Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vannak, akik azt hiszik, következmények nélkül megtehetnek mindent, majd jön a pofon, hogy mégsem

Tóth Dalma

2019.08.08. 15:58

Dencsháza és Balotaszállás. Két község egymástól több mint kétórás autóútra, mégis ugyanarról lettek ismertek.

Dencsháza eddig olyan témákkal tudott bekerülni a helyi lapokba, mint a járhatatlan utak, fizetésképtelen önkormányzat, biciklilopás vagy kocsmai viták. Azonban a dencsházi kocsmárosnőnek köszönhetően sikerült országos hírnévre szert tennie a községnek. A baranyai rendőrök különös kegyetlenséggel elkövetett állatkínzás vétsége miatt nyomoznak a nő ellen. Az asszony felbérelt egy korlátozott értelmi képességű férfit, hogy némi alkoholért és krumpliért cserébe verje agyon baltával a kutyáját. Léna – merthogy ez volt a kutya neve – az első csapás után sikeresen megszökött, a kocsma elé menekült, hogy gazdáitól segítséget kérjen. Ha szegény pára tudta volna, hogy a halálába fut, más irányt vett volna. De ő a sok rossz ellenére bízott gazdáiban. A kocsmárosnő fia azonban inkább visszavitte Lénát a kivégzés helyszínére, ahol a négylábú kapott még néhány baltacsapást a gyerekek szeme láttára. Annyira félresikerült a dolog, hogy az állat még élt, amikor eltemették. Azért is érthetetlen ez az egész, mert Lénának egy helyi állatvédő talált új gazdát, aki vállalta volna a kutyát az összes költséggel együtt. A kocsmárosnő azonban ahelyett, hogy humánusabb módon szabadult volna meg a kutyájától – örökbe adta volna másnak –, inkább úgy döntött, különös kegyetlenséggel véget vet egy ártatlan, a szomszédok szerint egyébként rendkívül barátságos eb életének.

Hasonló brutalitás borzolja a kedélyeket Balotaszálláson is. Egy 68 éves nő bálamadzaggal az autója lökhárítójához kötötte saját kutyáját, majd gázt adott. A négylábú próbálta tartani a sebességet és rohant a kocsival együtt, ameddig az ereje bírta, aztán összeesett. Az asszonyt ez nem érdekelte, a kocsijával végigvonszolta az eb testét az úton. Elmondása szerint azért, mert a kutya kiszökött az udvarról a vihar miatt. Amikor egy arra járó illető felfigyelt szerencsétlen állat vergődésére, megállította az autót és számonkérte az asszonyt. Komoly szóváltás alakult ki közöttük, a 68 éves nő trágár szavakat szórt az őt kérdőre vonó illetőre, majd közölte, hogy egyáltalán nem sajnálja a kutyáját, aki akkor habár még élt, lábra már nem tudott állni. A férfi egy helyi állatvédő szervezettől kért segítséget, akik azonnal értesítették a rendőrséget. Mivel az esetről videófelvétel is készült, az autó alapján sikerült az állat gazdáját beazonosítani. Az állatvédők már szervezték a gyors orvos segítséget, hátha még meg tudják menteni a kutya életét, de mire a rendőrök kiértek az asszony házához, a nő az udvaron elásta a négylábú holttestét. Azt boncolás fogja kideríteni, hogy a kutya élt-e még, amikor a gazdája eltemette. Az állatvédők szerint az asszony nem értette miért kell ebből olyan nagy drámát csinálni, ő már csinált ilyet lóval is, nem gondolta, hogy a kutyájának baja lesz belőle. Ez már csak azért is furcsa, mert amikor megállították és felhívták a figyelmét arra, hogy a kutya haldoklik a kocsi mögött, az asszonyt ez egyáltalán nem érdekelte, pedig akkor még lehetősége lett volna megmenteni, de esze ágában sem volt.

Mindkét állatkínzóra rázúdult a népharag, de ezen nincs mit csodálkozni. Most mindketten bujkálnak a világ elől, még építő jellegű párbeszédre sem hajlandóak. Amikor a Szurkolók az Állatkínzás Ellen csoport Dencsházára ment a történtek miatt, a kocsmárosnő rendőrt hívott és elvitette a csapatot. A szervezet is feljelentést tett, elmennek a bíróságra is, és demonstrációt is terveznek a nő kocsmája elé.

A balotaszállási állatkínzó is rendőri védelmet kért. Egy helyi lakos szerint ez nem csoda, hiszen „bárki szívesen megcsinálná a Magdival azt, amit azzal a szerencsétlen kutyával tett, ettől próbálják megvédeni”. Még petíció is indult az asszony ellen, melyben a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását kérik az aláírok.

Ezek csak az elmúlt napok történései. És mennyi ehhez hasonló eset lehet, amely napvilágot sem lát. Több állatvédő szervezet munkáját követem nyomon, akik nap mint nap szembesülnek az emberi kegyetlenséggel. Örök szélmalomharc ez, nem látni az út végét, csak ömlenek be hozzájuk, a feleslegessé vált, elhanyagolt, megkínzott állatok. Nem kötelező kutyát tartani, ahogy macskát sem, lovat sem. Viszont ha úgy döntesz, magad mellé veszel egy másik élőlényt, azért felelősséggel tartozol.

Felelősséggel tartozol az életéért.

Ezt ideje lenne felfogni.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Így tisztelegtek honfitársaink a 301-es parcellánál

Így tisztelegtek honfitársaink a 301-es parcellánál

Szerdán 1956 hőseire emlékeztek koszorúkkal, virágokkal, gyertyagyújtással és főhajtással a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájánál. A megemlékezők között voltak az '56-os hősök leszármazottjai is.

Fáklyás felvonulással és koszorúzással emlékeztek a forradalomra Újbudán

Budapest XI. kerületében is az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésére emlékeztek a hagyománnyá vált fáklyás felvonuláson.

Forradalmi mobilapplikáció készült, felér egy időutazással

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek helyszíneit járhatjuk be a közelmúltban elkészült mobilalkalmazás segítségével.

Világszerte megemlékeznek a magyarok 1956 eseményeiről

Világszerte megemlékeznek a magyarok 1956 eseményeiről

A világ minden pontján megemlékeznek a magyar közösségek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről. A korábbi évekhez hasonlóan, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által működtetett Kőrösi Csoma Sándor Program és Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai idén is aktívan részt vesznek a megemlékezések szervezésében, lebonyolításában szerte a világon. Több helyszínen már az elmúlt napokban megkezdődtek az ünnepségek.

„1956 az internacionalista baloldal diktatúrája elleni lázadás volt”

1956 a szabadságszerető magyar nép lázadása volt az internacionalista baloldal diktatúrája ellen – közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel.

’56

’56

Október 23-án minden évben kezembe veszek egy naplót, fekete borítójú, sárgás lapokkal teli, ceruzával írt aprócska zsebnaptár. Amennyire kicsi, annyira nagy a jelentősége a családom és az én életemben. A kézzel írt betűk a dédapám szavai. Romantikus alkat volt, papírra vetette élete legnehezebb hónapjait, amikor 1956-ban a kommunisták miatt el kellett hagynia a hazáját.

39 holttestet találtak egy kamionban Angliában

39 holttestet találtak egy kamionban Angliában

Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai Essex megyében – közölte szerdán a helyi rendőrség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére