Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hetedik frakció

Bohár Dániel

2021.10.19. 14:00

Márki-Zay Péter vasárnap este cirádás körmondatainak fonása közben kijelentette, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalmából nem lesz párt. Egy nap elteltével az ATV stúdiójában pedig már arról beszélt, hogy saját frakciót szeretne. Következetes.

 

Most mondjam azt, hogy szinte biztos voltam benne, hogy Márki-Zay saját pártot és frakciót akar? Most mondjam azt, hogy biztos vagyok benne, hogy ebből a baloldali térfélen még óriási balhé lesz? Gondoljunk bele, hogy Márki-Zay Péter saját frakciója minimum 5 fős lenne, ez alatt nincs önálló frakció. Az 5 fős frakció ugyanakkor semmire nem elég. Márki-Zay nagyra tartja magát, ezért bemondja, hogy legalább 20 helyet akar. Legalább! Eközben jelzem, hogy még a legerősebb baloldali pártnak, a DK-nak is 32 egyéni képviselő-jelöltje lehet, a Jobbiknak meg 22. Tehát ebben a mezőnyben akar Márki-Zay Péter saját frakciót.

Az a helyzet, hogy ez a frakció azt jelentené, hogy előre lezsírozott befutó helyeken lévő politikusok buknák el a következő ciklusukat. El tudja bárki képzelni, hogy van olyan ellenzéki képviselő, aki lemondana a biztos megélhetéséről Márki-Zay frakciója miatt? Ugye, hogy nincs.

Tehát itt van Márki-Zay Péter mint miniszterelnök-jelölt, akinek vélhetően semmilyen parlamenti ereje nem lesz. Gyurcsány Ferenc hétfői videója után az a kérdés is felmerült bennem, hogy egyáltalán – egy esetleges baloldali győzelem esetén – megválasztanák-e miniszterelnöknek. Fontos ugyanis leszögezni, hogy aranyos meg minden ez az előválasztás, de miniszterelnököt a magyar parlamentarizmus szabályai szerint az Országgyűlés választ. Maga Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is tett már erre utalást.

„Valójában parlamenti helyekért küzdünk, és ha többségünk van a parlamentben, akkor majd mi választhatunk kormányfőt.”

Gyurcsány egyszer sem ejtette ki Márki-Zay Péter nevét, és nem azt mondta, hogy „akkor majd mi megválasztjuk Márki-Zay Pétert”, hanem azt, „majd mi választhatunk kormányfőt”.

A DK elnöke a legnagyobb frakció vezetőjeként és a baloldal valódi irányítójaként simán megteheti, hogy végül nem Márki-Zay Pétert választja meg miniszterelnöknek, hanem azt, aki akar, akár Dobrev Klárát vagy saját magát.

Márki-Zay bárhogy is erőlködhet, ő ebben a darabban csak egy báb marad, akit a DK elnöke úgy irányít, ahogy akar.

Hetedik frakció. Persze, Péter. Úgy lesz...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Frontex szerint idén 70 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma

Az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex jelentése szerint 2021 első tíz hónapjában 2020 azonos időszakához képest 70 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma.

A britek száműzték a kormányzati kommunikációból a karácsonyt

A brit köztisztviselők kihúzták a „karácsony” szót egy tervezett kormányzati kampányból, mert attól tartanak, hogy a kifejezés sérti a kisebbségeket.

Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Karácsony Gergely egy videó tanúsága szerint a közlekedési dugók okozta kaotikus helyzeten viszonylag könnyedén túlteszi magát, mivel autója ilyenkor a buszsávot használja.

Nem akarta elengedni a diákokat egy ISIS-túlélő előadására a felügyelő, mert szerinte az elősegíti az iszlamofóbiát

Nem akarta elengedni a diákokat egy ISIS-túlélő előadására a felügyelő, mert szerinte az elősegíti az iszlamofóbiát

Az iskolai tanács egy tagja megtiltotta a diákoknak, hogy részt vegyenek egy könyvklub rendezvényén, ahol a Nobel-békedíjas Nadia Murad mutatja be könyvét, amelyben arról ír, hogy élte túl, amikor az Iszlám Állam elrabolta és szexrabszolgává tette őt tinédzser korában. Az iskolatanács felügyelője szerint a diákok részvétele az előadáson elősegítené az iszlamofóbia kialakulását.

Donald Trump fontolgatja, hogy elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Donald Trump fontolgatja, hogy elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Mindezt a volt elnök korábbi segítője, Sam Nunberg kotyogta el a a Breitbart News-nak.

Támadóállásban a delta, az omikron és a magyarországi baloldal

Támadóállásban a delta, az omikron és a magyarországi baloldal

Szükséges lenne megállítani mind a hármat, még mielőtt hatalmas nagy károkat nem tesznek hazánkban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére