Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

1 százalékos Karácsony

Bohár Dániel

2021.05.16. 16:00

1 százalék Karácsony Gergelyék pártjának a Párbeszédnek a támogatottsága. 1 százalékos az angol nyelvtudása is és 1 százaléknyi beleszólása van a baloldalon zajló folyamatokba. 1 százalék nem sok, ezzel szemben 99 rengeteg.

 

Hatalmas meglepetés történt szombaton, ugyanis Karácsony Gergely bejelentette, hogy indul a baloldali előválasztáson. Gondolom most mindenki rettenetesen megdöbbent. Micsoda showműsor volt. Csomó helyszín, bejelentkezések és magvas gondolatok (ja, bocs az pont nem).

Kezdjük azzal a történtet, hogy nekem rendkívül fura, sőt visszataszító, hogy valaki hónapokig arról beszél, hogy biztosan nem indul ezen az ellenzéki versenyen, majd bejelenti, hogy mégis.

Tavaly októberben volt lehetőségem utoljára érdemben beszélgetni, interjút készíteni Karácsony Gergellyel. Ugyanis a nyitott, átlátszó, transzparens és egyéb hangzatos jelzőkkel illetett Városháza még Demszky alatt sem ennyire elzárva a sajtótól. Karácsony Gergely nem tart sajtótájékoztatót, az interjúkérelmekre nem válaszol. Itt jegyzem meg gyorsan, hogy elődje Tarlós István rendszeresen lehetőséget biztosított, hogy az újságírók feltegyék kérdéseiket. A magát a sajtószabadság őrének beállító Karácsonynál erre esély sincs. Na, de vissza az utolsó tavaly októberi találkozásra. Karácsony Gergely akkor külön kiemelte, hogy

egyetlen porcikája sem kívánja, hogy miniszterelnök-jelölt legyen.

Ugyanez történt 2018-ban is, amikor egy hangfelvétel tanúsága szerint annyira nem örült, hogy az MSZP és a Párbeszéd őt kérte fel miniszterelnök-jelöltnek, hogy így fogalmazott:

“A f.szért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre.”

Karácsony főpolgármesteri pozícióból fog kampányolni egy éven keresztül. Ezzel kapcsoltban is azért érdekel egy-két dolog. A politikai életet ismerve tudom, hogy egy választási kampány rengeteg munkával jár. Nemhogy egész embert kíván, hanem annál is többet. Tehát Karácsony Gergely lényegében innentől kezdve egyáltalán nem tud a főváros ügyeivel foglalkozni. Azok az emberek, akik azért szavaztak rá 2019-ben, hogy vezesse Budapestet 5 évig most csalódottak? Esetleg átverve érzik magukat? Rögtön hozzá kell tennem, hogy Karácsony az elmúlt másfél évben sem hajtotta magát csapágyasra, ha munkáról volt szó, de innentől kezdve már ennyi sem fog jutni Budapestnek. Fontos kérdés az is, hogy Karácsony a következő egy évben felveszi a főpolgármesteri fizetését? Szerintem etikátlan lenne, ugyanis mondom érdemi munkát nem lesz ideje végezni. Illetve mostanra tökéletesen kiderült az is, hogy a főpolgármester Budapestet és a városvezetői pozícióját csak ugródeszkaként használta.

Vissza a showműsorhoz. Nagyon kitalálták Karácsonyék a sok helyszínes bejelentkezést meg mindent, ez egyébként amerikai minta. A roadshow végén Karácsony ismertette a programját, ami annyira unalmas volt, hogy el is bóbiskoltam közben, ebéd utáni alváshoz tudom javasolni.

A Karácsony-team nagy innovációja a 99 mozgalom. Ez lett a baloldal új csodafegyverének a neve. Szerintük ma Magyarországon a 99 százalék nyomorgó áll szemben a 1 százalék elittel. Bevallom Budapestet és országot járva nem ezt szoktam tapasztalni, de mindegy. A mozgalommal nyilvánvalóan az a cél, hogy a végén amikor Karácsony megnyeri az előre lezsírozott előválasztást akkor mindenki ezen szlogen mögé áll be, mert mégiscsak jobban hangzik a 99 mozgalom, mint a DK, az MSZP, a Jobbik vagy a Párbeszéd. Szerencsére a magyar emberek nem hülyék, szóval mindenki tudna fogja, hogy miről van szó.

Karácsony Gergely a baloldal miniszterelnök-jelöltje lehet úgy, hogy nem beszél semmilyen idegen nyelvet, semmibe nincs beleszólása és egy olyan pártnak a társelnöke, amely támogatottsága az 1 százalékos hibahatár körül mozog. Bízom benne, hogy ezekkel ő is tisztában van és maga is látja, hogy csupán egyetlen bábú az Apró-villa sakktábláján.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére