Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fasiszták és a kommunisták szövetsége

Bohár Dániel

2022.02.16. 12:00

Európában a politikai karrierek véget szoktak érni egy olyan mondat után, amelyet Márki-Zay Péter intézett az emberekhez.

 

Ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.”

 

Ezt a mondatot Márki-Zay Péternek sikerült elmondania Fonyódon egy fórumon. Bevallom, hogy nehéz félreérteni a kijelentést. Számomra ez azt jelenti, hogy az egyesült baloldal képviseli a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat is.

Mostanában nem volt olyan politikai formáció Magyarországon, amely nyíltan felvállalta, hogy a kommunistákat és a fasisztákat is képviseli.

Egy ilyen mondat után Európában a politikai karrierek véget szoktak érni. Márki-Zay Pétert azonban elkezdte mosdatni a balliberális sajtó. Mondván: nem úgy értette, nem ezt akarta mondani. Ismerjük már ezeket a formulákat, ugyanis Márki-Zay Péter megszólalásainak jelentős részét utókommunikációval kell rendbe tenni vagyis képtelen hiba nélkül beszélni.

Ez óriási probléma, főleg ha valaki miniszterelnök-jelölt. Képzeljük el (tényleg csak képzeletben) azt a helyzetet, hogy Márki-Zay egy komoly európai vezetővel tárgyal, aztán beszól neki vagy rosszul fogalmazza meg azt, amit mondani akar. Az egész országot képes lenne lejáratni.

Na, de vissza a kapitány egészen döbbenetes kijelentéséhez, miszerint a baloldal egyszerre képviseli a kommunistákat és a fasisztákat is.

Lemondott? Bocsánatot kért? Visszavonul a politikától? Dehogy! Márki-Zay Péternél megszületett a megoldás két nappal a kijelentése után, miszerint: Orbán!

Tehát arról, hogy ő fasisztákról és kommunistákról beszél a szövetségesei között, Orbán Viktor tehet.

Ha a kedves olvasó most elveszette a fonalat, az nem ő hibája.

Márki-Zay Péter mondataiból, kijelentéseiből kirajzolódik egy világkép, amelyet a baloldal miniszterelnök-jelöltje képvisel.

Véletlen lenne, hogy több alkalommal is antiszemita kijelentéseket tett? Véletlen lenne, hogy folyamatosan ostobának nevezi azokat, akik nem értenek vele egyet? Véletlen lenne, hogy minden, a magyarok számára pozitív intézkedést eltörölne?

Véletlenül sem hiszem, hogy véletlen lenne.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon. Pedig Márki-Zay Péter még kampányolt is a másik jelölt mellett, de a „Kapitány” ezúttal se járt sikerrel. Ez (sem) az ő és a baloldal hétvégéje. Ám ez még nem minden: Orosházán is jobboldali jelölt nyert!

Jeruzsálem a robbantásoktól és a szirénától, az Egyesült Államok pedig Donald Trump beszédjétől hangos

Jeruzsálem a robbantásoktól és a szirénától, az Egyesült Államok pedig Donald Trump beszédjétől hangos

Elindultak az újabb gabonaszállító hajók Ukrajnából, melyet a „remény jelének” tart Ferenc pápa.

Az olasz baloldal kitalálta a tuti receptet a jobboldal győzelme ellen: össze kell fogni

Az olasz baloldal kitalálta a tuti receptet a jobboldal győzelme ellen: össze kell fogni

A szeptember 25-i parlamenti választásokon a jobboldal kormányra kerülését akarja megakadályozni a baloldali erők vasárnapra megszületett választási szövetsége Enrico Letta, a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára szerint. Enrico Letta alig jelentette be a szövetség felállását, Carlo Calenda, az Akció nevű párt vezetője vasárnap délután egy televíziós interjúban közölte, hogy mégsem csatlakozik a baloldali pártok csapatához.

Ferenc pápa üdvözölte a gabonát szállító hajók elindulását az ukrajnai kikötőkből

Ferenc pápa a remény jelének nevezte a többek között gabonával megrakott hajók elindulását az ukrajnai kikötőkből a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap. Az egyik hajó Olaszországba tart.

Donald Trump: A radikális baloldalt a feledésbe kell taszítani

Donald Trump: A radikális baloldalt a feledésbe kell taszítani

A közelgő választások megnyerését nevezte a konzervatív erők legfontosabb feladatának a volt amerikai elnök helyi idő szerint szombaton az egyesült államokbeli Dallasban, az Amerikai Konzervatív Unió nagyszabású nyári konferenciáján (CPAC) felszólalva.

Az Iszlám Dzsihád újabb parancsnokával végzett az izraeli hadsereg, megszólaltak a szirénák Jeruzsálemben is

Az izraeli hadsereg vasárnap bejelentette, hogy végzett az Iszlám Dzsihád terrorszervezet újabb parancsnokával Gázában. Ugyancsak vasárnap megszólaltak a légvédelmi szirénák Jeruzsálemben is.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére