Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

2 X 2 = 4

Pozsonyi Ádám

2020.02.07. 12:00

Orbán Viktor a nemzeti konzervativizmusról szóló római konferencián kijelentette: „az egyetlen politikus vagyok Európában, aki azt mondhatja, amit lát. Sokan mások ugyanúgy látják a dolgokat, mint én, szívük mélyén egyetértenek velem, csak a körülmények nem engedik őket ezt kifejezni”.
Ezek nagyon érdekes mondatok és gondolatok. És nagyon lényegbevágók.

Igazából nekünk örülnünk kéne, hogy a magyar miniszterelnök azt mondhatja, amit lát, és hogy egy olyan világban élünk, amiben ez előfordulhat. És ebben a világban – talán pont emiatt is – mi, emberek is zömmel még azt mondhatjuk, amit látunk.

Nyugat-Európa haladó szellemű embere ezt már nem teheti meg. Ha akarná se. És a legtöbb nyugati politikus sem.

Azok az erők, és azok az emberek, akik kemény munkát tesznek bele, hogy itt, Magyarországon is olyan világ legyen, mint ott, igazság szerint azt akarják, hogy mi ne mondhassuk azt, amit látunk. Ők azt szeretnék, hogy azt mondjuk a fehérre, hogy fekete. Hogy azt mondjuk: 2 X 2 = 5.

A hazádat szeretni kötelesség” – mondta Orbán Viktor. „Ha nem Magyarország az első, akkor mi az első? A magyarok érzik, hogy a nemzet nélkül az egyéni életük sem lenne teljes”

Igen, ez a 2 X 2 = 4 világa. De a 2 X 2 = 5 hívei nem így gondolkodnak.

Egy afgán férfi egy hete nem kap enni, s a terhes felesége ételmaradékán kénytelen élni” – osztogatja a papír zsebkendőt virtuálisan az Index.

„Az Emberi Jogok Európai Bírósága felszólította a hazai hatóságokat, hogy haladéktalanul adjanak enni a Magyar Helsinki Bizottság afgán ügyfelének – írja a Magyar Helsinki Bizottság a Facebookon. A szervezet szerint az afgán menekült hetedik napja nem kap enni a magyar hatóságoktól, ezért a terhes és súlyos beteg felesége és kislánya ételmaradékain kellett élnie.”

Tehát, ha jól veszem ki – mert részletes beszámolót nem olvashatunk –, ha valaki odamegy valakinek a kerítéséhez és annak akarata ellenére be akar jönni, és ehhez még fenyegetőzik is, azt etetni és itatni is kell? Wifi meg új cipő nem kéne esetleg?
Ha én odamegyek az Index újságírójának lakásához, leülök a küszöbre és néha rugdosom az ajtót, ő ad nekem enni közben és kiadogat néha csipszet és kólát?

Tehát, ha jól veszem ki, az afgánok, akik soha a századok során nem tűrtek meg idegeneket, főleg nem hitetleneket az országukban, nekik most még van képük Európától várni menedéket és felháborodni, ha ezt elutasítják. És ha jól veszem ki, ez az illető – akinek a felesége eszik, neki van, ami roppant életszerű a muszlim felfogást ismerve – a Magyar Helsinki Bizottság ügyfele.

Tehát, ha jól veszem ki, a Magyar Helsinki Bizottság az idegent, az idegen érdeket védi és képviseli a magyarság és a magyar állammal szemben.

Ez már a 2 X 2 = 5 valósága.

A Magyar Helsinki Bizottság így tálalja a hírt: „Most jött a nagyon várt hír: újabb tranzitzónás éheztetést akadályozott meg a strasbourgi bíróság. Az Emberi Jogok Európai Bírósága felszólította a hazai hatóságokat, hogy haladéktalanul adjanak enni a Magyar Helsinki Bizottság afgán ügyfelének. Éheztetésének hetedik napján így végre kaphat enni. Felesége terhes és súlyos beteg. Tőle és kislányától kapott enni ezeken a napokon, az ő maradékaikon kellett élnie.”

Ha nagyapámnak azt mondták volna, hogy a rágcsálókat a földjén kötelessége etetni, tüntesse el a madárijesztőt és a seregélyeket táplálja, nagyot köpött volna a pipája mellől.

Az elemi erejű felháborodást a Helsinki Bizottság hivatalos oldala így kommentálja: „Több hozzászóló állítja, hogy a röszkei tranzitzónából ki lehet menni élelmet vásárolni Szerbiába, aztán vissza lehet jönni. Ez nincs így. Ha valaki kilép a tranzitzóna ajtaján Szerbia felé, akkor lemond az eljárásai folytatásáról, és nem jöhet többet vissza a tranzitzónába. A kilépés tehát egyet jelent azzal, hogy lemond a menedékjogáról vagy arról, hogy magyarországi tartózkodást később jogszerűnek ismerjék el.”

Vegyük csak ezt át ismét!

„Ha valaki kilép a tranzitzóna ajtaján Szerbia felé, akkor lemond az eljárásai folytatásáról, és nem jöhet többet vissza a tranzitzónába. A kilépés tehát egyet jelent azzal, hogy lemond a menedékjogáról vagy arról, hogy a magyarországi tartózkodást később jogszerűnek ismerjék el.”

De hát ez lenne a cél! Ezt kéne elősegíteni! 2 X 2 = 4, nem pedig 5!

„Az egyetlen politikus vagyok Európában, aki azt mondhatja, amit lát” – jelentette ki Orbán Viktor a nemzeti konzervativizmusról szóló római konferencián.

„Az a maguk baja, hogy azt hiszik, az apának feltétlenül férfinak kell lennie” – mondta Emmanuel Macron január 26-án a párizsi Élysée-palotában azon a fogadáson, melyet annak a tiszteletére rendeztek, hogy Franciaország 30 éve ratifikálta a gyermekek jogaival foglalkozó nemzetközi egyezményt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére