Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tehénpuki adóval mentenék meg a világot a pusztulástól

888.hu

2022.06.10. 07:43

A kreativitás fontos ezekben a vészterhes időkben.

 

Az új-zélandi

baloldali kormány épp azon ügyködik, hogy megadóztassa a húst, és ez kiterjedne a szarvasmarhák és juhok böfögésére és fingására is.

 

Állításuk szerint azért, hogy megmentsék a világot.

A Jacinda Ardern vezette kormány a tehenek és juhok által termelt metánkibocsátás megadóztatására dolgoz ki épp javaslatokat, ami a világ első zöld adója lenne az állattenyésztésre.

 

Nem kérdés, hogy csökkentenünk kell a légkörbe kerülő metán mennyiségét, és a mezőgazdaságra vonatkozó hatékony kibocsátási árrendszer kulcsszerepet fog játszani abban, hogy ezt elérjük.”

– mondta James Shaw, a kormány éghajlatváltozással foglalkozó minisztere a The Telegraph szerint.

 

Az 5 millió lakosú Új-Zéland nettó húsexportőr,

legelőin körülbelül 10 millió tehén és 26 millió juh jöhet szembe a gyanútlanul bóklászó, pukiadón gondolkodó zöld/baloldali politikussal.

 

Ennek eredményeként az ország kibocsátásának mintegy fele a mezőgazdaságból származik, főként a tehenek és juhok emésztőrendszeréből származó metánból. A nagy állatállomány ellenére a csendes-óceáni szigetország a szén-dioxid-kibocsátás tekintetében globálisan csak a 74. helyen áll, és a világ kibocsátásának mindössze 0,09 százalékát teszi ki, ami azt jelenti, hogy egy ilyen adónak valószínűleg elhanyagolható hatása lenne az éghajlatváltozásra.

Az adó azonban valószínűleg megdrágítja a bárány- és marhahús árát Új-Zélandon és azokban az országokban, ahová a húst exportálják. A gazdák pedig minden bizonnyal a fogyasztókra hárítanák a többletköltségeket.

A javaslattervezetet, amely 2025-ben lépne hatályba, a tervek szerint decemberre véglegesítik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére