Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gyűlöletbeszédért börtön jár

Bohár Dániel

2020.01.29. 11:00

Niedermüller Péter végre tiszta vizet öntött a pohárba. Azt eddig is tudtuk, hogy utál minket, magyarokat, mostanra kiderült az is, gyűlöli a „fehér, keresztény, heteroszexuális” férfiakat és nőket. A Demokratikus Koalíció politikusa bőven kimerítette a gyűlöletbeszéd törvényi tényállását, amely 3 év börtönnel is büntethető.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció egykori európai parlamenti képviselője, jelenleg a VII. kerületi polgármestere gondolt egyet, bement az ATV-be és a beszélgetés hevében ezt mondta:

Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a »gyűlöletvalamiket«, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.

Ezek olyan mondatok, amelyek mellé nem igazán kell magyarázat, de azért kicsit értelmezzük az elhangzottakat. Niedermüller szerint a „fehér, keresztény, heteroszexuális” ember egy „rémisztő képződmény”. Mi több! Ezen „képződmények” a mai családmodellbe tartoznak bele. Ez tényleg botrányos és hihetetlen! Mit képzelnek ezek az emberek magukról?

A stúdióbeszélgetés legtanulságosabb része, hogy mielőtt Niedermüller elmondta rasszista monológját, felhívta a figyelmet arra, hogy őt nem a gyűlölet hajtja. Bezzeg a Fideszt! Ahogy az is rendkívül elgondolkodtató, hogy Niedermüller megnyilvánulása után a stúdióban jelen lévő további három ember (1 műsorvezető, 2 vendég) közül egyik sem mondta neki, hogy Péter, miről beszélsz? Hülye vagy? A mondandóddal nem tudok közösséget vállalni.

Niedermüller Péter korábban az Európai Parlamentben képviselte a Demokratikus Koalíciót, azt korábban sem gondoltam, hogy a magyar embereket, de ezek után kiderült az is, hogy a fehér, keresztény, heteroszexuális polgártársainkat sem. Hiszen az, aki ilyen gyűlölettel tud beszélni embertársairól, attól túl sok jóra nem lehet számítani. Ha már itt tartunk, Niedermüller jelenleg a VII. kerület polgármestere, játsszunk el a gondolattal, hogy a vezetőt megkeresi valamilyen kéréssel egy „fehér, keresztény, heteroszexuális” férfi vagy nő. Mit mond a polgármester? Kopj le, öreg! Eljárt feletted az idő. Tök ciki, hogy normális családod van. Lakás kéne? Majd ha fekete vagy muszlim leszel, gyere vissza. Csá!

Bevett gyakorlatnak számít nálam bármilyen ügy esetében elképzelni a fordított helyzetet. Képzeljük el, hogy mondjuk egy fideszes polgármester vagy országgyűlési képviselő nagy nyilvánosság előtt (ezen a mucsai szinten) elkezdene uszítani a mondjuk a homoszexuális zsidók ellen. Biztos vagyok benne, hogy másnap már címlap lenne a New York Timesban, Budapestről jelentkezne be a BBC és a CNN felváltva, a kéksisakosok pedig már Hegyeshalomnál lennének.

Eközben mi történik most? A rasszizmusra nagyon érzékeny libsi sajtó hallgat vagy védi Niedermüllert, ahogy a nemzetközi média sem nagyon foglalkozik a botrányos kijelentéssel.

Ez az a bizonyos undorító kettős mérce, amit állandóan alkalmaznak.

Niedermüller Péter ellen csütörtökön tüntetést szerveznek a hivatala elé délután 5 órától. A demonstráció a legkevesebb, a lemondás a minimum, a bíróság pedig az első lépés. Niedermüller gyűlöletbeszédet, vagy ahogy a jog mondja, közösség elleni uszítást hajtott végre.

§ Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet ellen,

b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy

c) a lakosság egyes csoportjai ellen – különösen fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel – gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A sors fura fintora, hogy ezt a törvényt még Gyurcsányék fogadták el 2010 előtt. Niedermüller saját kardjába dőlhet, vagyis fogalmazzunk pontosan, saját kardjába kell dőlnie. Bízom benne, hogy nem lehet mindent következmények nélkül megtenni. Gyurcsány embere átlépte azt a bizonyos vörös vonalat. Felelnie kell!

Niedermüller egyébként azt is bebizonyította, hogy az gyűlöl a legjobban, aki tagadja, hogy gyűlöl bárkit is.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soha nem tiltották a szájmaszk viselését az Országos Vérellátó Szolgálatnál

Soha nem tiltották a szájmaszk viselését az Országos Vérellátó Szolgálatnál

Kell vagy sem az Országos Vérellátó Szolgálatnál (OVSZ) szájmaszkot viselnie a dolgozóknak?

Németországban lassul a terjedés, Hollandiában drámai a helyzet

Németországban lassuló ütemben terjed az új típusú koronavírus, legalábbis a bizonyítottan fertőzöttek számának alakulása alapján. A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint kedd délelőtt 66 885 fertőzöttet tartottak nyilván, ami 4445 esettel – 7,1 százalékkal – több azt egy nappal korábbi 62 435-nél. Hollandiában kedd estére a halottak száma átlépte az ezret.

Elutasították a kiutasított irániak azonnali jogvédelem iránti kérelmét

lutasította a Magyarországról és az Európai Unió területéről kiutasított, korábban koronavírus miatt karanténban lévő tizenhárom iráni állampolgár azonnali jogvédelem iránti kérelmét kedden a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Kilenc magyar úszónak is pozitív lett a tesztje

Kilenc magyar úszónak is pozitív lett a tesztje

Kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt az elvégzett koronavírus-tesztek – közölte a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) azok után, hogy a nap folyamán Kapás Boglárka és Kozma Dominik is bejelentette: megfertőződött.

Orbán Viktor az esti műszakra érkezik az akciócsoport-vezetők ülésére

Orbán Viktor az esti műszakra érkezik az akciócsoport-vezetők ülésére

Orbán Viktor Facebook oldalán jelentette pár perce: „Huszadik nap. A védekezés folytatódik.”

A nap legfontosabb hírei

A nap legfontosabb hírei

Újabb magyar fertőzöttek, köztük az első híres sportoló, lassul a járvány, svéd emberkísérlet és amerikai erőfitogtatás, Salvini támogatja a magyarokat és a kormányt.

7 milliárd forint összegben pályázhatnak orvosi szolgáltatással kapcsolatos fejlesztésekre a magyar falvak

Orvosi szolgálati lakásra, orvosi rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére nyújthatják be pályázatukat kedd délutántól az ötezer lakosúnál nem nagyobb települések.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére