Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik és a vastagbőr

Pozsonyi Ádám

2020.12.15. 19:00

Haladó elmebajt kürtölt a digitális térbe az ellenzéki sajtó.

Nem, nem a telex írta. Dehogy a telex.

A telex számomra láthatatlan, úgy, mintha fel sem került volna a térképre. Teljesen érdektelen, amit csinálnak. Dögunalom. Ezek egyszerűen elfelejtettek írni? Nem értem. A szakma nagyjai, a minőség és a tehetség letéteményesei, akik dacosan menekültek valahonnan. Én mindig úgy tudtam, hogy akkor vált az ember, amikor fűti belülről az indulat, a forradalmi hevület, és keresi a helyet, ahol az asztalra csaphat. Azt értem, hogy sokan kattintanak, csak az nem, hogy miért. Úgyhogy én, ha röhögni, vagy vérnyomást emelni szándékozom, maradok a bevált régi utaknál.

Szóval ezt írta a 444: A Jobbik 16 évre csökkentené a választói korhatárt.

„A választói korhatár tizenhat évre csökkentését kezdeményezte a Jobbik – jelentette be online sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a párt alelnöke, szóvivője, országgyűlési képviselője.

Azt mondta, benyújtották az alaptörvény-módosító javaslatukat, hogy 2022-ben már az új szabályok szerint vehessenek részt a fiatalok a voksoláson.

Azzal érvelt, hogy 2022-ben „hosszú évekre, évtizedekre meghatározhatjuk Magyarország jövőjét, éppen ezért fontos, hogy minél tisztábban és minél szélesebb körben történjen meg ez a választás”.

A mai 16 évesek már fiatal felnőttek – mondta az ellenzéki politikus, aki szerint sok ismeret birtokában van és felelősségteljes döntést tud hozni ez a korosztály, aminek beleszólást kell adni a jövő alakításába.”

Értjük. Mondjuk azt nem, hogy mitől gondolja a Jobbik, hogy az állampolgár annyira hülye, hogy három évre visszamenőleg nem képes emlékezni.

2017, augusztus 18-án még erről háborgott a 168 óra:

„– Micsoda abszurd ötlet, hogy egy eleve stigmatizált társadalmi csoportot azért zárjunk ki a választójogból, mert a politikusok megvásárolhatják a voksaikat! Hogy az áldozatokat büntessük meg a bűnösök, a politikusok helyett! – mondja Nagy Zsófia szociálpszichológus a Jobbik javaslatáról, amely szerint az alapfokú végzettséggel nem rendelkezőktől meg kellene vonni a szavazati jogot.

– Gondoljuk végig: a legszegényebbek, legiskolázatlanabbak jelenleg teljes apátiával viseltetnek a közügyek iránt, vagyis a közérdek éppen azt diktálná, hogy igyekezzünk minél jobban bevonni őket a közéletbe, segítsünk nekik megfogalmazni a problémáikat. Ha kizárnánk őket a voksolásból, a politikai pártok többé nem foglalkoznának velük, így az amúgy is kiszorított társadalmi réteg láthatatlanná válna.”

Tehát a választójogot három éve még elvették volna az analfabétáktól, most meg odaadnák egy gyereknek is.

Ehhez azért mennyire vastag bőr szükségeltetik? Ha az egyik vonat elment, felugrunk a másikra? Tök mindegy, csak legyen fűtés meg párnázott ülés? Hogy hova megy a szerelvény, az mindegy?

Mellesleg az ilyen idiótáktól / gazemberektől / álmodozó széplelkektől – kívánt jelző tetszés szerint behelyettesítendő – csak annyit kérdeznék: A házának a szigetelését rábízná egy 16 évesre? Új autó vásárlásánál engedne beleszólást? Belemenne, hogy ő döntse el, milyen államkötvénybe fektesse az ő – nem a gyerek, hanem a saját – pénzét? A hétvégi telkén a kerítés lefestését rábízná? A kutyája beoltását? A vasárnapi ebédet? A villanyszámlát? A farmerja kimosását? Azt, hogy elpakoljon saját maga után a saját szobájában? S ha igen, meg lenne győződve a százszázalékos sikerről?

Fészkes fenét.

Kedves Szilágyi György, kedves alelnök úr! Az autóját gondolom, nem adná kölcsön egy 16 évesnek, hogy elmenjen a haverjaival bulizni. Sört nem vehet a szupermarketben, mert ahhoz is nagykorú kísérete szükségeltetik.

De a nemzet, az ország sorsát rábízná. Köszönjük, nincs több kérdésünk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Végső búcsút vesznek ma délután Fülöp edinburghi hercegtől, II. Erzsébet brit királynő múlt pénteken elhunyt férjétől. A herceg óriási autórajongó volt, több jármű tervezésében részt vett, és már évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy a temetésén pontosan milyen autóval szállítsák a koporsóját.

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Megtisztelőnek tartja Nagy Tímea, hogy több sportnagysággal egyetemben az oltási kampány egyik arca lett. A kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző szerint a jelenlegi, nem éppen rózsás helyzetből a vakcina jelenti az egyetlen kiutat

Kocsis Mátét is beoltották

„Ne higgyenek azoknak a baloldali politikusoknak, akik bizonytalanságot keltenek, mindegyik vakcina jó! A keletiek is.”

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Gyurcsány is gagyi volt anno, de ez minden határon túlmegy.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére