Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A börtönből a városházába

Bohár Dániel

2019.09.14. 15:08

Magyar politikai abszurd: Czeglédy Csaba, a baloldal szombathelyi erős embere önkormányzati képviselő akar lenni a vasi megyeszékhelyen. A Gyurcsány Ferenc ügyvédje által létrehozott bűnszervezet az ügyészség vádirata szerint 6,2 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Hogy mindenki értse: ismét politikai babérokra tör egy olyan ember, akit milliárdos adócsalással vádolnak. Mondom én, hogy szürreális.

Nemrég Szombathelyen jártam, jó hangulatú, szép város, kedves emberekkel – egyáltalán nem érdemli meg, hogy az országos politikai közbeszédben annyival rendezzük le, hogy ez az a hely, ahol Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő lehet. Pedig sajnos ez a helyzet.

Ijfú szociból Gyurcsány embere

A szombathelyi születésű Czeglédy még csak 16 éves volt, amikor belépett az MSZP-be, fiatalon belevágott a politikai karrierépítésbe, és a helyi diákmunka szervezésbe. Jól ment az üzlet, elsők között alapított diákszövetkezetet, amely a Rébusz nevet kapta. A simliskedés és a fiktív számlák már ekkor megjelentek, nem is csoda, hogy néhány éves ténykedés után az adóhatóság emberei nyomozni kezdtek a cégnél, ekkor még “csak” 24 millió forintot csalt el Czeglédy, teljesítés nélküli számlákkal. A 20 éves fiatal diákmunka-szervező politikust öt rendbeli bűncselekménnyel vádolta meg az ügyészség, majd 2001-ben adócsalás és magánokirat hamisítás miatt 8 hónap börtönre ítélte, 2 évre felfüggesztve. Czeglédyt ez természetesen nem zavarta, még ugyanebben az évben beindította a Rébusz 2.0-át. Nem lesz nagy meglepetés, a cég néhány év alatt körülbelül 100 millió forint adótartozást halmozott fel. Az újabb bukás után aztán jött a Humán Operátor Zrt. – ez a név már ismerősen csenghet, hiszen azzal került be a híradásokba az elmúlt években, hogy a diákmunkára jelentkező tanulókat nem fizette ki. Emellett a Humán Operátor az ügyészség vádirata szerint 2011 és 2017 között összesen 6 milliárd 215 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A ügyben van olyan alvállalkozó, akit már le is ültettek, a börtönt egyébként maga Czeglédy Csaba is megjárta.

Czeglédy Csaba a vállalkozásai mellett nem hanyagolta el politikai karrierjének építését sem. Mindig is jó kapcsolatot ápolt Gyurcsány Ferenccel, ügyvédje is volt. Czeglédy egyébként régi szereplője a szombathelyi politikának is, korábban volt a helyi MSZP elnöke, a város alpolgármestere és önkormányzati képviselője. Az Európai Parlamenti választások idején szerepelt a Demokratikus Koalíció listáján is – ezzel egyébként mentelmi jogot szerzett és addig sem folyt ellene a büntetőügye.

Dióhéjban ezt érdemes tudni Czeglédy Csabáról. Ezen életúttal és jelenleg is zajló büntetőügyével úgy érezte érdemes megpróbálnia az önkormányzati képviselő-jelöltséget. Hátha.

A Derkovits Robin Hoodja

Derkovits lakótelep – így hívják Szombathely azon városrészét, ahol Gyurcsány embere megméretteti magát. Czeglédy Csaba egyébként itt született és jelenleg is van lakása a telepen, (ami biztosan nem azért van, hogy ezzel is előadja a nép egyszerű gyermeke sztorit.)

Szóval a Derkovits, a lakótelep építése 1963-ben indult el és nagyjából a 70 években nyerte el mai formáját. A városrész történelmileg is inkább baloldali beállítottságú, így nem is csoda, hogy a baloldaliságára mindig rettentően büszke Czeglédy Csaba már többször is megnyerte az önkormányzati választást. Beszélgettem a helyi emberekkel Czeglédyről, akit amolyan Robin Hoodnak tartanak itt. Magyarul nem érdekli őket, hogy a “Csabi” több milliárd forint adó csalhatott el. Ő legalább megcsinálta magának – mondták többen is. Egyedül az szúrja a Derkovitson élők szemét, hogy Czeglédy egy viszonylag drága német luxus autóval jár a telepen, amely az A8 fantázia nevet viseli.

Ha nyer, az sok mindent elárul

Czeglédy Csaba életútja – ahogy már korábban is írtam – finoman szólva sem nevezhető makulátlannak. A magyar igazságszolgáltatás állapotát jól jellemzi, hogy egy milliárdos adócsalási ügybe keveredett ember még szabadlábon van, az pedig számomra a teljes erkölcsi megsemmisülés, hogy ez a figura elindulhat egy politikai versenyen, amelyet önkormányzati választásnak hívnak. Egy gyakorlati kérdés: mi lesz akkor, ha megválasztják, de közben leültetik? Ja, erre már nem is gondolnak a választók, mert a “Csabi” majd azt is elintézi.

Már az is elég jól jellemzi a magyar néplelket, hogy Czeglédy Csaba összegyűjtötte az induláshoz szükséges aláírásokat, egy esetleges győzelem pedig több mint elkeserítő lenne.

A háttérből mindent ő irányít

Több megyeszékhelyhez hasonlóan Szombathelyen is összeállt a teljes baloldali ellenzék. Az ernyőszervezetüket Éljen Szombathelynek hívják. Az összefogás minden választókerületben állított jelöltet, csupán egyben nem. Vajon melyikben? Hát persze, hogy a Derkovitson. Itt ugyanis Czeglédy Csaba indul független jelöltként. Érdekes egybeesés, mégsem kell nagy politikai elemzői tudással rendelkezni ahhoz, hogy lássuk: az ellenzék próbálja eltolni magától Czeglédyt, hogy ne lehessen velük összemosni, ezt azonban viszonylag nehéz leplezni, hiszen Szombathelyen nyílt titoknak számít, hogy a balodalon a háttérből mindent Czeglédy irányít.

A simlis ellen egy makulátlan családapa

A Derkovitson a kormánypártok képviselőjelöltje Melega Miklós. Ő a helyi levéltár igazgatója, illetve a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke. Megszállott szombathelyiként szeretne a fejlesztésekre komolyabb hangsúlyt fektetni a városrészben, hiszen lenne mit javítani. Melega a Derkovits lakótelep főterénél kezdené a felújítást, illetve megoldaná az egyre nagyobb gondot okozó parkolási problémákat. Egy makulátlan életű családapa, vagy egy adócsalással vádolt priuszos? Október 13-án lehet választani Szombathely.

Én így a végén csak annyit remélek maradt még némi erkölcs a világon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Magyarország harmadszor is bekerült a legkedveltebb befektetési helyszínek közé

Magyarország harmadszor is bekerült a legkedveltebb befektetési helyszínek közé

Menczer Tamás államtitkár Facebook oldalán számolt be az eseményről. Sorozatban harmadszor választotta be Magyarországot a világ legkedveltebb befektetési helyszínei közé a Site Selection nevű amerikai szaklap és sorozatban harmadszor lett a magyar befektetési ügynökség a régió legjobb befektetési ügynöksége.

A távozó DNI-főnök feloldott egy sor titkosított dokumentumot Obama utolsó évéről

A távozó DNI-főnök feloldott egy sor titkosított dokumentumot Obama utolsó évéről

A dokumentumok szerint a hírszerzés 2016-tól manipulált, mert így akarta alátámasztani azt az állítást, amely szerint Donald Trump munkatársainak közük lett volna a választási beavatkozáshoz.

Trump: az amerikai kormány még a héten döntést hoz a Kína elleni lépésekről

Trump: az amerikai kormány még a héten döntést hoz a Kína elleni lépésekről

Az amerikaiak nem néznék tétlenül, ahogy Kína felszámolja Honkong önállóságát.

Vírushíradó

Vírushíradó

Meghaladta az 5,5 milliót világszerte az igazolt fertőzöttek száma.

Nem adott igazat az újságíróknak az Emberi Jogok Európai Bírósága

A parlamenti működés zavartalanságának biztosítása és a képviselők jogainak védelme ugyanis legitim korlátozási indok.

Így bukott el az közös európai hadsereg terve egy szemfüles francia képviselőn

Így bukott el az közös európai hadsereg terve egy szemfüles francia képviselőn

Európai Unióval foglalkozó cikksorozatunkban megpróbáljuk bemutatni az államszövetség születését, történetét, működését, és mérlegre helyezni előnyeit és hátrányait. Második részben azt mutatjuk be, hogyan bukott meg az az uniós hadsereg hatvan évvel ezelőtt, ami miatt az egész szervezet eredetileg megszületett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére