Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mûanyag darabkákkal etetik a haszonállatokat, amiket megeszel

Tóth Dalma

2018.12.20. 06:30

És ez teljesen rendben van.

Egy brit farmer, Andrew Rock arra lett figyelmes, hogy kisebb műanyag darabok vannak abban a takarmányban, amit a sertéseinek ad. Elsőre nem is tudta mire vélni a dolgot. Azt hitte, hogy véletlen került műanyag a takarmányba. Aztán egyre jobban aggasztotta a dolog, mivel minden etetésnél talált műanyag darabkákat. Gondolta, hogy az ügy végére jár.

A gazda megkereste a takarmányt előállító céget és kérdőre vonta. Kiderült, hogy a műanyag hulladékok nem véletlenül kerültek a takarmányba, és hogy ez teljesen törvényes. Az emberek által meghagyott, felesleges ételt újrahasznosítják, de ezt sokszor csomagolással együtt teszik, így kerülnek műanyag darabkák az állatok eledelébe. Szóval mindez legális.

A műanyagok mennyiségére vonatkozó uniós irányelv 0 százalékos mennyiséget javasol, de több országban a 0,15 százalékos mennyiség megengedett. Köztük az Egyesült Királyságban is, ahol évente 650 ezer tonna felhasználatlan élelmiszert hasznosítanak újra állati eledelként. Ebben a meghagyott kenyéren keresztül a Mars csokiig minden benne van.

Amikor a gazda megkérdezte a takarmányt előállító céget, hogy biztonságos-e, hogy műanyag darabkák vannak a takarmányban, a válasz csak annyi volt, hogy legális.

Egyelőre még nem lehet pontosan visszakövetni, hogy mit evett az az állat, amit te megeszel, ami elég aggasztó. Mert ha az állatok takarmányában műanyag van, és ők azt megeszik, az a te szervezetedbe is bekerül, ha megeszed az állatot. Nem kellenek milliós kutatások ahhoz, hogy kiderítsük, a műanyag valószínűleg nem tesz jót az emberi szervezetnek.

A világgazdaságnak köszönhetően pedig teljesen reális, hogy a te asztalodra is jut például Andrew Rock műanyagevő sertéseiből. A leginkább úgy tudod ezt elkerülni, hogy egy helyi, kisebb (családi) vállalkozástól vásárolsz húst, amit te is le tudsz ellenőrizni, és a gazda is szívesen nyújt információt az állatairól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére