politikai céljai megvalósítása érdekében.
Ez pedig tarthatatlan! Meddig maradhatnak még a közéletben?!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére