Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jólét hisztije

Pozsonyi Ádám

2019.06.05. 16:30

A biztonságban élés elkényelmesíti az embert. És amellett, hogy elkényelmesíti, elzárja a valóságtól, a realitástól is.

„Megugrott a mumpszosok és kanyarósok száma Angliában, járványtól tartanak Európában.” Olvasom az egyik haladó sajtótermék internetes oldalán.

„2019-ben első három hónapjában 795 mumpszbeteget jegyeztek fel, szemben a tavalyi egész évi 1031 esettel – jelentette a BBC. Mivel a legtöbb megbetegedést egyetemeken észlelték, a szakemberek az egyetemekre érkezett fiatalok érintkezésével magyarázzák az esetek számának növekedését. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a mostani egyetemisták akkor születtek, amikor az 1900-as évek végén, a kétezres évek elején magasra hágott az MMR-oltásellenesség az után, hogy Andrew Wakefield gasztroenterológus 1998-ban egy neves orvostudományi folyóiratban közzétett tanulmányában arról írt, hogy a kanyaró, mumpsz, rózsahimlő (rubeola) elleni MMR oltás autizmust okozhat, és eltanácsolta a szülőket gyermekeik beoltásától. Így az átoltottság abban a korosztályban visszaesett az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Európában is.”

A biztonságban élés elkényelmesíti az embert. És amellett, hogy elkényelmesíti, elzárja a valóságtól, a realitástól is. Abba a téveszmébe kergeti, hogy a létezés holmi szőrszálhasogató ideologikus nyafogásból áll, amiben azok a döntő szempontok, hogy kinek milyen joga van, vagy mihez van joga, vagy mi demokratikus, mi legitim, miben van gyűlöletbeszéd, meg hogy az egyenlőség.

Holott a létezés nem más, mint harc a túlélésért.

De a mai ember iszonyatos jólétben és biztonságban él; úgy viselkedik, mint a hülyegyerek, akit a szülei elvisznek valami állatkertbe, vagy akváriumba, ahol a vastag üvegfal mögött úszkáló cápa fejéhez közel hajol, fityiszt mutat neki és kinyújtja a nyelvét.

Megteheti, mert a vastag üvegfal elzárja a valóságtól és az élet kegyetlen realitásától.

Aztán ha a valóságban találkozik egy ragadozóval, ott is megpróbál neki fityiszt mutatni, az meg szépen leharapja a kezét.

Az oltásellenesek miatt kialakult betegségek ugyanerről szólnak. Jó dolgukban lemondanak a védekezésről, és nem értik, hogy miért alakulnak ki járványok, illetve miért bukkannak fel korábban felszámoltnak hitt betegségek.

A nagymamájának eszébe nem jutott volna tiltakozni az oltás ellen, hanem kezét-lábát tördelve hálálkodott volna. A mai jólétben elhülyült polgár meg nyafog és háttérhatalomról szövegel.

Ugyanez a jóléti elhülyülés mutatkozik meg a migránskérdésben is.

Nem kell kerítés! – mondják a barmok jó dolgukban. Mert biztonságban vannak.

Egyes idióták azt is mondják, hogy de hát hol van itt migráns? Látsz te migránst?

És önelégülten vigyorognak, mint Jakab Péter, ha sikerült belevágnia a miniszterelnök szavába. Miközben pont azért nem lát, mert nálunk ott van a kerítés!

Ugyanez a szemléletmód nyilvánul meg az élelmiszeripar elleni lázadásban is. Nem kell az élelmiszeripar által gyártott biztonságos termék, és jó dolgukban nyafognak, mert nekik a házilag készített kell. „Kézműves”. Leszámítva azt a tényt, hogy a kézművesnek hazudott termékek 90%-a nem kézműves, legfeljebb kisebb gépsor által előállított. Hogy lenne már kézműves a Pólus Centerben árusított „kézműves sütemény” vagy „kézműves kávé”?! Az élelmiszeriparban annyi követelménynek kell megfelelni, annyi szigorú ellenőrzésen kell átesni, hogy azt a kézműves termékre háromszoros árat kifizető a jó dolgában el sem tudja képzelni.

De ő visszasírja a Mariska néni által otthon dagasztott kenyeret. Ezt is jó dolgában teszi, mert egy effajta kenyér előállítására egy fél nap rámegy – ami azt jelenti, hogy kb. tízezer forintba kéne kerülnie egy kétkilós vekninek –, nem törődve azzal, hogy Mariska néni köténye tiszta vagy sem, és mikor hova turkált.

Egy élelmiszercéget milliós bírsággal sújtanak a legkisebb higiéniai vétség miatt, Mariska néni meg legfeljebb a szoknyájába törli a kezét. „Jaj aranyoskám, az uram is mindig így csinálta.”

Emlékszem, pár éve volt esemény a „Szegény kézműves, kis cukrászdában dolgozó bácsi, akit a hatalom zaklat, nem hagy élni, mert nincs korszerű gépsora, és nem engedi az élelmiszer-maffia a régi vackán cukrászkodni” sztori, és a teljes netes közvélemény az elnyomott bácsit sajnálta, akit az orvosmaffia – ja, nem, az a másik elmebaj, amiről jó dolgában az ember hisztizik, de erre most nem térek ki –, akarom mondani az élelmiszer-maffia zaklat, amíg be nem jutottak a műhelyébe, és ott meg nem látták a koszt és disznóólat. Na, onnantól kicsit elhalkult a jólétben és biztonságban élők nyafogása.

Meg kéne értenünk. Kézműves nem létezik. Csak kisebb gépsor. Ez egy címke. Réteg igénye szerint nyitogatja a pénztárcát.

A valódi kézművest igazság szerint úgy kellene neveznünk, hogy bütykölt.

Érdekes, a kézműves számítógépet vagy a kézműves autóalkatrészt senki nem venné meg. Ott valamiért a nagyipari és profin ellenőrzött, márkásat hajtja mindenki, nem a Pista bácsi garázsában összeforrasztott laptopért vagy okostelefonért állnak sorba.

Ugyanez a jóléti hiszti van a csapvízzel is. Aranka néni a Facebookon szidja a csapvizet, mert ő elolvasta egy blogon, hogy a háttérhatalom mérgezi a lakosságot, a gyógyszermaffia összefogott a vízmaffiával, és most ki akarnak irtani sok milliárd embert. (Mondjuk nem értem, hogy a gyógyszermaffiának ez miért érdeke. Akkor kinek adják el a gonosz mérgeiket?)

Ezer kimutatás jelent már meg arról, hogy a magyar csapvíz elsőrangú, és sokszor egészségesebb, mint a palackozott víz, de mindig látom, hogy bevásárlókocsikkal tolják haza az emberek a vizet.

Igen, a vizet!

Holott az apám még ezt mondta volna: „Nem értem fiam, hiszen ott van a csapban!”.

Egy cikkben olvasom, hogy a kutyák – főleg a városban tartott ebek – soha nem nőnek fel. Örök gyerekek maradnak. A gazdi számukra a szülő, aki ételt ad, szeretetet, kedvességet, és ők ezáltal kikerülnek a létharcból.

Ennek a létharcból való kikerülésnek, ennek az örök gyerekkornak vannak biológiai következményei is. A farok kicsit kunkoribb, a fül konyul – ezeket a testi és pszichés jeleket már kezdik megfigyelni a háziasított rókákon is. A háziasított rókák újabb és újabb generációja egyszerűen elkezd, hogy úgy mondjam „kutyus” jelleget ölteni.

Ez van a jólétben élő embernél is. A biztonság miatt örök gyerek marad. És kizárólag a gyerek lázad a szülei, tehát a kényelem, a nyugalom, a biztonság, a rend, a bezárt ajtó, az orvosi ellenőrzés és a létharcból való kivonulás ellen. És ennek már vannak biológiai következményei is. A totális elhülyülés. Mert minek nevezzük azt, ha valaki tutujgatja és segíti a saját kultúrájának felszámolóit?

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Fodor-Horváth Zsófia, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László, Vincze Viktor Attila.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Szijjártó: ismét le akarják nyomni az európai országok torkán a kötelező kvótát

Európában ismét egy olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Áder János is részt vesz az ENSZ klímacsúcsán

Áder János köztársasági elnök szeptember 22-26. között az Egyesült Államokba látogat, ahol részt vesz és beszédet mond az ENSZ klímacsúcsán és közgyűlésén.

A vizek városában jártunk

A vizek városában jártunk

Folyatódik Lokálpatrióta cikksorozatunk, amelyben ezúttal a Komárom-Esztergom megyei Tatára, azaz a vizek városába látogattunk, és összegyűjtöttünk nyolc helyet, ahova érdemes ellátogatni.

Németh Zsolt: mindenkit érdekeltté kell tennünk Erdély sikerében

Németh Zsolt szerint a globalista árral szemben haladva Erdélynek egy új transzilvanizmusra van szüksége, amelynek lényege Erdély szövetsége Bukaresttel és Budapesttel.

„Avanti Ragazzi di Buda” – énekelték vastaps közepette Orbán Viktornak az olaszok

„Avanti Ragazzi di Buda” – énekelték vastaps közepette Orbán Viktornak az olaszok

A magyar miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján vett részt Rómában, ahol felcsendült az '56-os szabadságharcosok tiszteletére írt olasz dal is.

A svéd Zöldek legfontosabb küldetésüknek érzik, hogy ingyen lakáshoz juttassák a migránsokat

A svéd Zöldek legfontosabb küldetésüknek érzik, hogy ingyen lakáshoz juttassák a migránsokat

Jelenleg 2700 (!) migránst veszélyeztet a hajléktalanság Svédországban, mivel lejárnak a menekülteknek járó ideiglenes apartmanjaik.

Gondolatbűnözés

Gondolatbűnözés

Igen, gondolatbűnözés. És ha már ezt a szót használjuk, nem nehéz kitalálni, hogy mi más is lehetne a bűnös gondolat, mint a migráció és a befogadó társadalomtól elkülönülő muszlim párhuzamos világ elutasítása. És hol máshol lehetne, mint Franciaországban. Ahol nagyságrendileg sem tudják megmondani, hány illegális bevándorló lehet az országban. Ahonnét lényegében lehetetlen kiutasítani az illegális bevándorlókat. Persze, Franciaország.

Orbán: a baloldal be akarja hozni a migránsokat

Orbán: a baloldal be akarja hozni a migránsokat

Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában. Orbán Viktor egyúttal leszögezte: a baloldal be akarja hozni a migránsokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére