Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A börtönből a városházába

Bohár Dániel

2019.09.14. 15:08

Magyar politikai abszurd: Czeglédy Csaba, a baloldal szombathelyi erős embere önkormányzati képviselő akar lenni a vasi megyeszékhelyen. A Gyurcsány Ferenc ügyvédje által létrehozott bűnszervezet az ügyészség vádirata szerint 6,2 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Hogy mindenki értse: ismét politikai babérokra tör egy olyan ember, akit milliárdos adócsalással vádolnak. Mondom én, hogy szürreális.

Nemrég Szombathelyen jártam, jó hangulatú, szép város, kedves emberekkel – egyáltalán nem érdemli meg, hogy az országos politikai közbeszédben annyival rendezzük le, hogy ez az a hely, ahol Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő lehet. Pedig sajnos ez a helyzet.

Ijfú szociból Gyurcsány embere

A szombathelyi születésű Czeglédy még csak 16 éves volt, amikor belépett az MSZP-be, fiatalon belevágott a politikai karrierépítésbe, és a helyi diákmunka szervezésbe. Jól ment az üzlet, elsők között alapított diákszövetkezetet, amely a Rébusz nevet kapta. A simliskedés és a fiktív számlák már ekkor megjelentek, nem is csoda, hogy néhány éves ténykedés után az adóhatóság emberei nyomozni kezdtek a cégnél, ekkor még “csak” 24 millió forintot csalt el Czeglédy, teljesítés nélküli számlákkal. A 20 éves fiatal diákmunka-szervező politikust öt rendbeli bűncselekménnyel vádolta meg az ügyészség, majd 2001-ben adócsalás és magánokirat hamisítás miatt 8 hónap börtönre ítélte, 2 évre felfüggesztve. Czeglédyt ez természetesen nem zavarta, még ugyanebben az évben beindította a Rébusz 2.0-át. Nem lesz nagy meglepetés, a cég néhány év alatt körülbelül 100 millió forint adótartozást halmozott fel. Az újabb bukás után aztán jött a Humán Operátor Zrt. – ez a név már ismerősen csenghet, hiszen azzal került be a híradásokba az elmúlt években, hogy a diákmunkára jelentkező tanulókat nem fizette ki. Emellett a Humán Operátor az ügyészség vádirata szerint 2011 és 2017 között összesen 6 milliárd 215 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A ügyben van olyan alvállalkozó, akit már le is ültettek, a börtönt egyébként maga Czeglédy Csaba is megjárta.

Czeglédy Csaba a vállalkozásai mellett nem hanyagolta el politikai karrierjének építését sem. Mindig is jó kapcsolatot ápolt Gyurcsány Ferenccel, ügyvédje is volt. Czeglédy egyébként régi szereplője a szombathelyi politikának is, korábban volt a helyi MSZP elnöke, a város alpolgármestere és önkormányzati képviselője. Az Európai Parlamenti választások idején szerepelt a Demokratikus Koalíció listáján is – ezzel egyébként mentelmi jogot szerzett és addig sem folyt ellene a büntetőügye.

Dióhéjban ezt érdemes tudni Czeglédy Csabáról. Ezen életúttal és jelenleg is zajló büntetőügyével úgy érezte érdemes megpróbálnia az önkormányzati képviselő-jelöltséget. Hátha.

A Derkovits Robin Hoodja

Derkovits lakótelep – így hívják Szombathely azon városrészét, ahol Gyurcsány embere megméretteti magát. Czeglédy Csaba egyébként itt született és jelenleg is van lakása a telepen, (ami biztosan nem azért van, hogy ezzel is előadja a nép egyszerű gyermeke sztorit.)

Szóval a Derkovits, a lakótelep építése 1963-ben indult el és nagyjából a 70 években nyerte el mai formáját. A városrész történelmileg is inkább baloldali beállítottságú, így nem is csoda, hogy a baloldaliságára mindig rettentően büszke Czeglédy Csaba már többször is megnyerte az önkormányzati választást. Beszélgettem a helyi emberekkel Czeglédyről, akit amolyan Robin Hoodnak tartanak itt. Magyarul nem érdekli őket, hogy a “Csabi” több milliárd forint adó csalhatott el. Ő legalább megcsinálta magának – mondták többen is. Egyedül az szúrja a Derkovitson élők szemét, hogy Czeglédy egy viszonylag drága német luxus autóval jár a telepen, amely az A8 fantázia nevet viseli.

Ha nyer, az sok mindent elárul

Czeglédy Csaba életútja – ahogy már korábban is írtam – finoman szólva sem nevezhető makulátlannak. A magyar igazságszolgáltatás állapotát jól jellemzi, hogy egy milliárdos adócsalási ügybe keveredett ember még szabadlábon van, az pedig számomra a teljes erkölcsi megsemmisülés, hogy ez a figura elindulhat egy politikai versenyen, amelyet önkormányzati választásnak hívnak. Egy gyakorlati kérdés: mi lesz akkor, ha megválasztják, de közben leültetik? Ja, erre már nem is gondolnak a választók, mert a “Csabi” majd azt is elintézi.

Már az is elég jól jellemzi a magyar néplelket, hogy Czeglédy Csaba összegyűjtötte az induláshoz szükséges aláírásokat, egy esetleges győzelem pedig több mint elkeserítő lenne.

A háttérből mindent ő irányít

Több megyeszékhelyhez hasonlóan Szombathelyen is összeállt a teljes baloldali ellenzék. Az ernyőszervezetüket Éljen Szombathelynek hívják. Az összefogás minden választókerületben állított jelöltet, csupán egyben nem. Vajon melyikben? Hát persze, hogy a Derkovitson. Itt ugyanis Czeglédy Csaba indul független jelöltként. Érdekes egybeesés, mégsem kell nagy politikai elemzői tudással rendelkezni ahhoz, hogy lássuk: az ellenzék próbálja eltolni magától Czeglédyt, hogy ne lehessen velük összemosni, ezt azonban viszonylag nehéz leplezni, hiszen Szombathelyen nyílt titoknak számít, hogy a balodalon a háttérből mindent Czeglédy irányít.

A simlis ellen egy makulátlan családapa

A Derkovitson a kormánypártok képviselőjelöltje Melega Miklós. Ő a helyi levéltár igazgatója, illetve a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke. Megszállott szombathelyiként szeretne a fejlesztésekre komolyabb hangsúlyt fektetni a városrészben, hiszen lenne mit javítani. Melega a Derkovits lakótelep főterénél kezdené a felújítást, illetve megoldaná az egyre nagyobb gondot okozó parkolási problémákat. Egy makulátlan életű családapa, vagy egy adócsalással vádolt priuszos? Október 13-án lehet választani Szombathely.

Én így a végén csak annyit remélek maradt még némi erkölcs a világon.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump: „Hillary megőrült!”

Trump: „Hillary megőrült!”

Donald Trump amerikai elnök vasárnap élesen bírálta Hillary Clinton volt külügyminisztert, volt elnökjelöltet azért, mert orosz érdekek szolgálatában állónak nevezett két elnökjelölt-aspiránst.

Tévhitek a klímaváltozásról: Az új világ = sivatag és csótányok?

Tévhitek a klímaváltozásról: Az új világ = sivatag és csótányok?

Rengeteg közhely és tévhit kering a klímaváltozással kapcsolatban mindkét oldalról. Új cikksorozatunkban megvizsgáljuk, hogy ezek vajon mennyire igazak, mit gondol ezekről a tudomány.

„A Jobbik méltatlanná vált a magyarság képviseletére”

Nincs többé keresnivalója a Corvin közben sem a Jobbiknak, sem Jakab Péter frakcióvezetőnek, aki a parlament lépcsőjén Gyurcsány Ferenccel esküdözött, és Dobrev Klárával állt egy színpadra – jelentette ki Pongrátz András Corvin-közi 56-os szabadságharcos, akinek a közleményét Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke juttatta el vasárnap az MTI-hez.

Ő nyerte a 12. Nemzeti Vágtát

Az idén is Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte a Nemzeti Vágta döntőjét Fantázia nevű lován, akárcsak tavaly.

Nyolc király hely Szegeden

Nyolc király hely Szegeden

Szeged a Dél ékszerdoboza, ehhez nem fér kétség. Az Alföld leggyönyörűbb és legharmonikusabb városa. Lokálpatrióta sorozatunk következő részében Szegedet vettük górcső alá, mégpedig gasztro szempontból.

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

A gazdasági lassulás egyre inkább eléri Kelet-Közép-Európát, a magyar gazdaság már megtette a lépéseket a várható gazdasági lassulás ellen.

Trócsányi: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

Trócsányi: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

Brüsszel jegeli a balkáni bővítést és amennyiben késleltetik az integrációt, más hatalmi centrumok szereznek befolyást a térségben – írta Trócsányi László, európai parlamenti képviselő vasárnap a magyarnemzet.hu oldalon, annak kapcsán, hogy az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére