Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hetedik frakció

Bohár Dániel

2021.10.19. 14:00

Márki-Zay Péter vasárnap este cirádás körmondatainak fonása közben kijelentette, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalmából nem lesz párt. Egy nap elteltével az ATV stúdiójában pedig már arról beszélt, hogy saját frakciót szeretne. Következetes.

 

Most mondjam azt, hogy szinte biztos voltam benne, hogy Márki-Zay saját pártot és frakciót akar? Most mondjam azt, hogy biztos vagyok benne, hogy ebből a baloldali térfélen még óriási balhé lesz? Gondoljunk bele, hogy Márki-Zay Péter saját frakciója minimum 5 fős lenne, ez alatt nincs önálló frakció. Az 5 fős frakció ugyanakkor semmire nem elég. Márki-Zay nagyra tartja magát, ezért bemondja, hogy legalább 20 helyet akar. Legalább! Eközben jelzem, hogy még a legerősebb baloldali pártnak, a DK-nak is 32 egyéni képviselő-jelöltje lehet, a Jobbiknak meg 22. Tehát ebben a mezőnyben akar Márki-Zay Péter saját frakciót.

Az a helyzet, hogy ez a frakció azt jelentené, hogy előre lezsírozott befutó helyeken lévő politikusok buknák el a következő ciklusukat. El tudja bárki képzelni, hogy van olyan ellenzéki képviselő, aki lemondana a biztos megélhetéséről Márki-Zay frakciója miatt? Ugye, hogy nincs.

Tehát itt van Márki-Zay Péter mint miniszterelnök-jelölt, akinek vélhetően semmilyen parlamenti ereje nem lesz. Gyurcsány Ferenc hétfői videója után az a kérdés is felmerült bennem, hogy egyáltalán – egy esetleges baloldali győzelem esetén – megválasztanák-e miniszterelnöknek. Fontos ugyanis leszögezni, hogy aranyos meg minden ez az előválasztás, de miniszterelnököt a magyar parlamentarizmus szabályai szerint az Országgyűlés választ. Maga Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is tett már erre utalást.

„Valójában parlamenti helyekért küzdünk, és ha többségünk van a parlamentben, akkor majd mi választhatunk kormányfőt.”

Gyurcsány egyszer sem ejtette ki Márki-Zay Péter nevét, és nem azt mondta, hogy „akkor majd mi megválasztjuk Márki-Zay Pétert”, hanem azt, „majd mi választhatunk kormányfőt”.

A DK elnöke a legnagyobb frakció vezetőjeként és a baloldal valódi irányítójaként simán megteheti, hogy végül nem Márki-Zay Pétert választja meg miniszterelnöknek, hanem azt, aki akar, akár Dobrev Klárát vagy saját magát.

Márki-Zay bárhogy is erőlködhet, ő ebben a darabban csak egy báb marad, akit a DK elnöke úgy irányít, ahogy akar.

Hetedik frakció. Persze, Péter. Úgy lesz...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Internácizmus: nyílt fajgyűlölet az USA-ban

Internácizmus: nyílt fajgyűlölet az USA-ban

A Black Lives Matter nevű, visszataszító, fajgyűlöleten alapuló terrorszervezet tovább borzolja a kedélyeket, most épp arra szólítják fel a lakosságot, hogy 2021. november 26 és 2022. január 1-je között „kizárólag fekete tulajdonú vállalkozásoktól vásároljanak”. A bőrszín alapú diszkriminációt zászlajára tűző szervezet ezzel már elérte a nemzeti szocialisták szintjét, az egyetlen különbség abban rejlik, hogy nem nacionalista helyett globalista szervezettel állunk szemben. Így született meg az emberi jogok kiteljesedéséről prédikáló XXI. században az „internácizmus”.

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Voltaképpen csak idő kérdése volt, hogy Márki Zay Péter mikor mondja ki a saját szájával, amit enélkül is mindenki eddig is kézenfekvőnek tartott. Márki Zaj most közösségi oldalán videóban mondta el, hogy mindenben egyetért Gyurcsánnyal.

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Napra pontosan 17 évvel ezelőtt történt a rendszerváltás utáni magyar politika első és azóta is egyik legocsmányabb eseménye. 2004. december 5-én tartották azt a népszavazást, amelyen a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról lehetett dönteni. Ugyan a voksolók többsége az igen-re szavazott, de Gyurcsányék undorító kampánya a szavazásra jogosultak többségét távol tartotta.

Önkéntesség Világnapja

Önkéntesség Világnapja

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából Orbán Viktor kilenc új képet töltött fel Facebook-oldalára az adventi készülődésről. Egy önálló videót pedig a Bazilika környékén zajló adventről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére