Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rókák lepték el Gyurcsány polgármesterének kerületét

888.hu

2021.04.29. 19:00

Rókák vették uralmuk alá a XVIII. kerület belterületét, ugyanis tavaly októberben a Pestszentlőrinc-Pestszentimre kivált a Rákosmenti Mezei Őrszolgálattal kötött társulásból. Ettől a ponttól kezdve a kerület zöldövezeteinek minősége és tisztasága elindult a leejtőn.

Ma Pestszentlőrinc-Pestszentimre erdőinek egyes részeit háztartási hulladék díszíti, nem beszélve az elvétve megjelenő, ugyanakkor fokozott egészségügyi kockázatot jelentő állattetemekről és zsigerekről, amiket feltehetően valamelyik környékbeli lakó helyez ki.

Egészségügyi kockázatot jelent a rókák túlszaporodása is. Az elmúlt időszakban többször észleltek rókát a belterületeken.

Ma egy Pestszentlőrinci lakosnak nem furcsa, ha 2-3 róka kíséri őt futás közben.

A polgárok tévesen összekeverik a népszerű közösségi oldalakon fellelhető cuki rókavideókat, a vadonélő rókákkal. Utóbb ugyanis nem kizárható, hogy a róka veszett, illetve terjeszt-e más fertőzést.

Az illegális szemétlerakás, falopás és a rókák túlszaporodása ellen a mezőőr nagy szakértelemmel tudna fellépni, amennyiben az önkormányzat igényt tartana rá.

Oláh Csaba a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat vezetője a 888.hu-nak elmondta a 2020. októberi kiválás oka az volt, hogy a mezei őrszolgálatot a Gyurcsány-párti Szaniszló Sándor, DK-s polgármester másképp szeretné üzemeltetni. Mindazonáltal egy január 27-ei Kassai Dániel önkormányzati képviselő által megosztott Facebook posztból kiderül, hogy az önkormányzat a mezőőri feladatokat a közterület felügyelőkkel kívánják elláttatni.

Ez teljességgel abszurd elgondolás, ugyanis

a két szervezetnek különféle jogosultságai vannak.

A rókákat nem csapdázhatja közterületfelügyelő. Sem az illegálisan kihelyezett csapda esetében, sem az orvvadász tettenérésével kapcsolatban nem tudnak helyesen eljárni. Az engedéllyel rendelkező vadászat alkalmával sem tudnak intézkedni, hiszen fogalmuk sincs róla, milyen iratokkal kell igazolni egy legális vadászat jogosultságát.

A mezőőrség nagy hatásfokát Oláh Csaba által ismertetett statisztikai adatok is alátámasztják:

A becsatlakozás évében 2011-ben, egy év alatt 150 köbméter illegális hulladékot derítettünk fel, ez a kiválás évében, 2020-ban 50 köbméter alá csökkent.

Vállaltuk továbbá az elhullott vadállatok eltűntetését is, ezt senki nem csinálja – hangsúlyozta.

Ezen túlmenően az önkormányzat az állam által biztosított támogatással sem szeretne élni. Az állam ugyanis az önkormányzat által újonnan létrehozott őrszolgálat megalakítási költségeinek 50%-át, de – mezőőrönként és hegyőrönként -

legfeljebb ötszázezer forintnak a megtérítését,

a nyilvántartásba vételét követő harminc napon belül igényelheti.

Ezenkívül az önkormányzat az őrszolgálat fenntartásával és működésével kapcsolatban felmerülő költségek – személyi és dologi kiadások – 50%-ának, de legfeljebb kilencvenezer forint/hó/fő megtérítését negyedéves időszakokra utólag kérelmezheti, a tárgyidőszak utolsó napjától számított harminc napon belül.

A mezőőrség eltűnésével 1.450 hektárnyi terület maradt őrizetlenül.

 

Képek forrása: Facebook

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Emberek halálával hergel a 444 az oltások ellen

Emberek halálával hergel a 444 az oltások ellen

441 ember halt Magyarországon azután, hogy beoltották – olvasható a 444.hu címlapján előkelő helyen szereplő cikk címében.

Magukat nőnek érző férfiak női rabokat erőszakolnak, óvszerosztásba kezdtek

Magukat nőnek érző férfiak női rabokat erőszakolnak, óvszerosztásba kezdtek

Egy idén hatályba lépő törvény szerint azok a fogvatartott férfiak, akik nőnek érzik magukat kérhetik női börtönökbe való áthelyezésüket. Erre már több példa is akadt, ám az áthelyezett férfiak közül sokan erőszakoskodni kezdtek a női foglyokkal. Válaszul a szexuális bántalmazásokra az intézetekben óvszereket, fogamzásgátló szereket és abortusz tablettákat kezdtek el biztosítani a fogvatartottaknak – írja a V4NA pénteken.

Ötpontos LMBTQ-programmal állt elő a Momentum

Ötpontos LMBTQ-programmal állt elő a Momentum

Engedélyezné az azonos nemű párok házasságát és örökbefogadási jogát, támogatná a nemátalakítást, ráadásul a szexuális propagandát is beengedné az iskolákba a Momentum Mozgalom ötpontos LMBTQ-programja. Fekete-Győr András hangsúlyozta: pártja ilyen Magyarországot fog építeni a 2022-es kormányváltás után – erről a Magyar Nemzet írt.

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Ilyenkor mindenki hazagondol. Én is arra gondoltam, hogyha Magyarország rendezné ezt az olimpiát, akkor semmi akadálya nem lenne annak, hogy ez normális körülmények között és nyitottan valósuljon meg – mondta Orbán Viktor legfrissebb Facebook-videójában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére