Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gyöngyöspatai emberkísérlet

Bohár Dani

2020.01.15. 15:10

Gyöngyöspatán immáron 10 éve kísérletek zajlanak. A szélsőjobb és -bal felváltva feszegeti a határokat. A végeredményt tekintve semmiféle különbség nincs. A terepgyakorlatozók mikor befejezettnek érzik a munkát, továbbállnak, hazatérnek. A gyöngyöspataiak pedig maradnak, és elszenvedik a mesterségesen gerjesztett gyűlölet kártékony hatásait.

Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatóján keményen beleállt a gyöngyöspatai ügybe. A miniszterelnök igazságtalannak nevezte, hogy Gyöngyöspatán a cigányok érdemi munkavégzés nélkül milliókat kapnak. Orbán szerint ez feszültséget szül a településen a romák és a nem romák között.

Gyöngyöspatán jártam, frissek a személyes tapasztalataim, az egymás iránti gyűlölet beindult.

A történet lényege dióhéjban: a bíróság ítélete szerint 2004 és 2017 között a gyöngyöspatai általános iskolában szegregálták a roma diákokat. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy a kevésbé jó képességű tanulókat különválasztották a jobbaktól. A válogatás a helyiek elmondása szerint nem származás, hanem kvalitás szerint történt. Az esetre lecsaptak a civilnek hazudott szervezetek és hosszú évek kemény munkájával sikerre vitték az ügyüket. Összesen 60 cigány gyereknek 100 millió forint kártérítést kell kifizetnie az önkormányzatnak és az iskolát fenntartó tankerületnek. A romákat képviselő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány kimondott célja a precedens „legyártása” volt. Megcsinálták. Az oktatásban (elvileg) hátrányban részesülő gyermekeknek készpénzt kell kapniuk az ítélet szerint. Érdekes, hogy a civilnek mondott szervezet nem oktatási kárpótlásért harcolt.

A cigányok még meg sem kapták a pénzt, de már most érezhető konfliktus van a városban.

Igazán részletezni sem kell, hogy a romák mennyire várják a milliós összegeket, akad olyan család is, akik már előre felvettek hitelt és el is költötték azt. Az egyre feszültebb helyzetnek két oka van. Az egyik, hogy a cigányok egyre türelmetlenebbek a beígért pénz érkezésének közelgő időpontja miatt. A másik pedig etnikai jellegű, hiszen a gyöngyöspatai többségi lakosság nem nézi jó szemmel, hogy a romák 100 millió forintot kapnak, ahogy ők mondják, a „semmire”. A település sajnos ismét puskaporos hordó lett.

Gyöngyöspatán nem ez az első eset, hogy kívülről gerjesztett konfliktus szövi át a mindennapokat. 2011 tavaszán a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a romák által egyre gyakrabban elkövetett bűncselekmények miatt járőrözni kezdett. A szélsőjobboldali szervezet megmozdulására aztán felkapaszkodott a Jobbik is (akkor még Vona Gáborral). A párt célja egyértelműen a politikai haszonszerzés volt. A konfliktus több mint egy hónapig tartott. A településen a szélsőjobboldal után természetesen megjelentek a szélsőbaloldali jogvédőnek mondott hivatásos hergelők is. A gyöngyöspatai eseményekkel nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi sajtó is rengeteget foglalkozott. Elkészültek a bakancsos felvételek, amelyek tökéletesen bemutatták, hogy Magyarországon aztán tényleg náci lábbal tiporják a demokráciát és az emberi jogokat. Mindenki megcsinálta a saját balhéját és amikor már megvolt a kellő haszon, akkor a külső behatás okozói hazamentek, felszívódtak. A gyöngyöspataiak viszont itt maradtak. Békétlenségben, káoszban, adósságban.

2011 után 2020-ban is ugyanez a forgatókönyv készül. Egy külső erő („civilek”) beleavatkozik a mostanra lenyugodott település élete. Az utálkozás és a gyűlölet már most beindult Gyöngyöspatán. A Heves megyei város a szélsőségesek tesztpályája lett.

Beszélhetünk ebben az esetben jobb- vagy baloldali extremitásról, a végeredményt tekintve semmi különbség nincs.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Megkezdődött Nyugat-Európa Soros-terv szerinti lakosságcseréje

Megkezdődött Nyugat-Európa Soros-terv szerinti lakosságcseréje

Nyugat-Európában a termékenységi ráta folyamatosan csökken, a bevándorlólakosság száma pedig évről évre emelkedik. Nagyjából így kell elképzelni azt a lakosságcserét, amit Soros György anno a tervében megálmodott.

Ezektől a szervezetektől várja Trump megbuktatását Soros György

Ezektől a szervezetektől várja Trump megbuktatását Soros György

Nem bízza a véletlenre Soros György a november 3-án esedékes amerikai elnökválasztás kimenetelét. Az amerikai tőzsdespekuláns az idei ciklusban több mint a tripláját költötte Trump megbuktatására, mint 2016-ban. A V4NA nemzetközi hírügynökség megmutatja, hogy hová vándoroltak Soros Trump-ellenes támogatásai.

Gyurcsányné szerint a magyar munkások tanulatlanok

Gyurcsányné szerint a magyar munkások tanulatlanok

Több százezer magyar embert sértegetett Dobrev Klára az ATV műsorában.

Kijev bekérette a magyar nagykövetet, Szijjártó kemény választ adott

Kijev bekérette a magyar nagykövetet, Szijjártó kemény választ adott

„Ha Ukrajna komolyan gondolja, hogy az Európai Unióval szorosabb együttműködésre törekszik és az európai integráció útjára kíván lépni, akkor az ilyen bekéretéseket végre el kellene felejteniük” – közölte a magyar diplomácia első embere.

Íme, a mai nap legfontosabb hírei!

Íme, a mai nap legfontosabb hírei!

Este 7:59, azaz napvégi hírösszefoglaló a 888-on.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére