Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali művész még akkor is másokat sérteget, ha díjat kap

K. Gaál István

2021.12.16. 11:00

 

Állítólag sosem bántottak még színészt pusztán azért, mert elvállalta a híresen nagy feleséggyilkos VIII. Henrik szerepét, de azért sem, mert eljátszotta Sztálint vagy Hitlert. Ha jó volt az alakítás, akkor dicsérték, ha csapnivaló volt a játék, akkor kritizálták – ilyen ez a szakma –, de csak azért, mert magára öltötte a szerepet, senkit sem ért kritika.

Mi azonban elértünk oda, hogy egy díjátadó után az egyik nyertes nem a művészetről, hanem a politikáról beszél, és a nyílt színen megy neki egy másik színésznek, aki elismerést vett át.

Tizenharmadik alkalommal osztották ki az Aranymedál díjat, amelyet Navarrai Mészáros Márton alapított. Igazán nem ő tehet róla, hogy idén az elismerés átvétele után akadt olyan színész, aki nem a saját sikerén örvendezett, hanem a másik kategória győztesét kezdi el ekézni.

Ebben az esztendőben Molnár Áron kapta a legjobb – közönségszavazásról lévén szó, ebben az esetben inkább a legnépszerűbb – férfi főszereplőnek járó díjat.

A közönség többsége nem tévedhet, ráadásul a Toxikoma című filmben emlékezetes alakítást nyújtott. Meg lett volna minden oka arra, hogy magát ünnepelje, és elmorzsoljon egy könnycseppet, de nem ezt tette hanem kicsinyes, az elismeréshez méltatlan játszmába kezdett.

Gubás Gabit is a közönség választotta meg, vélhetően többek között azért, mert az Elk*rtuk című filmben jól alakította Dobrev Klárát. Molnár Áron az elismerés átvétele után azt írta a közösségi oldalán, hogy majdnem mindenkinek gratulál...

Ki tudjuk találni, hogy kinek nem. Már csak azért is, mert később részletezte, hogy Gubás Gabinak miért nem, és aztán a Facebookon még a színészi felkészültséget is számon kérte a Jászai Mari-díjas művésznőn. Sőt megkérdezte, hogy lesz-e Gubás Gabinak bűntudata a szerep megformálása után.

Az a baj ezzel az egésszel, hogy a baloldali – senki nem tudná, hogy hova húz, ha nem reklámozná – Molnár Áron ebből is politikát akar csinálni. Molnár Áron, akiről eddig azt sem tudtam, hogy kicsoda, és bár láttam a Toxikomát, nem emlékeztem a nevére. Rákerestem az érdekes művészre, és kiderült, hogy már több filmben láttam, de valahogy nem égett be a neve.

Gubás Gabit bármikor magam elé tudom idézni – ez meg az ő elismerése. És legkevésbé sem azért, mert ő volt Dobrev Klára egy politikai krimiben, amely nem dokumentumfilm, hanem fikciós elemeket is tartalmaz. Talán azért, mert másfél évtizedes színészi karrier áll mögötte.

És még azért is, mert amikor a közönség elismeri a teljesítményét, akkor megköszöni a nézőknek a támogatást, és nem azon kezd el gondolkodni, hogy miként tudna politikát csinálni a díjátadó gálából.

Ez egy olyan balos virtus. Még akkor is megsértődnek, ha ebben a fene nagy diktatúrában díjat kapnak. Drámai alakítás, de közönségdíjat vélhetően nem ér.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Senki sem tudja, milyen hideg lesz a következő tél – újabb józan hang Németországból.

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Ha a nyugat-balkáni bővítés tekintetében az Európai Unió nem tud változtatni nagyképű hozzáállásán, akkor hasonló kudarc fogja érni, mint amikor elvesztette az Egyesült Királyságot – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszteri ülésének szünetében hétfőn.

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

Lehet a Fideszben keresni a hibát, hogy miért nincs ellenzéke, de nem a győztesek dolga a vesztesek helyett működőképes, ellenzéki politikát kitalálni. Más kérdés, hogy vannak olyanok, akiken segíteni sem lehetne. Közéjük tartozik többek közt a párt alapításba fogó Márki-Zay Péter is.

Orbán Viktor: Megvédjük a családokat, megvédjük a rezsicsökkentést, megvédjük Magyarország biztonságát!

Orbán Viktor: Megvédjük a családokat, megvédjük a rezsicsökkentést, megvédjük Magyarország biztonságát!

133 igen szavazattal megválasztotta az országgyűlés Orbán Viktort miniszterelnöknek.

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Az orosz gázembargó árnyékában Norvégia lehet, hogy mégsem ad elég gázt Európának.

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Erre szoktam mondani, hogy olyan sose lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére