Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A CSU veteránja drámai hangú levélben ment neki a jobboldali német politikai elitnek

Jog és Szabadság

2021.07.30. 12:55

Vágatlanul közöljük a Söder pártelnöknek írt teljes dokumentumot.

Nyílt levélben támadta Angela Merkel Németországát Florian Stumfall, a német Keresztényszociális Unió (CSU) egyik legrégebb óta hivatalban lévő politikusa. Az egykori európai parlamenti képviselő és lapszerkesztő 52 év párttagság utáni nyugdíjba vonulásáról a magyar sajtó is beszámolt.

A CSU „veteránja” párttagságáról való lemondását kudarcok hosszú sorával indokolja. Florian Stumfall 52 éve tagja a Keresztényszociális Uniónak, így joggal nevezhető az egykori néppárt „veteránjának”. Karrierje „klasszikusan konzervatív”: humanista középiskola a jezsuitáknál, politika, filozófia, közgazdaságtan, doktori cím. Számos mű szerzője, és mind filozófiai érvei, mind politikai elemzései éber elméjéről és a dolgok helyes osztályozásának képességéről tanúskodnak. CSU-tagként 25 évig volt a „Bayernkurier” című lap politikai szerkesztője, öt éven át külpolitikai tanácsadó a CSU államigazgatásában – emellett részben Alfons Goppel tanácsadója volt az Európai Parlamentben, korábban pedig a Hanns Seidel Alapítvány tanácsadója, az afrikai állapotok komoly szakértője.

Vajon mi késztethet egy embert ezzel az életművel a háta mögött arra, hogy 52 év után hátat fordítson pártjának? És mindezt haraggal telve, amint azt Söder miniszterelnöknek és a pártvezetőnek küldött lemondólevele is mutatja. Ezzel az írásával Stumfall keményen szembemegy Németország és szeretett hazája, Bajorország „eredményeivel”, amelyek elérésében a CSU is jelentős szerepet játszott. Íme, a teljes, vágatlan tartalom.

Florian Stumfall korábbi CSU-tag levele 2021. július 12 -én kelt:

dr. Markus Söder MdL

Miniszterelnök

CSU vezetői

Mies van der Rohe Str. 1

80807 München

Tisztelt Elnök Úr!

Amióta újságíróként elkísértem önt első lépései megtételekor a parlamentbe, sok minden megváltozott, különösen a CSU. Ezért szeretném bemutatni a CSU politikájának összefoglalóját, és különösen azt a szerepet, amelyet a CSU koalíciós partnerként játszott Merkel uralkodása alatt. A mérlegeknek azonban őszintéknek kell lenniük, és ebben az esetben könyörteleneknek.

Merkel kancelláriája szerint Németország a következő:

Az államadósság a bruttó hazai termék valamivel több mint 60 százalékát teszi ki, ami csak annak tudható be, hogy az EKB politikája miatt kamatot nem fizetnek. A követelésekből és az EKB politikájából származó kockázatok meghaladják a 2 billiós határt, és így minden észszerű szintet. Ha hozzátesszük a feltételezett tartozásokat is, azaz az állam pénzügyi kötelezettségvállalásait a polgárok társadalmi igényei alapján, akkor a teljes terhelés körülbelül 7,5 billió eurót tesz ki. Cserébe a világ legmagasabb adói és vámjai vannak az országban.

A gazdaság már nem bírja a versenytársakkal való összehasonlítást. Az egységnyi munkaerőköltség emelkedik, a termelékenység csökken. A tartomány munkahelyei veszélyben vannak az energiaátmenet miatt, ami a legmagasabb energiaárakhoz és ugyanakkor végzetes ellátási bizonytalansághoz vezetett. Ha továbbra is lesz, Németországot deindusztrializáció fenyegeti.

A belső biztonság már nem garantált. Különösen néhány nagyvárosban vannak egész kerületek, amelyekben a német törvények a más kultúrából származó klánok uralma miatt már nem érvényesíthetők. A segédmunkásokat, a rendőrséget, a tűzoltóságot vagy a Vöröskeresztet egyre gyakrabban támadják meg a műveletek során. Ennek a tendenciának az oka a 2015 óta tartó korlátok nélküli bevándorlási politika. Minden évben a számokat tekintve nagyvárosnyi mennyiségű külföldi érkezik az országba, többnyire illegálisan.

Ennek további következménye a szociálpolitikában az öregségi és ifjúsági szegénység, valamint a lakáshiány jelenti a legnagyobb problémát, továbbá a lakosság iskolai végzettsége mindenütt csökken. Az egyetemek kénytelenek ortográfiai és számtani alapszakokat létrehozni. Az igazságszolgáltatás leáll, ahogyan azt Ralph Knispel berlini főügyész mutatta be „Rechtsstaat am Ende” című könyvében.

A törvény nagyrészt elvesztette kötelező erejét, és nem csak a bevándorlással kapcsolatban. Merkel például egy interjú során egyetlen mondattal törölte az Alaptörvény 6. cikkét, amely a család különleges védelmét garantálja. Csak egy másik példa a sok közül: Merkel azon követelése, miszerint egy tartományi választás eredményét „visszajára kell fordítani”, a demokratikus és alkotmányos elvek megértésének abszolút hiányáról tanúskodik.

Az ország infrastruktúrája gyengül, a hidak és utak már nem felelnek meg a szabványoknak. Az elektromos hálózat elavult, és bármikor összeomolhat. A vasút sürgős felújításra szorul. A hagyományosan központi iparágak, az autógyártás, a vegyipar és a gyógyszerészet, a hanyatlás szélén állnak. Az egészségügyi rendszer tönkrement, reménytelenül túlterhelt orvosok és a kórházak hiánya jellemzi. Németországban, amely egykor „a világ gyógyszertára” volt, szűk keresztmetszetek vannak a gyógyszerkínálatban. Ezenkívül a kivitelezés már nem finanszírozható.

A német háztartások átlagos vagyona 51 400 euró. Az euróövezet egészében 109 000. Például Görögországban kétszer olyan magas, mint Németországban. Ami a digitalizációt illeti, amelyet Merkel többször is idézett az elmúlt tizenkét évben, Németország egy feltörekvő ország szintjén van.

A Bundeswehr cselekvőképtelenséggel szembesül, de egyre több feladatot kell vállalnia nemzetközi szinten, a túlterhelésig és a nemzetközi jogtól függetlenül, az Afganisztánból való méltatlan kivonulás ellenére. Az ország nyilvános gúny tárgyává vált.

A véleménynyilvánítás szabadságát egyre inkább korlátozzák. Ebben kulcsszerepet játszik az ún. Netzwerkumsetzungsgesetz, egy törvény törvény, amely megnyitja az utat az átfogó ellenőrzés és cenzúra felé. Azok a médiában dolgozók vagy akadémikusok, akik nem követik a kormányzati irányvonalakat, munkahelyük elvesztésére számíthatnak. Régóta a mindennapi élet része, hogy azoktól az emberektől, akik kényelmetlen témákkal foglalkoznak a szabad médiában, megtagadják a rendszerhez való hozzáférést.

A Merkel által sok éven át vezetett CDU ez idő alatt a 40 pont feletti stabil rátáról néhány esetben jóval 20 százalék alá csökkent. A társadalom középosztályának alig van politikai képviselete a CDU-ban. Merkel a felelős az AfD térnyeréséért is. A CDU nyomában úszva a CSU is ettől szenved.

A kormány megszegi a törvényeket és a szerződéseket, ahogyan az atomenergia-szektorban diktált fokozatos megszüntetéssel is teszi. Tehát nem tudom elképzelni, hogy Ön, elnök úr, tudatában maradt volna annak, hogy a szén-dioxid nem káros gáz, hanem a bolygó összes aerob életének alapja. Visszamenőleges törvényeket hoznak. Az alkotmányosan garantált szabadságjogokat felülírják a rendeletek, az ürügyet pedig egy vírus adja.

A határnyitás, az energetikai fordulat, a véleménynyilvánítás szabadságának visszaszorítása, a különféle eurómentések, mindenekelőtt a nemzeti szuverenitás feloldására irányuló uniós politika, amely sérti az Alaptörvény 20. cikkét, amelyet az ellenállás joga véd – minden a törvénnyel szemben történik. Merkel alatt, valamint a CDU és a CSU támogatásával Németország megszűnt alkotmányos államnak lenni. Mindezt Merkel 16 éve után. A gazdaság egyelőre még mindig virágzó, és a visszaesés ellenére magas adóbevételekkel rendelkezik, azonban ezt a helyzetet legjobb esetben kudarc, rosszabb esetben pusztulás követi.

A CSU minden döntést kritika nélkül támogatott, amely ehhez a pusztító eredményhez vezetett. 16 év alatt pedig egyetlen parlamenti képviselő sem mutatott bátorságot arra, hogy felálljon a Bundestagban, és azt mondja: kancellár, tartsa meg hivatali esküjét, és tartsa be a törvényt!

De aki azt hiszi, hogy ez a borzalom vége, az téved. A CSU vezette Szövetségi Belügyminisztérium kidolgozta azt a törvénytervezetet, amely a 14 évnél idősebb gyermekek számára lehetőséget ad arra, hogy eldöntsék, melyik nemet választják, függetlenül az orvosi szakvéleménytől és a szüleik akaratától. Hiszen félnek a választótól, és a tervezetet nagyrészt elzártan tartják a választás napjáig. Itt kell megtenni a lépést a katasztrofális politikától a bűnözésig. A CSU keresztény hovatartozásától függetlenül részt vesz a saját ifjúságával szembeni bűnben, ami romlottságában a koncentrációs tábor orvosainak kísérleteire emlékeztet.

Ez már nem az a párt, amelyhez 52 évvel ezelőtt csatlakoztam, és amelyért egész életemben dolgoztam, ezért azonnali hatállyal távozom. Korábban a CSU ellenállt a korszerűségnek, sőt némi támogatást is adott a CDU-nak. Ma fájdalmasan meghajol előtte. Csak az állam parlamentjének tíz olyan tagját ismeri, aki képes elmondani a párt három elvét, a bajor himnuszról nem is beszélve. A CSU ilyen állapotban van!

Dr. Florian Stumfall

A dokumentumról beszámoló konzervatív fórum szerint Florian Stumfall az eredetiben, azaz a Markus Södernek küldött levelében is kihagyta a „Tisztelettel” udvariassági kifejezést, amely rendkívüli csalódottságot és mély megvetést, sőt kétségbeesést mutat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyrországon rendezik meg az első európai CPAC-et

Magyrországon rendezik meg az első európai CPAC-et

2022 tavaszán Budapesten fogják megrendezni az európai kontinens első CPAC-jét, azaz Konzervatív Politikai Akció Konferenciáját – jelentette be az esemény házigazdájaként Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) ügyvezető igazgatójával tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az erről szóló megállapodást is.

Fake News az áldozat segítés terén, szavaznak a svájciak az LMTQ-törvényről

Fake News az áldozat segítés terén, szavaznak a svájciak az LMTQ-törvényről

Működésbe lépett a balos Fake News hálózat az áldozatsegítés ügye körül. Hétvégén fognak szavazni a svájciak az új LMBTQ-törvényről.

A baloldal mindig bajba kerül, ha igazat próbál mondani

A baloldal mindig bajba kerül, ha igazat próbál mondani

A baloldalnak történelmileg nem erőssége az őszinteség. Tóth Bertalan például az előválasztás lebonyolításának kudarcos indulása kapcsán megpróbált ezen változtatni, de az igazságot feltárni igyekvő szocialista politikust mégis befedni látszik a baloldal hazugságokhoz ragaszkodó hagyományainak vastagon lerakódó guanója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére