Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tehénpuki adóval mentenék meg a világot a pusztulástól

888.hu

2022.06.10. 07:43

A kreativitás fontos ezekben a vészterhes időkben.

 

Az új-zélandi

baloldali kormány épp azon ügyködik, hogy megadóztassa a húst, és ez kiterjedne a szarvasmarhák és juhok böfögésére és fingására is.

 

Állításuk szerint azért, hogy megmentsék a világot.

A Jacinda Ardern vezette kormány a tehenek és juhok által termelt metánkibocsátás megadóztatására dolgoz ki épp javaslatokat, ami a világ első zöld adója lenne az állattenyésztésre.

 

Nem kérdés, hogy csökkentenünk kell a légkörbe kerülő metán mennyiségét, és a mezőgazdaságra vonatkozó hatékony kibocsátási árrendszer kulcsszerepet fog játszani abban, hogy ezt elérjük.”

– mondta James Shaw, a kormány éghajlatváltozással foglalkozó minisztere a The Telegraph szerint.

 

Az 5 millió lakosú Új-Zéland nettó húsexportőr,

legelőin körülbelül 10 millió tehén és 26 millió juh jöhet szembe a gyanútlanul bóklászó, pukiadón gondolkodó zöld/baloldali politikussal.

 

Ennek eredményeként az ország kibocsátásának mintegy fele a mezőgazdaságból származik, főként a tehenek és juhok emésztőrendszeréből származó metánból. A nagy állatállomány ellenére a csendes-óceáni szigetország a szén-dioxid-kibocsátás tekintetében globálisan csak a 74. helyen áll, és a világ kibocsátásának mindössze 0,09 százalékát teszi ki, ami azt jelenti, hogy egy ilyen adónak valószínűleg elhanyagolható hatása lenne az éghajlatváltozásra.

Az adó azonban valószínűleg megdrágítja a bárány- és marhahús árát Új-Zélandon és azokban az országokban, ahová a húst exportálják. A gazdák pedig minden bizonnyal a fogyasztókra hárítanák a többletköltségeket.

A javaslattervezetet, amely 2025-ben lépne hatályba, a tervek szerint decemberre véglegesítik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

„Szemétkedik” a republikánusokkal a legnagyobb e-mail szolgáltató

Az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC) – a republikánus párt – szerint a Google szándékosan spamként, azaz levélszemétként kezelte az adományozóiknak kiküldött hírleveleiket a Gmail rendszerében, s ezzel az elmúlt hónapokban jelentősen szabotálta adománygyűjtő kampányaik sikerességét – jelentette az Axios nevű amerikai baloldali hírportál.

Nem fér meg egymás mellett egy mondatban menopauza és a nő szó

Nem fér meg egymás mellett egy mondatban menopauza és a nő szó

Legalábbis egy online brit egészségügyi lap szerint biztos nem.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére