Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rókák lepték el Gyurcsány polgármesterének kerületét

888.hu

2021.04.29. 19:00

Rókák vették uralmuk alá a XVIII. kerület belterületét, ugyanis tavaly októberben a Pestszentlőrinc-Pestszentimre kivált a Rákosmenti Mezei Őrszolgálattal kötött társulásból. Ettől a ponttól kezdve a kerület zöldövezeteinek minősége és tisztasága elindult a leejtőn.

Ma Pestszentlőrinc-Pestszentimre erdőinek egyes részeit háztartási hulladék díszíti, nem beszélve az elvétve megjelenő, ugyanakkor fokozott egészségügyi kockázatot jelentő állattetemekről és zsigerekről, amiket feltehetően valamelyik környékbeli lakó helyez ki.

Egészségügyi kockázatot jelent a rókák túlszaporodása is. Az elmúlt időszakban többször észleltek rókát a belterületeken.

Ma egy Pestszentlőrinci lakosnak nem furcsa, ha 2-3 róka kíséri őt futás közben.

A polgárok tévesen összekeverik a népszerű közösségi oldalakon fellelhető cuki rókavideókat, a vadonélő rókákkal. Utóbb ugyanis nem kizárható, hogy a róka veszett, illetve terjeszt-e más fertőzést.

Az illegális szemétlerakás, falopás és a rókák túlszaporodása ellen a mezőőr nagy szakértelemmel tudna fellépni, amennyiben az önkormányzat igényt tartana rá.

Oláh Csaba a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat vezetője a 888.hu-nak elmondta a 2020. októberi kiválás oka az volt, hogy a mezei őrszolgálatot a Gyurcsány-párti Szaniszló Sándor, DK-s polgármester másképp szeretné üzemeltetni. Mindazonáltal egy január 27-ei Kassai Dániel önkormányzati képviselő által megosztott Facebook posztból kiderül, hogy az önkormányzat a mezőőri feladatokat a közterület felügyelőkkel kívánják elláttatni.

Ez teljességgel abszurd elgondolás, ugyanis

a két szervezetnek különféle jogosultságai vannak.

A rókákat nem csapdázhatja közterületfelügyelő. Sem az illegálisan kihelyezett csapda esetében, sem az orvvadász tettenérésével kapcsolatban nem tudnak helyesen eljárni. Az engedéllyel rendelkező vadászat alkalmával sem tudnak intézkedni, hiszen fogalmuk sincs róla, milyen iratokkal kell igazolni egy legális vadászat jogosultságát.

A mezőőrség nagy hatásfokát Oláh Csaba által ismertetett statisztikai adatok is alátámasztják:

A becsatlakozás évében 2011-ben, egy év alatt 150 köbméter illegális hulladékot derítettünk fel, ez a kiválás évében, 2020-ban 50 köbméter alá csökkent.

Vállaltuk továbbá az elhullott vadállatok eltűntetését is, ezt senki nem csinálja – hangsúlyozta.

Ezen túlmenően az önkormányzat az állam által biztosított támogatással sem szeretne élni. Az állam ugyanis az önkormányzat által újonnan létrehozott őrszolgálat megalakítási költségeinek 50%-át, de – mezőőrönként és hegyőrönként -

legfeljebb ötszázezer forintnak a megtérítését,

a nyilvántartásba vételét követő harminc napon belül igényelheti.

Ezenkívül az önkormányzat az őrszolgálat fenntartásával és működésével kapcsolatban felmerülő költségek – személyi és dologi kiadások – 50%-ának, de legfeljebb kilencvenezer forint/hó/fő megtérítését negyedéves időszakokra utólag kérelmezheti, a tárgyidőszak utolsó napjától számított harminc napon belül.

A mezőőrség eltűnésével 1.450 hektárnyi terület maradt őrizetlenül.

 

Képek forrása: Facebook

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Chelsea nyerte az előrehozott manchesteri BL-döntőt

Főpróbát tartott az isztambuli Bajnokok Ligája-döntő két résztvevője. Az angol bajnoki címtől egy hajszálnyira lévő Manchester City fogadta a Thomas Tuchel irányításával megtáltosodott Chelsea-t, s 2-1-re kikapott. Így néhány napot még várni kell arra, hogy vitathatatlanná váljék elsőségük.

Bocsánatot illene kérni a vakcina elleni hergelés miatt

Bocsánatot illene kérni a vakcina elleni hergelés miatt

El kell vetni az Európai Egyesült Államokat, lesz-e bocsánatkérés a vakcina elleni hergelés miatt, újabb rocksztár osztotta ki a haladókat és a kommunizmust. Dióhéjban a szombati eseményekről.

Az oltásra regisztrált 16-18 évesek száma meghaladja a 84 ezret

Az MTI értesülése szerint a péntek éjfélig koronavírus elleni oltásra regisztrált 16-18 évesek száma meghaladja a 84 ezret, a regisztrációk ellenőrzése még folyamatban van.

Fényképes összeállítás a portói EU-csúcsról

Fényképes összeállítás a portói EU-csúcsról

Orbán Viktor 10 képet osztott meg Facebook-oldalán az állam- és kormányfők portugáliai találkozójáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére