Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A betiltott pletyka

Pozsonyi Ádám

2021.08.23. 12:00

 

Olvasom a haladó és függetlenobjektívnél, hogy Észak-Koreában betiltották a pletykát. Olvassuk együtt.

„Észak-Korea megtiltotta az állampolgároknak, hogy megvitassák Kim Dzsong Un fogyását, a pletykát pedig reakciós cselekedetnek nyilvánították” – írja a Daily Mail. A phenjani rezsim közlése szerint a diktátor kevesebbet eszik, mivel az ország súlyos élelmiszerhiánnyal küzd, de egészségesnek számít.

„Kim Dzsong Un csak 2021-ben mintegy húsz kilót fogyhatott, a hivatalos magyarázat a súlyvesztésére pedig az, hogy mindez nem egészségi okokból történt, hanem azért, mert »magányosan szenved« az országot és a népet sújtó krízis miatt.”

És a libsi röhög. Pedig az ő világában, az ő univerzumában ugyanez van.

Nem mindegy, hogy azt nem lehet mondani, hogy Kim Dzsongun sovány, vagy azt, hogy Feri buzi?

Nem azt tilos, hogy Feri buzi, és verjük meg. Sem azt, hogy gyerünk, a buzikat verjük meg. De még azt sem, hogy a buziktól már hányok. Csak azt, hogy Feri buzi. (Állítólag, valaki azt mesélte.)

Egy normális világban az tilos, ami a büntető törvénykönyv vagy a Ptk. szerint tilos. Az, hogy két ember a villamoson vagy a kávéházban mit mond, és azt milyen szavakkal teszi, kizárólag rá tartozik. Észak-Koreában lesittelnek, ha azt mondod, a vezér gyanúsan sovány, a haladó és liberális utópiában tönkreteszik a karriered, meg elbocsátanak a munkahelyedről, ha azt mondod, hogy a Pride undorító, vagy a gyilkosság elkövetője néger.

Szavak. Ma mindig a szavakkal jönnek.

Holott egy élhető világban az tilos, ami ellenkezik az ország hatályos törvényeivel.

Nem az, hogy mit mondtál. Ráadásul mit mondtál mint magánember, mint focista, mint énekes, cukrász, pizzafutár vagy banki alkalmazott.

Sőt, a libsiknél, a libsik univerzumában rosszabb, mert ott azt is megmondják, milyen szavakkal mondhatsz valamit. „Ott a sarkon, abban az utcában lakik két feka.” Nem, te ezt ezekkel a szavakkal nem mondhatod. Észak-Koreában tök mindegy, hogy azt mondod, a vezér cingár, nyeszlett vagy sovány. De a haladó utópiában nem mindegy, hogy a késes gyilkos néger vagy afroamerikai vagy – amikor már ezért is retorzió jár – pusztán „fiatal”.

Sőt, a liberális utópiában nemcsak hogy mondhatsz dolgokat bizonyos fogalmakkal kapcsolatban, hanem már a szavakhoz kapcsolódó érzelmi viszonyulásodat is megszabják.

Transzfób. Homofób. Ilyenfób olyanfób.

Már félned sem szabad valamitől. Csakis tapsolnod szabad.

Kim Dzsong nem sovány, csak délceg és karcsú! Éljen! Az illegális migránst szeretem! Az illegális migráns jó!

Ez a haladók világa.

„Kim Dzsong Un csak 2021-ben mintegy húsz kilót fogyhatott, a hivatalos magyarázat a súlyvesztésére pedig az, hogy mindez nem egészségi okokból történt, hanem azért, mert »magányosan szenved« az országot és a népet sújtó krízis miatt.”

Hogyne, ezt ismerjük. A robbantásokat nem azért követik el szinte száz százalékban muszlim bevándorlók, mert olyanok, hanem mert a dédszülőjüket elnyomták.

Üdvös lenne, ha valaki elvinné Észak-Koreába a demokráciát meg az emberi jogokat. Már csak azért is, mert túl sokat nem is kellene változtatni. A korlátozó intézkedések, a tiltások és szankciók szövege maradhat, csak a pontozott részen ki kell radírozni Kim Dzsong Un testsúlyát, és belepötyögni filctollal, hogy LMBTQ, transz, migráció satöbbi. A pletyka maradhatna továbbra is reakciós cselekedet, csak a pontozott részen lenne kis változás. Lehet, van, aki észre sem venné. Hát nem lenne csodálatos?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére