Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gyerek nem játék

888.hu

2016.03.01. 18:38

Iskolai bojkottot hirdetett február utolsó napjára a "szülõi összefogás gyermekeink jövõjéért" elnevezésû Facebook-csoport. A balliberális médiumok minden igyekezete ellenére az akció felemásra sikeredett.

Az összesítés szerint az általános iskolás és gimnazista tanulók 3,6 százaléka, mintegy 50 ezer diák nem ment hétfőn suliba. Persze nem mellékes az sem, hogy sok nebuló nem a köznevelési rendszer, hanem az influenza elleni küzdelem miatt maradt távol az iskolapadtól.

A véleménynyilvánítás, a szabad szólás joga mindenkit megillet. Ezt a jogot nem lehet és nem is kell elvitatni senkitől. Korunk egyik nagy vívmánya ez. Mindenki azt mond, amit akar, és azt tesz, amit akar, pontosan addig a pontig, amíg nem sért másokat, vagy a közösség jogszabályait. 

Az Európai Unió országaiban, így Magyarországon és a világ számos más pontján is a gyermekek – a jog szerint – 14 éves korukig cselekvőképtelenek, 14 és 18 között korlátozottan cselekvőképesek. A fő szabály szerint a gyermek akkor válik nagykorúvá, ha betölti a 18. életévét. Onnantól lesz választó és választható, onnantól kezdve kapcsolódhat be a közügyek intézésébe.

Félreértés ne essék, ezek a szabályok nem a felnőtt társadalmat, hanem a gyerekeket védik. Egyszerűen azért, mert a gyermekek értékítélete, jártassága, világképe, önállósága addigra szilárdul meg és éri el azt a szintet, ami lehetővé teszi a megfontolt, felelős döntéseket.

Talán abban is konszenzus van, hogy a gyermek az egyik legfőbb érték.

Éppen ezért érthetetlen, hogy néhány ezer szülő miért készteti politikai cselekvésre a gyermekét (vö. Nem leszek suliban). Egy hat-nyolc-tízéves mennyit ért meg abból, hogy le kell rombolni a KLIK-et? Mennyit ért meg abból, hogy ma reggel anyu kockás inget adott rám, hogy ezzel tiltakozzak a köznevelési rendszer ellen?

Nem. Ez nem a gyermekeink érdekeit szolgálja. Ez a szülő projekciója. A balhét nem a gyerekekkel kell elvitetni.

Ha tanárok nem értenek egyet a köznevelés rendszerével, tüntessenek, tiltakozzanak és minden törvényes eszközt vessenek be. Mert ehhez joguk van. Ha a szülők nem értenek egyet a köznevelés rendszerével, tüntessenek, tiltakozzanak és minden törvényes eszközt vessenek be. Mert ehhez joguk van. De a gyerekeket hagyják ki ebből a játszmából, mert a gyerekeket politikai cselekvésre késztetni nincs joguk.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egy tucat migránst fogtak Szegeden

Egy tucat migránst fogtak Szegeden

Sűrű két nap áll a magyar rendőrök mögött.

Márki-Zay könyve még az ellenzékiek szerint is gyenge, ráadásul ő maga is egyre kevésbé vállalja fel

Márki-Zay könyve még az ellenzékiek szerint is gyenge, ráadásul ő maga is egyre kevésbé vállalja fel

Az utóbbi időszak botrányai miatt egyre kínosabbá vált a vásárhelyi polgármester számára a Szeretemország. Ezt jelzi, hogy ő maga és hívei is immár Kálmán Olga-könyvként emlegetik a páros beszélgetőkötetet, a tartalom kapcsán pedig Márki-Zay elkezdett Kálmán Olgára mutogatni – olvasható a promenad.hu elemzésében.

Ursula von der Leyen az Európai Bizottság új elnöke

Megválasztották Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikust az Európai Bizottság következő elnökének az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kedden.

Indul a Publik Ligája a 888-on

Indul a Publik Ligája a 888-on

A 888 bemutatja nektek a jobboldali véleményvezérek bajnokságát.

„Ne rúgjanak ki több embert azért, mert a Bibliából idéz” – hirdeti óriásplakát egy lengyelországi IKEA előtt

„Ne rúgjanak ki több embert azért, mert a Bibliából idéz” – hirdeti óriásplakát egy lengyelországi IKEA előtt

A buzipropagandát kimaxoló multi nem is olyan régen azért bocsátotta el lengyelországi leányvállalatának egyik dolgozóját, mert az a Szentírás homoszexualitással kapcsolatos passzusait idézte. A normalitáspárti lengyelek azonban felvették a kesztyűt.

Saját pártja fúrta meg Szanyi kapitányt

Saját pártja fúrta meg Szanyi kapitányt

Visszahívta MSZP-alelnöki tisztségéből a párt országos etikai és egyeztető bizottsága Szanyi Tibort – közölte a szocialista párt kedden az MTI-vel.

Tudtad-e, hogy: A szexfüggők élete nem móka és kacagás

Tudtad-e, hogy: A szexfüggők élete nem móka és kacagás

Ráadásul gyógyulni sem lehet belőle. Mindent a függőségekről II. rész.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére