Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A DK hitet tett a szélhámosság, a pártállam, a korrupció, a trágárság és az erőszak mellett

Vincze Viktor Attila

2019.04.15. 17:28

Igazi pártállami retró csemegével és aktuálpolitikai pornográfiával szolgált a vasárnapi DK-nagygyûlés a magyar közélet számára. Az igazából egyetlen teljesíthetõ politikai ígéretet meg nem fogalmazó nagygyûlésen a "tiszta" hangot a Trágárkaként elhíresült Nagy Blanka, a közélet tisztaságát Czeglédy Csaba, a becsületes és demokratikus politikusokat pedig a Gyurcsány házaspár képviselte.

Bármennyire is hihetetlen, de a Demokratikus Koalíció 2019-es választási eseményén Gyurcsányné – akit nem szabad így hívni – és Gyurcsány Ferenc családi pártja a róluk kialakult sztereotípiákra igyekeztek még egy lapáttal rátenni.

A DK-nagygyűlés egyértelművé tette, hogy a párt a korrupciót teljesen elfogadható dolognak tartja, hiszen a résztvevők óriási vastapssal köszöntötték a 6 milliárd forintos áfacsalással meggyanúsított Czeglédy Csabát, akit a párt egyébként még a jelöltjei listájára is felvett, hogy ezáltal is védettséget adjon a gyanús ügyekbe keveredett szombathelyi politikus-vállalkozónak, a DK ügyvédjének.

De Czeglédy mellett a nagygyűlés szervezői és résztvevői még a Trágárkaként elhíresült Nagy Blanka mellett is tüntetőleg kiálltak, amivel pedig hitet tettek a trágár, fenyegető, erőszakos és nívótlan politizálás mellett. Az ország legordenárébb stílusban megnyilvánuló középiskolásának a szerepeltetésével a DK egyszersmind elismerte azt is, hogy a szavazati joggal nem bíró iskoláskorúakat is kész politikai eszközként gátlástalanul felhasználni a saját érdekei mentén. Nagy Blankának, a DK ifjúsági politikai markotányosnőjének a beszéde – amelyben például a szegedi Csillagba való bebörtönzéssel fenyegette meg a Fidesz politikusait (és szavazóit is implicite) – egyébként önmagáért beszélő módon csak a gyűlöletről és az erőszakról szólt, és ennek megfelelően nagy sikert is aratott a DK-s gyűlés résztvevőinek körében.

Nehéz eldönteni, hogy sírjunk vagy inkább nevessünk azon az eklektikus érzelmi kavalkádon, ami a Dobrev Klárát, Apró Antal politikai örökösét támogató DK-s közönség megnyilvánulásaiból, illetve Gyurcsány Ferenc és neje a magyar állapotok fölött érzett elérzékenyüléseinek a pillanataiból állt össze. Dobrev Kláráék valamiért fontosnak tartották annak az üzenetnek a fölvállalását, hogy Gyurcsányné az 1956-os megtorlást túl puhának tartó, még több kivégzést követelő Apró Antalnak a leszármazottja. Gyurcsányék érzelmei ugyanakkor szemmel láthatóan más vonatkozásokban is felülírták az ész és értelem hangjait, hiszen nem lehet másként értelmezni azt, hogy az Európai Egyesült Államok létrehozását a párt egyik legfontosabb céljaként meghatározó Gyurcsányné képes volt hosszasan siránkozni az EU-tagállamokban munkát vállaló magyarok miatt.

Mindezek mellett nem kicsit ellentmondásos módon Gyurcsányné előadásában még az is elhangzott, hogy a tömeges migráció – ami egyébként nincs a magyar határok mentén a DK szerint – nem állítható meg a magyar határkerítéssel, mert a bevándorlás egyik fő oka, a klímaváltozás sem állítható meg egy kerítéssel. 

Szinte természetes módon, a DK „történelmi” jelentőségű nagygyűlésén az EU megmentésére és az Európai Egyesült Államok létrehozása vonatkozó jelszavakon túl csak olyan, teljesen szélhámos aktuálpolitikai ígéretek hangzottak el, mint például az EU által garantált jövedelmek és nyugdíj megteremtésének – még a nyugat-európai balliberális pártok által sem támogatott, tehát eleve totálisan esélytelen – létrehozása.

Ami pedig az ellenzéki pártokkal való együttműködést illeti: a DK-nagygyűlés alapján igazoltan hitelt érdemlővé vált minden olyan korábbi jóslat, amely szerint a Gyurcsány pártjával való összefogás valójában csak egy, a DK részéről jelentkező halálos öleléssel egyenlő.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha LászlóFalusi Vajk, Fűrész GáborGFGGábor LászlóH.I.Horváth ZsófiaIfj. Lomnici ZoltánMegadja GáborPozsonyi ÁdámSzentesi Zöldi LászlóVincze Viktor Attila.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére