Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tudósok szerint ostobaság a húsfogyasztás démonizálása

Forisek Ádám

2019.11.29. 16:10

Brit tudósok szerint nem kell készpénznek venni azt az állítást, miszerint a vegán étkezés automatikusan a „zöldebb” opció lenne.

A University of Edinburgh és a Scotland's Rural College munkatársai a napokban Londonban tartottak előadást arról, hogy a húsfogyasztás talán nem is annyira ördögtől való dolog, mint azt manapság divatos hangoztatni.

Az, hogy valaki haszonállatokat tenyészt, van egy egész sor gazdasági, szociális és környezeti előnye, ugyanakkor ára is. Azonban az utóbbi időben jóval nagyobb hangsúlyt kapott a tenyésztés ára, míg az előnyökről kevesebb szó esett

– mondta a kutatás egyik vezetője, Geoff Simm professzor.

Véleménye szerint a hús értékes proteinforrás, biológiailag remekül hasznosuló tápanyagokat tartalmaz, és ami ennél is fontosabb: kulcsszerepet játszik a húsfogyasztás a gyermekek fejlődésében, nemcsak fizikailag, de kognitív szempontból is. Ez különösen a fejlődő országok fiataljainál számít fontos tényezőnek.

Simm azt is hangsúlyozta, hogy a vegán táplálkozás egyáltalán nem számít „zöldebb” opciónak, mivel a közkeletű vélekedésekkel ellentétben egyáltalán nem csökkenti a földhasználatot.

Többször is hallhatjuk azt az érvet, miszerint a vegán életmóddal kevesebb földterületet vennénk igénybe. Ezt azonban még egy komoly kutatás sem támasztotta alá.

A kutatásban szintén részt vevő Mike Coffrey professzor hozzátette, hogy az állatok tenyésztése segít a biodiverzitás fenntartásában, a veganizmus pedig ezt is veszélyeztetné.

A tudósok kitértek arra a gyakran hangoztatott érvre, miszerint a szarvasmarhák metánkibocsátása negatív hatást gyakorol a környezetre. A kutatók szerint már javában igyekeznek olyan szarvasmarhákat tenyészteni, amelyek gyorsabban nőnek és kevesebbet esznek, és már most megfigyelhető, hogy 30 százalékkal csökkent az állatok metánkibocsátása.

Andrea Wilson professzor szerint az egész jelenséggel érdemes óvatosan bánni. Míg a haszonállatok tekintetében rengeteg információ és megbízható kutatás áll rendelkezésünkre, a vegán étkezéssel kapcsolatban ez nem mondható el. Így pedig különösen veszélyes, ha valaki az egyiket démonizálja, és rögtön a másikban kezd hinni. Óvakodni kell a végletességtől is: a kevesebb húst fogyasztó étrendet ugyanis meg lehet védeni, de a tudomány egyáltalán nem támogatja a húst teljes mértékben nélkülöző étkezést.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Végre előbújhat a nap!

Hétfőn még sokfelé felhős idő várható, de keddtől egyre több napsütés vár ránk.

74 éve kezdődött a magyarországi németek kitelepítése

A kollektív bűnösség elve alapján németeket telepítettünk ki, miközben a csehek ugyanilyen indokkal a németek mellett a magyarokat is megpróbálták eltüntetni az országukból.

Folytatódik a magyar álom a kézilabda Eb-n: megvertük a szlovénokat!

Folytatódik a magyar álom a kézilabda Eb-n: megvertük a szlovénokat!

Csodálatos második félidőt produkálva óriási győzelmet aratott Magyarország!

Szegény sorból, városi közegből származik a családod? Egy ír kutatás szerint jó esélyed van rá, hogy az ükapád nem az igazi ükapád

Szegény sorból, városi közegből származik a családod? Egy ír kutatás szerint jó esélyed van rá, hogy az ükapád nem az igazi ükapád

Egy úttörő ír kutatócsoport ment utána DNS-tesztek és anyakönyvi kivonatok tucatjaival, hogy vajon mennyire volt gyakori a megcsalás a városiasodás hajnalán.

RT: Soros Györgyhöz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltson „nem megfelelő ideológiájú„ videókat

RT: Soros Györgyhöz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltson „nem megfelelő ideológiájú„ videókat

Újabb lépés a teljes cenzúra felé: a Soroshoz köthető Avaaz egyesíti az erejét néhány másik szervezettel, hogy közösen kilobbizzák a YouTubenál, hogy a videómegosztón tiltva legyenek a „nem megfelelő ideológiájú” tartalmak, és büntetve legyenek azok készítői.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére