Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik mint a "birodalmiság" lelkes kiszolgálója

Bertha László

2019.03.13. 13:58

Aki az idegen birodalmiságnak drukkol a történelmi múltban, az elõbb-utóbb a jelenben is ezt fogja tenni.

Ezt írja nekem egy olvasóm:

„Pozsonyi úr, maga egy zseni!” (Mivel a Gmail előtt ültem, s nem holmi nyilvános rendezvényen vagy valóságshow-ban, így nem csináltam úgy, mint aki szerényen elpirul, hanem bólintottam, hogy hát igen, a víz vizes, majd olvastam tovább.)

„Ezelőtt sok évvel írt a Pozsonyi úr valami olyasmit egy cikkében, hogy aki az idegen birodalmiságnak drukkol a történelmi múltban, az előbb-utóbb a jelenben is ezt fogja tenni.”

A Jobbikkal kapcsolatban írtam mindezt, jó rég, még abban az időben, mikor az átverőshow vezetősége a metafizikai tradíció névre hallgató, a gyakorlatban semmire nem használható, de legalább roppant fölényes és nagyképű spirituális bohóckodás felé kacsintgatott.

A metafizikai tradíció nevezetű filozófia valami olyasmiből állt – ezt most a neojobbikosoknak magyarázom, akik esetleg azt hiszik, hogy a jobbikosság lényege mindig csak annyiból állt, hogy momentumos meg LMP-s arcokkal kell fotózkodni valami haladó szellemű, emberjogista tüncikén –, hogy mindaz, ami az ember ösztöneiből fakad, az „baloldali”. (Azért írom múlt időben, hogy „állt”, mert eme szellemi onanizáció képviselői minden bizonnyal ma is hirdetik tanaikat, de szerencsére a jelenben már a kutyát sem érdekli mindez, s ifjú bétahím követői minden bizonnyal azóta belátták, hogy hiába szajkózzák Evola vagy László András mondatait a férfi felsőbbrendűségről, éppoly szerencsétlen és életre alkalmatlan vesztesek maradnak, s azóta vélhetően beiratkoztak valami PUA-tanfolyamra, ahol persze éppúgy nem tanulnak meg csajozni – ez ugyebár nem tanulható, ahogy a tehetség vagy zenei érzék se –, de legalább ezt a bénázást nem unalmas, nagyképű öregemberek társaságában teszik.)

A tradicionalizmus szerint „baloldali” a nemzetállam – még a nemzeti királyság is baloldali –, baloldali kokárdát kitenni, baloldali, ha az embernek jókedve van és nevet, baloldali dolog randizni egy nővel – utóbbi kettőt konkrétan nem mondták, de az érzés ez volt –, és aki igazán jobboldali, valóban jobboldali, igazán valóban jobboldali és ultradextro conservative, az azonkívül, hogy ha kell, ha nem latin szavakat használ, mint pl. sacra meg imperium, az elsősorban ő császári fenségét dicsérgeti 24 órában, nyakában egy Haynaut ábrázoló képpel, s ha valaki belép mellé a liftbe, ő lelkesen elrikkantja magát: „Petőfi rossz! Baloldali!”

Mindezt lehetőleg idegen nyelven, mert a nacionalizmus rossz, ellenben egy birodalom tartományának lenni piszok jó.

Amilyen lelkesen nyaltak ezek egykor filozófiai szinten a bécsi kancelláriának, képviselték az osztrák vagy német-római érdeket – Rákóczi rossz, Haynau jó –, most éppoly lelkesedéssel képviselik az EU és a brüsszeli birodalom érdekeit.

(Bana Tibor jobbikos képviselő egy Facebook-posztja szerint azt is megtiltaná, hogy kritikus tartalmak jelenjenek meg Soros György amerikai spekulánsról a közösségi médiában. Sorost szidni minden bizonnyal éppoly nacionalista dolog, mint elszavalni a Nemzeti dalt, hisz szembemegy a „birodalmiság” eszméjével.)

Hogy mindezt miért írta meg most nekem az olvasóm? A jóember kiakadt azon a videón, melyen a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita Vadai Ágnes és Szél Bernadett társaságában nyomja a feminista propagandát, valamint aggodalmát fejezi ki a genderszak jövőjét illetően.

Én amúgy nem értem min akadt ki. Mirkóczki „amit 2010 előtt mondtunk, az volt a nem igaz" Ádám mögé állt nemrég a teljes ellenzék Egerben. Saját pártja mellett az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum is támogatja. Nincs itt semmi új. Lehet továbbhaladni. Na, de a lényeg a tételem bölcs igazsága a birodalmiságról.

„Aki az idegen birodalmiságnak drukkol a történelmi múltban, az előbb-utóbb a jelenben is ezt fogja tenni.”

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Századvég: A Fidesz győzelme egy újabb, jelentős megerősítést jelent a magyar választók részéről

Több szempontból is rendhagyó európai parlamenti választásokon vagyunk túl, melynek önmagán túlmutató jelentőségét mutatja az, hogy ha alapjaiban nem is, de jelentősen átrajzolta a hazai ellenzék politikai térképét, elvetve számos lehetséges későbbi konfliktus magját. Kérdésként merül fel, hogy milyen tényezőkkel magyarázhatók a magyar eredmények, és milyen következtetéseket szűrhetünk le ezekből a jövőre, különösen a közelgő önkormányzati választásokra nézve – áll a Századvég Intézet legfrissebb elemzésében.

Arányait tekintve a Fidesz aratta a legnagyobb győzelmet Európában

Arányait tekintve a Fidesz aratta a legnagyobb győzelmet Európában

Kétharmad

A Fidesz-KDNP a máltai kormánypárt mellett az egyetlen olyan politikai erő Európában, amely 50% feletti eredményt ért el az EP-választáson.

Hatalmasat bukott az ellenzéki összefogás Lengyelországban

Hatalmasat bukott az ellenzéki összefogás Lengyelországban

Amerika, London, Párizs

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) majdnem 50 százalékot ért el, az ellenzék közel tíz százalékkal maradt le.

Az Index az 52 százalékos Fidesz-győzelem ellenére bukást jövendöl

Az Index az 52 százalékos Fidesz-győzelem ellenére bukást jövendöl

Kinyílott a pitypang

A vágyvezérelt újságírás iskolapéldáját mutatta be az Index egyik munkatársa, aki a rekordrészvétel és fideszes győzelem ellenére úgy látja, Orbán Viktor csalódott lehet, mert nem kapott elegendő támogatást.

Ott nyert az AfD, ahol a leginkább kellett

Ott nyert az AfD, ahol a leginkább kellett

Amerika, London, Párizs

A német bevándorlásellenes párt, az AfD minden tartományban javított a 2014-es EP-választási eredményéhez képest, sőt két helyen nyert is.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére