Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A dadus és a babysitter

Bohár Dániel

2022.01.17. 12:00

Mennyire lehet komolyan venni egy olyan embert, akit már egy pillanatra sem mernek magára hagyni? Egy hete még úgy nézett ki, hogy Márki-Zay Péter legalább a szokásos vasárnap esti bejelentkezéseit megtarthatja önállóan, de ekkor jött Gyurcsány és ezt is elvette.

 

Úgy kezdődött az egész, hogy Márki-Zay Péter folyamatosan, minden nyilvános megszólalása alkalmával döbbenetes kijelentéseket tett. Pontosabban ismertette a programját, amely a rezsicsökkentés eltörléséből, a fizetős egészségügyből, a migráció támogatásából és a különféle társadalmi csoportok elleni gyűlöletkeltésből áll.

Egy idő után Gyurcsány felismerte, hogy ez sok. Nagyon sok. Emiatt Márki-Zay mellé tette Simon Andrást, az ATV független-objektív munkatársát. A babysitter aztán segítségképpen kapott egy dadust is Péterfi Judit személyében, így már ketten kellett volna megállítaniuk a Márki-Zay kommunikációs lavinát.

Péterfi bemutatkozása nem sikerült túl jól, hiszen az egész hazai sajtó előtt égette le magát és Márki-Zay Pétert, amikor belemondta a kamerákba, hogy a kapitány sajnos semmilyen kérdésre nem válaszolhat. Aztán ezután még gyorsan meg is ráncigálta a riportereket. Szóval teljes káosz volt.

Egy héttel később ismét nyilvános programjai voltak Márki-Zaynak és Péterfi hozta a formáját, teljesen amatőr módszerekkel próbált lekoptatni minket, újságírókat. Nyilván nulla sikerrel. A kapitány pedig csak mondta. Például elmesélte azt is, hogy minden nap szokott „ostobázni” és leginkább az ostobákat nevezi ostobának, ők azok, akik általában nem értenek vele egyet. Szóval vélhetően elég sok emberről van szó.

Eközben kiderült az is, hogy Márki-Zay hiába dédelgette a saját frakciójának ötletét Gyurcsányék olyan gyorsan lesöpörték azt az asztalról, hogy fel sem került. Tehát a kapitány úgy a baloldal miniszterelnök-jelöltje, hogy semmilyen politikai támogatottság nincs mögötte, egyetlen komolyabb szövetségese nincs. Erre szokták mondani, hogy báb.

Nincs frakció, vannak viszont felügyelők. Ezek a felügyelők pedig már annyira vannak, hogy Márki-Zay egyetlen még meglévő eszközét, a vasárnapi élőzést is elvették. Vasárnap este már vártam, hogy ismét bejelentkezik és órákig mondja a döbbenetes ötleteit, de nem.

Megjelent mellette Simon András, aki gondosan figyelt minden mondatára, ha esetleg elkalandozott, azonnal visszaterelte. A Gyurcsány-team mindent elvett Márki-Zaytól, semmi nem maradt neki.

És akkor a kapitány bemondja, hogy vitát szeretne Orbán Viktorral. Miniszterelnök-jelölt úr! Ki vitatkozna? Simon András vagy Péterfi Judit? Csak azért kérdezem, mert jelen pillanatban úgy áll, hogy még a saját gondolatait sem mondhatja el. Úgy érzem ez kevés lenne bármilyen vitához is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Václav Klaus: Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme

„Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges, és ez inspiráló” – jelentette ki Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor fogadta az angolai UNITA elnökét

A magyar miniszterelnök és az angolai ellenzéki erő vezetője a Karmelita kolostorban tartott megbeszélést.

Egy újabb republikánus kormányzó tiltotta ki a transznemű sportolókat a női versenyekről

A lépéssel Dél-Karolina lett a 16. állam, amely megtiltja a biológiai férfiak részvételét a női sportokban.

„Nyet means Nyet” – Oroszország már 2008-ban aggódott Ukrajna és a NATO miatt

„Nyet means Nyet” – Oroszország már 2008-ban aggódott Ukrajna és a NATO miatt

Érdekes dokumentumra bukkant a 888.hu a Wikileaks nevű szivárogtatóportálon. A „Nyet means Nyet” (magyarul: a nem nemet jelent) című feljegyzés szerzője William J. Burns, volt moszkvai nagykövet, aki jelenleg a CIA igazgatói tisztségét tölti be.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére