Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gyalázkodó gyalázkodása

Bohár Dániel

2022.01.11. 18:10

Itt nem az a helyzet, hogy valaki “nem azt mondja, amit szeretne”, itt nem rosszul megfogalmazott, félreérthető kijelentésekről van szó. Nem, itt egy teljesen abszurd, szürreális gondolatiság rajzolódik ki. Nevetgélhetünk rajta, mert mókásnak hat, csak a probléma az, hogy nem viccből mondja.

Márki-Zay Péter megnyilvánulásait figyelve folyamatosan visszatérő elem, amikor hosszasan beszél bizonyos társadalmi csoportokról, vallás, szexuális irányultság, származás szerint. Sosem értettem, hogy miért ennyire fontos neki, hogy valaki kiben hisz, kit szeret vagy milyen a bőrének a színe.

Vasárnap este azonban kiderült, hogy mi is a helyzet.

Márki-Zay újra teret kapott (Péterfi Judit “örömére”) és beszélt. A szokásosnál is nagyobb hülyeségeket. Elemezhetném a szövegét percről perce, hiszen jóformán nem volt üresjárat, mindig mondott valami teljes képtelenséget.

A legbotrányosabb szerintem mégis az volt, amikor felidézte decemberi találkozásunkat és a vállalhatatlan kikelését, Arthur Finkelsteinről beszélt gyalázatos stílusban. A kampánytanácsadó már 5 éve halott, ennek ellenére Márki-Zay “zsidózott és melegezett”. Teljesen érthetetlen volt. Nem véletlen, hogy több zsidó vallási vezető is elítélte Márki-Zay kirohanását. Nem politikus, miniszterelnök-jelölt, hanem ember sem beszélhet így.

Ennek ellenére Márki-Zay folytatta az ámokfutását és vasárnap esti bejelentkezésében arról beszélt, hogy “a Fideszben egyébként van néhány zsidó, bár elég kevés.” Felmerül néhány kérdés a kijelentés kapcsán. Márki-Zay Péter listát vezet arról, hogy hány zsidó van a Fideszben? Azt mondja, hogy elég kevés, mennyivel lenne elégedett? Miért fontos, hogy kinek mi a vallása? Nem az a valódi érték, hogy jóember vagy rosszember?

Ez a vonal a magyar politikában nem újkeletű hosszú évekkel ezelőtt Gyöngyösi Márton a Parlamentben arról beszélt, hogy listázni kellene a zsidó képviselőket. Akkor teljesen jogosan olyan hatalmas volt a megdöbbenés a kijelentés miatt, hogy a baloldali pártok a Fidesszel közösen tüntetést is tartottak. Ma ugyanezek a baloldali pártok már szövetségesként tekintenek Gyöngyösire és a teljes Jobbikra.

Maradjunk annyiban, hogy Márki-Zay Péter gyalázkodásának nincs helye a magyar közéletben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Jelenleg az ország reaktorainak fele nem üzemel a folyamatban lévő karbantartások miatt, az erőművek új generációja pedig még nem épült meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére